Gecen gun yeni bir yazımı sitelere eklemeye calıştığımda, bir siteden yasaklandığımı gordum. Yasaklanma nedeni olarak da aynen şu sozler yazıyordu.
(Aşağıdaki sebepten dolayı yasaklandınız:
“Benim emrettiğim veya nefyettiğim bir konu kendisine iletildiğinde, sakın sizden biriniz, koltuğuna yaslanmış olarak, biz onu bunu bilmeyiz, Allahın kitabında ne bulursak ona uyarız, işte o kadar derken bulmayayım. ( Ebu Davud)
Evet, beni sitelerine girmemi yasaklamalarının nedeni olarak, peygamberimizin bu hadisinin olduğunu soyleyip, benim buna muhalif yazı yazdığımdan dolayı, yasaklandığımı yazmışlar. Once peygamberimiz boyle bir soz soylemiş midir, gelin onu duşunelim. Eğer gercekten soylediğine kanıt kur’an dan ve peygamberimizin kendi sozlerinden onay alırsak, ben buyuk bir yanlış yapmışım demektir. Yok eğer bu hadis, kur’an dan ve yine peygamberimizin diğer hadislerinden onay almıyorsa, benim siteye girişimi bu nedenle engelleyenler, toplumun kur’an ile kucaklaşmasını engellemiş olacakları gibi, icimize sokulan hurafelerin temizlenmesine de engel olduklarını bilmelidirler. Bunun vebali ve sorumluluğu cok cetin olacaktır hesap gunu.
Benim her zaman hatırlatmaya calıştığım, peygamberimizin bazı hadisleri vardır ki, bizlere cok onemli yol gosterir.
Benden sonra, benim adıma soylenecek cok soz duyacaksınız, Bu sozleri KURAN İLE KARŞILAŞTIRINIZ ki, benim sozum olup olmadığı hakkında delalete duşmeyesiniz. Her kim ki, ben soylemediğim halde bu sozu peygamber soyledi dese, BUYURSUN KENDİNİ CEHENNEMDEKİ YERİNE HAZIRLASIN.
Allah’ın kitabında helal kıldığı helal, haram kıldığı haramdır. Hakkında sustuğu ise serbesttir. Allah’ın serbest bıraktıklarını kabul edin ve bilin ki Allah hicbir şeyi unutucu değildir.
Ebu Davud K. Etime 39/Tırmizi K. Libas 6 İbni Mace K. Etime 60/ El-Muracaat sayfa 20
Ey insanlar ateş tutuşturuldu ve karanlık gecenin parcaları gibi fitneler yakınlaştı. Allah’a yemin ederim ki aleyhimde tutunacak bir şeyiniz yoktur; Kuran’ın helal kıldıkları dışında bir şeyi helal kılmadım. Kuran’ın haram kıldıkları dışındakileri de haram kılmadım.
İbni Hişam Siret 4 sayfa 332
Ne dersiniz, bu ornek hadisler, yazımızın başında, benim sitelerine yasaklanmama neden olan, peygamberimizin hadisidir diye naklettikleri duşunceye, sozlere ters duşmuyor mu? Onay alıyor mu peygamberimizden? Peygamberimiz, benim adıma uydurulacak sozleri kur’an ile karşılaştırınız ki, benim sozum olduğunu anlayasınız diyecek, Allahın helal kıldığı helal, haram kıldığı haramdır, bunun dışında hicbir hukum vermediğini belirtecek acıkca, daha sonrada ben, kur’an ın dışından da, onun bahsetmediği hukumleri veririm, onlara da uyacaksınız diyecek, oylemi dostlar? İşin ilginci, benim yasaklanmama neden olan hadisi nakleden olarak aynı isim, yani Ebu Davud ismi var, tam tersi duşunceyi nakleden isimde aynı. Ne dersiniz hangisi doğru olabilir? Secim sizin.
Allah kur’an da Kefh suresi 26. ayetinde, Kendi hukmunde hic kimseyi ortak kılmazdediği halde, bizler Allahın elcisini hangi konuma getirip, İslam dininden nasıl uzaklaştığımızın farkında bile değiliz. Bakın peygamberimizin yalnız hangi kitaba uyacağını soyluyor Rabbim.
Ahkaf 9: De ki: "Ben, resuller icinden bir turedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahye dilenden başkasına da uymam! Ve ben, acıkca uyaran bir elciden başkası da değilim.
Değerli din kardeşlerim, biz neler soylediğimizin, kendimizce nasıl bir inanc yarattığımızı biliyor muyuz dersiniz. Allahın elcisi ben, bana vah yedilenden başkasına uymam diyor, bizler ise peygamberimizin uyduğu, Rabbin tebliği kur’an dışından da vahiylerin olduğuna inandırılıp onların peşine duşerek, bir bilinmezin kapısını aralama cabasında olduğumuzun farkında bile değiliz.
Ankebut 18: Eğer siz yalanlarsanız, bilin ki, sizden once bir takım milletler de yalanlamışlardı. Peygamberin gorevi ise acık bir tebliğden ibarettir.
