Gece olunca Cinler , Şeytanlar, Uzaylılar ve diğer varlıklar hakkında fikir yuruturum... Dun gece de duşundum.
İblis , Allah'a secde etmediği icin cennetten atıldı ve İblis de dedi ki : "Ben senin kullarını kendime uydurup, sana ihanet ettireceğim"... Allah da dedi ki : Ben kullarıma guveniyorum.
Fakat şoyle bir konu var :
Coğunuz Allah insana bir irade vermiştir, bunu kotuluğe yorarsan cehenneme gidersin, namaz kılıp, iyi ameller işlersen cennete gidersin ; dersiniz veya oyle emredilmiştir . İrade yani nefsine bağlı bir şey. Peki o zaman şeytana ne gerek vardı ? İnsanın kendisi şeytansa , neden başka bir şeytan yaratıldı. Aslında belki de Allah yaratmak istemedi... Melek , yani Kotu diye tabir edilen melek. Allah'a ihanet etti. Kendini kotu gosterdi ve Allah'ın huzurundan kovuldu. Yani belki de Allah da planlamadı bunu . Şeytan yaratmayı, yine o melek kendi iradesini kotu yonde kullandığı icin ortaya cıktı. Ve iblis denilip kovuldu. Eğer şeytan olmasaydı , insanın kendi aklı yine kotuluğe yoneltmez miydi ? Veya şeytan hic olmasaydı , butun yaratılan melekler Allah'a ibadet etseydi o zaman kotuluk diye bir kavram olmayacak mıydı ? Bunu merak ettim doğrusu.

Şimdi ozet gecmek istedim:
Eğer Allah'ın yarattığı meleklerin hepsi Allah'a secde etseydi yani İblis denilen varlık ortaya cıkmasaydı. O zaman insanlar hic kotuluk yapmayacak mıydı ? Cunku Kuran'da apacık şeytana uymayın deniyor. Yani şeytan insanları kendine uyduruyor. Ama bir de şu yonden bakarsanız : Allah insana irade vermiştir. Kotu yonde kullanırsak cehenneme, iyi yonde kullanırsak cennete gideriz. Yani oyle deniyor. Demekki bu benle alakalı. O zaman şeytanla ne alakası var bunun ? Yani şeytan mı benim beynimi yonetiyor. O zaman Allah insana beyin neden vermiştir ?
Ben insanım--- İyilik yaparsam cennete
Ben İnsanım--- Kotuluk yaparsam cehenneme
Kotuluk nasıl yaparım
Şeytana uyarım. Peki benim iradem ve nefsim var , Allah irade vermiş.
Peki o zaman ben beynimi kotuluğe de yorarım.
Ben beynimi kotuluğe yorabiliyorsam eğer , şeytana ne gerek vardı ?
O , o zaman gereksiz bir faktordur.