Merhabalar.. Uzun zamandır derin duşunceler icerisindeyim. Anladımki hicbir turlu işin icinden cıkamıyorum. Diğer insanlar gibi bir konuya hemen atlayamadığım yada hayal aleminde yuzme yeteneğim olsada kendimi kandırmayı sevmediğim icin
somut cevaplar olmadan tatmin olamıyorum...
Sizlerden kesin birşey soylemenizi beklemiyorum elbet ancak, sadece duşuncelerinizi oğrenmek istiyorum. Sizce var olan bir insan icin, tekrar diriltildikten sonra kendi ricası ile yok olması mumkun olabilir mi? Tabi olurda azaptan yakayı sıyırırsa?... (Aklıma geliyor, hani eğer insan affolunursa her isteği gercekleşecekmiş ya... boyle bir istekte gercekleşebilirmi? Sonucta insanın arzusudur diyelim, gercekleşmezse sonuc olarak insan mukafatlandırılmamış olur..Buda ayete ters olur..Ancak şoyle bir hususta var, eğer boyle birşey mumkunse, tum herşeyi bir anda goren gecmiş ve gelecek kavramından munezzeh olan Tanrının, sonunda yok edeceğini bildiği bir insanı yaratması ne kadar etik olabilir?... Fakat eğer, o insan sonunda arzusuna kavuşmayacaksa, yani onun arzusunun bir onemi yoksa, ozaman insan ozgur iradeli değilmidir? Bu bir robot olmaktan başka birşeymidir?..)
Tekrar soruyorum, sizce insan icin yok olmak mumkun mu?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Sizce yok olmak mumkun olabilirmi?
-
12-09-2019, 11:17:24