Esselatu ve'sselÂmu aleyke ya Rasûlullah. Esselatu ve'sselÂmu aleyke ya Habiballah. Esselatu ve'sselÂmu aleyke ya Seyyide'l-evveline ve'l-Âhirîn.
SelÂm Sana, ey Allah'ın Rasûlu ve Habîbi olan guzel insan! SelÂm Sana, hurmet Sana, muhabbet Sana!
Bundan binlerce yıl once mujdelediğin uzere, artık İstanbul'dayız. Kalem kalem minarelerden, her sabah semavata Malike'l-Mulk olan Cenab-ı Zu'1-CelÂl ve'1-İkram'ın ismi ile birlikte, ism-i şerifin kanat olup acılıyor. Şehirlerimize, ulkemize, dunyamıza bet bereket getiri*yor, guzellikler katıyor, ruhlar gune kuşÃ‚yiş ile "Bismillah" diyor. Saraylarımızın kapısında altın harflerle, celî sulus hatlarla yazılı kelime-i tevhid, gelenleri şadÂn ediyor. Camilerimizde, Turk mavisi cinilerde Senin, bizlere Hak'tan getirdiğin Âyetler kavruk gonulleri*mize Kevser damlası olup dokuluyor, iyi ki varsın, iyi ki var ol*dun, iyi ki hep var olacaksın ya Rasûlullah..
KÂinat sofrası, Senin yuzun suyu hurmetine kuruldu. Bu ziyafete davet edildiysek, senin şerefine şu muhteşem sofrada bir yer ala*bildik. Sen varsın diye, her şey var kılındı. Bizler, insanlık ailesi*nin aciz kulları, ancak Senin yakın ya da uzak akraban olduğu*muz icin buradayız ve sadece bu şerefe binaen "şerefu'l-mekÂn bi'l-mekîn"iz. Binlerce yıldan beri var olan ummetine dÂhil olabil*mek, İslam'a lÂyık olabilmek, tek umidimizdir. Muhabbetine lÂyık kılınmamız duasıyla...
Kardeşlerim, Allah'ın kulları, Peygamberimin ummeti! Farkında değil misiniz, yalnız kendi omrumuz, yalnız beşeriyetin yeryuzundeki om*ru değil, icindeki varlıkları da, kara deliklerini de bilmekten aciz olduğumuz kÂinatımızın omru de ic ice konmuş, boy boy kum sa*atlerinde, geri donuşu olmayan bir şekilde, yaşanacaklar bolmesin*den yaşananlar bolmesine akıyor. Ben, sen, o, dunyamız ve kÂ*inatımız, hep birlikte mukadder akıbetimize doğru hızla yaklaşıyo*ruz. Allah'ım! Zaman icinde zaman halk eyle ve biz aciz kullarına bu zamanı Senin rızana en uygun şekilde kullanmayı nasib eyle!
Ne kadar isterdim
Ya Rasûlullah!
Sen nefes alırken
Yeryuzunde nefes alıp veren
Bir incecik ot olmak
Bir incecik ot olmak
Ve sen
Sevr'e tırmanırken
Kademinin altında
Yan yatıp
Hakk'a secdeye varmak
Ne kadar isterdim