Selamun Aleykum arkadaşlar iki sorum olacak biri yaradılış diğeri olum.
Allah'a guc gitmesin,gunah yazmasın ama kafama takılan bir soru var.Allah bizi kulluk etmek icin yarattı ama neden yarattı? Allah'ın kulluğumuza ihtiyacı yok ama yaratıldık.Yani şoyle yaratılmadığı mı duşunuyorum yani duşunemeyeceğimi duşunuyorum kafamı bir boşluk kaplıyor.Yani olmadığını duşunmek cok garip geliyor insana.Şuphesiz şukurler olsun Rabbime ama yine de dediğim gibi sebep kafama takılıyor yani bu iş ne gibi? Allah'ı duşunmeden edemiyorum.
2.sorum ise olum.Olum ve Azrail.Olum tam olarak nasıl gercekleşiyor,Azrail canımızı almaya ne zaman,nasıl geliyor? Olmeden once mi,olurken mi,oldukten sonra mı? Ayrıca cahilce diyebilirsiniz ama okuldaki din derslerinde yarım yamalak anlatım yuzunden kafam yıllarca karışık kaldı.İnsan olunce nereye gider? Cennet veya cehennem tabi de bir de kabir durumu var.Cok iyi hatırlıyorum din hocamız insan sevaplarına gore kabiri onun icin bir cehennem cukuruna veya cennet bahcesine doner demişti peki olunce kıyamete kadar insan kabrinde mi yaşıyor yoksa bir sure sonra Cennet veya cehenneme mi gidiyor.Yoksa kıyamet ve mahşer gunune kadar kimse Cennet veya Cehenneme gitmiyor kabrin de mi yaşıyor? Kabir azabı tam olarak ne?
Teşekkurler...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Acil !! Babam Oruc Tutmamı İstemiyor, Tutturmuyor Cok Onemli..
-
12-09-2019, 11:14:20