arkadaşlar az once bu forumda Peygamber efendimizin eşleri ile alakalı bir konu vardı ve ben cevap yazarken sanırım silinmiş

o konuyu acan arkadaş , peygamber efendimizin eşleri ile evlenmesindeki asıl sebebleri sanırım anlıyamamış ve şimdi bana cevap veremediler , inananları sıkıştırdım gibi duşunebilir , o nedenle o konuya yazdığım cevabı aynen buraya kopyalıyorum , umarım konuyu acan arkadaş okur

....................................

sevgili kardeşim Hz. Muhammed'in ilk evliliğinden sonra yani Hz.Hatice oldukten sonraki evliliklerinin hepsi de , " Şefkat " hissi iledir

kocası hristiyan olan ve kendi musluman olan ve bu nedenle kocası tarafından boşanmış bir kadına , hem hediye hem de şefkat hissi ile evlenmiştir , yani imanında sebat etmiş ve işkencelere maruz kalmış bu hanımı bir peygamber eşi olarak sıfatlandırmış ve şanını yuceltmiştir , cunki o kadın , eşi tarafından terkedilmiş ve psikolojik işkence gormuş hatta goc etmek zorunda kalmıştır

başka bir hanımı ile evlenmekteki maksat , hanımının kabilesinin esir duşmesi ve peygamberimizin gaybi bildiği icin bu evlilik ile , sahabelerin esir olarak aldığı kişilerin serbest bırakılacağını ve bundan sonra bu kişilerin musluman olacağını bildiği icindi yani yine şefkat hissi ile olmuştur , yani peygamber bircok kişinin cehenneme gitmesine goz yumamazdı

hz. ebubekir'in kızı ile olan evliliğinde , Hz.ebubekir'in kızının başka birisi tarafından istenmesi ve hz. ebubekir'in bu duruma uzulduğu icin kızı ile evlenmiştir yani ummetinin en yuksek şahsını uzulmesine şefkati izin vermemiştir

aynı durum peygarmber ile akrabalığı bulunarak cehennem ateşinden kurtulma umidi taşıyan ve bu duruma cok uzulen Hz.Omer icin de gecerlidir , hz .omerin bu uzuntusunu gidermek icin kızı ile evlenmiştir

birkac tanesi ile de , kolelikten azat edilme durumu icin evlenmiştir , bu olaydan sonra sahabeler cariyeleri azat etmişler ve bu esir cariyeler hur insanların hakkına kavuşmuştur yani burada da gorulduğu gibi yine bir şefkat hissi durumu vardır

kısacası tum mahlukatın yani insan ve hayvanın nasılki yavrusuna karşı bir şefkati varsa , mesela bir ceylan yavrusuna ulaşamasın diye kendini Aslan'ın onune atıyorsa veya bir anne bebeği icin olumu bile goze alıyorsa bu buyuk bir şefkat hissidir

işte bu şefkat hissini belki on ile carparsan , peygamber efendimizin ummetine karşı duyduğu şefkati belki kıyaslayabilirsin

mesela bir ornek daha vereyim , bir duşmanın bir hastalığa yakalansa veya durumu kotu olsa , sen bile adama acıma hissi duyarsın , yani karşıda sonsuz bir cehennem hayatı var ve insanları bunlardan korumak icin buyuk bir şefkat hissi olmalı

diğer peygamberler kendilerine yapılan kotuluklerden oturu artık bıkmışlar ve sonunda kavimlerine beddua etmişlerdir , peygamber efendimiz ise , kendisine işkence edildiği halde Allaha kavmi icin dua etmiştir ," Allahım onlar bilmiyorlar " demiştir , işte peygamber efendimiz boyle bir şefkat sahibidir

hatta bir keresinde ben "şu yanmakta olan ateşin ışığına gelip telef olan bocekleri kurtarmaya calıştığım gibi sizi ateşten kurtarmaya uğraşıyorum" demiştir , işte en adi bir insanın bile ateş gibi buyuk bir işkenceden bocekleri ve sinekleri elleri ile uzaklaştırarak bu hayvanların telef olmasını engellediklerini duşun , yani en adi bir insan bile bunu yapıyorsa şefkat sahibi yuce bir insan ummetini ateşten korumak icin neler yapmaz

en basitinden diyorki , benim ismimin gectiği yerde bana selam ve selavat yollayan kişi icin şefaat edeceğim , yani tum hesapları gorulmuş ve cennet ile cehennem arasında kalmış kişiler icin ona getirilmiş selam ve selavatı sayesinde ateşten kurtulmasını istemiş , işte ummetine olan şefkati , işte bu yuzden ( S . A . V ) diyoruz

gorulduğu uzere islam tarihi okumamışsın ve yukarıda hakkında fikir sahibi olmadığın konuda yazmışsın ve taraflı olarak yazmışsın , sanırım biz burada sayfalar dolusu yazsak sen yine ikna olmayacaksın ama umarım islam tarihini tarafsız bir gozlemle okursun ve ŞEFKAT hissini umarım daha iyi anlarsın , belki işte o zaman peygamberimizi anlıyabilirsin