Allah elcisinin gorev ve sorumluluğunu cok acık ve net onlarca kez soylediği halde, bizler hala yanlış hurafe inanclarımıza, nasıl da kılıflar arıyoruz. Allah yunus suresi 109 ayetinde ne diyordu elcisine hukum verme konusunda hatırlayalım.
Yunus 109:Sana vah yedilene uy ve Allah hukum verinceye kadar sabret. O, hÂkimlerin en hayırlısıdır.
Goruyor musunuz? Hukum veren yalnız Rabbim olduğu cok acık değil mi? Yine Nisa 105. ayetinde Rabbim elcisine bakın toplumu hangi kitap ile hukmet diyor.
Nisa 105: Doğrusu Biz sana gerceğin ta kendisi olan kitap (Kur'an)'ı indirdik ki, insanlar arasında Allah'ın sana gosterdiği şekilde hukmedesin. Sakın hainlerin savunucusu olma.
Allah elcisine sana indirdiğimiz kur’an ile hukmet diyor, fakat birileri cıkıp, peygamberimizin kur’an dışından hukumlerinin olduğunu soyleyerek, kur’an da adeta celişki yaratmaya calışıyorlar. İşte bunları yapanların, yani Rabbim e ve elcisine iftira atanların, hesap gunu yuzleri kapkara olacağını, Allahın onların yuzlerine asla bakmayacağını soyluyor. Tabi ebedi gidecekleri yerin neresi olduğunu, soylemeye gerek yok sanırım.
Allah bu ve buna benzer şeylerin olacağını bildiği icin, cok acık uyarısını yapıyor ve bakın ne diyor.
İsra 36: Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına duşme! Cunku kulak, goz ve gonlun hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
Hakkında emin olamayacağımız bilgi, neler olabilir dersiniz? Elbette Rahmanın koruması altında olan kur’an ın dışındaki bilgiler. Ona uyan her bilgi, ondan onay alan her konu, bizlerin başının tacıdır. Gunumuzdeki mezhepleri duşunun. Bazen aynı konuda dort farklı hadisten bahsedilir, hepside farklı. Peki, hangisi peygamberimizin sozudur. Bunu nasıl anlayacağız? İşte kur’an hukumlerinden başka hukumler ararsak, sonucu mechul bir yone doğru gideceğimizi unutmayalım. Sorduğumuzda her mezhep kendi inancının doğru olduğunu soyluyor, en kotusu hic kimse bu bilgilere kur’an dan onay almayı ve en doğru bilgiye ulaşmayı dahi duşunmuyor.
Şimdi vereceğim ayet, acaba elcisinin kur’an dışından da hukumler koyup, tebliğler yapmasına izin veriyor mu dersiniz? Acaba elcisinin nereye sarılmasını istiyor Rahman?
Maide 67: Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik gorevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Allah, kufre batmış topluluğa kılavuzluk etmez.
Zuhruf 43: Sen, sana vah yedilene sımsıkı sarıl! Hic kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yol uzerindesin.
Bakın ne kadar acık her şey. Allah elcisine, sana indirdiğimi tebliğ et diyor. Bunu yapmazsan gorevini yapmamış sayarım diye de ekliyor. Şimdide şunu duşunelim. Allah elcisine benim hukum vermediğim konularda da sen hukum verebilirsin diyor mu, birde ona bakalım.
Hakka44; Eğer bazı lafları bizim sozlerimiz diye ortaya surseydi, 45- Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. 46 Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.
Lutfen ayet uzerinde cok dikkatle duşunelim. Allah elcisi icin, biz soylemediğimiz halde, bunlarda Allah katından hukumlerdir demiş olsaydı, onun canını alırdık diyor. Peki, bizler bu ayetleri bu kadar acık secik gorduğumuz halde, peygamberimizin kur’an dışından da hukumleri, yasakları vardır, buna uymayanları sakın bulmayayım der mi? Der diyenler, cok iyi duşunmelidir derim bende.
Son olarak bir ayet daha hatırlatmak istiyorum. Bakın rabbim hesabın goruleceği gun bizleri nereden sorumlu tutacağını soyluyor. Sizce bunu soyleyen Rabbimin ayetini tebliğ eden elcisi, yazımın başında benim yasaklanma nedenim olarak verilen hadisi doğruluyor onaylıyor mu, yoksa bunu soyleyenler buna iman edenleri, iftiradan dolayı cehennem mi bekliyor, ne dersiniz? Doğrusunu Rabbim bilir, bizlere duşen kur’an a sarılıp, onu anlamaya calışmak olmalıdır. Hesabın goruleceği gun, tum gercekleri goreceğiz. Hepimiz kendi imtihanımızı yaşıyoruz, elbette imtihan olduğumuz kitabın kur’an olduğunun tebliği de cok acık. Yorum ve karar sizlerin.
Zuhruf 44: Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir oğuttur. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.
Saygılarımla Haluk GUMUŞTABAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Bizler inancımızı işte boyle yaşıyoruz.
-
12-09-2019, 11:17:03