ARKADAŞLAR;
Hurilerle ilgili okuduğum bu guzelliği sizlerle paylaşmak istedim. Belki bizlere faydası olurda gunahlardan biraz daha sakınırız inşallah...
Ebu Nuaym der ki,
... Bize Mansur b. El-MuhÂcir anlattı,
... Enes'den, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şoyle buyurmuştur:
"Şayet bir hurî, yedi denize tukurecek olsa ağzının tadından o denizler tatlanırdı. Ve ceylan gozlu huriler zağferandan yaratılmıştır."
Abdullah b. Mes'ud, Radıyallahu Anhu, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şoyle buyurdu demiştir:
"Cennette bir nûr parlar, başlarını kaldırırlar ki ne gorsunler, eşinin yuzune gulumsemiş (gulmuş) bir hurinin dişlerinden dolayı değil mi?"
İbn Ebi'd-Dunya der ki:
... İbn Abbas der ki:
"Cennet'te, bir nehir vardır, adına Beydah denilir, uzerinde yakuttan kubbeler vardır, altında yetişen huriler vardır. Cennet ehli (birbirine) haydin Beydah'a gidelim derler, gelirler, bu cariyeleri ince ince suzerler, iclerinden hangisinin bu cariyelerden biri hoşuna giderse, onun bileğine dokunur, cÂriye de onu takip eder." (Ebu Nuaym, Sıfat el-Cenneh, 324)
... İbn Abbas der ki:
"Bir gun Ka'b'la beraber oturuyorduk. Ka'b dedi ki:
Şayet hurilerden birinin eli gokten sarksa, guneşin dunyayı aydınlattığı gibi o elde yeryuzunu aydınlatır. Bakın, eli dedim, dedi, sonra ekledi, ya yuzu, yuzunun beyazlığı, guzelliği ve alımı nasıldır, duşunun artık."
İmam Ahmed'in Musned'inde Muaz b. Cebel Radıyallahu Anhu'dan gelen Kilseyyir b. Murra hadisinde Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şoyle buyurmuştur:
"Dunyada hangi kadın eşine eziyet etse, adamın ceylan gozlu hurilerden olan eşi, Allah canını alsın, ona eziyet etme, o senin yanında gecici olarak bulunmaktadır, cok gecmeden senden ayrılıp bize gelecektir, der." (Ahmed, Musned, V, 242)
İkrime'nin mursel hadislerinden birinde Peygamber'den Sallallahu Aleyhi ve Sellem şu nakledilmiştir:
"Ceylan gozlu hurilerin sayısı sizden (ey kadınlar), daha fazladır, onlar, eşleri icin du eder ve derler ki:
Yarabbi, ona dinin uzere yardım et, kalbini tÂatine cevir ve onu izzetinle ulaş (tıracağın makama ulaş)'tır, ey merhametlilerin en merhametlisi!"
Bunu İbn Ebi'd-Dunya İkrime'den
... İbn Mes'ud'un şoyle dediğini nakleder:
"Cennette bir huri vardır, ona lu'be (veya luabe, oyuncak veya cok oynayan) denir. Cennetin tum hurileri onu beğenirler, ellerini onun omuzuna vurur ve ne mutlu sana ey lu'be derler, taliplerin eğer bilselerdi, elbet ciddî calışırlardı. İki gozu arasında, kim benim gibi birine sahip olmak istiyorsa, Rabbimin rızası icin calışsın, yazılıdır."
.. İbn AbbÂs şoyle demiştir:
"Eğer bir hûrî elini cıkarıp yerle gok arasında gosterse, onun guzelliğine butun yaratıklar vurulurdu. Başortusunu cıkarsaydı, onun guzelliği karşısında guneş, guneşe gore fitil neyse oyle olurdu. Yuzunu cıkarsaydı, guzelliği gokle yer arasını aydınlatırdı."
İbn el-MubÂrek der ki:
Bize Evzai, Yahya b. Ebî Kesir'den anlattı. O şoyle demiş:
"Ceylan gozlu huriler, eşlerini Cennet'in kapılarında karşılarlar ve sizi uzun zaman bekledik, biz rÂzileriz, asla kızmayız, kalıcılarız, goc etmeyiz, ebedileriz olmeyiz, derler, bunları işitilebilecek en guzel sesle soylerler. Sonra sen benim sevgilimsin, ben senin sevgilinim, senden başka arzum yok, senden sonra yerine gececek yok."
SUBHANALLAH
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- ***hurİlerİ merak edenler buraya***
-
12-09-2019, 11:20:44