ARkadaşlar once kendimden bahsedeyim.Ben Ataturkcu bir kişiliğim herşeyim ataturk ve turk bayrağı. Ben iman dolu bir goğuse sahibim( elhamdulillah)Allah sevgisi okadar yureğimin derinliklerine girdi.yaşım 16bu Ataturk ve imanı dengede tutmam dan dolayı doğru bir yol ilerisinde oldugumu duşunuyorum.Ataturk e duşman olan kardeşlerimizide hic anlamıyorum. neyse.. konumuz turban..
ben turban carşafın doğru oldugunu duşunmuyorum arkadaşlar.cok geri bir duşunce zarfı icinde geliyor bana( turbanlı ortulu kardeşlerime lafımyok onların imanına Allahına karışırmıyım ben hic)yani kuranda bir ayet bulamıyorum ortunmekle ilgili.

"31 Mumin kadınlara da soyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Suslerini/zînetlerini, gorunen kısımlar mustesna, acmasınlar. Ortulerini goğus yırtmaclarının uzerine vursunlar. Suslerini şu kişilerden başkasına gostermesinler: Kocaları yahut babaları yahut kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşleri yahut erkek kardeşlerinin oğulları yahut kız kardeşlerinin oğulları yahut kendi kadınları yahut ellerinin altında bulunanlar yahut ihtiyac icinde olmayan erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henuz anlayacak yaşa gelmemiş cocuklar. Suslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi icin ayaklarını yere vurmasınlar. Ey muminler, Allah'a topluca tovbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz."

bu ayettede bir şey bulamıyorum Kur anda carşaf yok sanki turbandan bahesetmiyor.

ben turbanın eskiden kalma oldugunu duşunuyorum hz. muhammet (s.a.s) in zamanından. cunku ozamanlar cok hassastı şimdi hangi devirdeyiz...yani bir erkek bir kızın sacını gorecek veya kıza dokunacak elini tutacak olunca bir şey olacağını zannet miyorum.ola kur anda yazmazmıydı.

ayrıca M.Kemal Ataturk inkılapları ilkeleri koymaya başladıgında diğer memleketler gibi hur olmamızı istedi.yobazlıgı kaldırdı...annesi dindar bir kadın olan zubeydenin oğlu carşafı kaldırdı...yureği imanla dolu.. savaşlarda Allah Allah diye bağıran coocuk kadınlarıda erkekler gibi ozgur yaptı..

eğer yalnış bir şey yapsaydı Allah engellemezmiydi. yanlış birşey yapsa hz. Muhammed ruyasına girermiydi.. sağ eliyle tokalaşırmıydı?? yanlış birey yapsa Ataturk olurken "aleykum esselam"dermiydi

Kur anı latin turk alfabesine ceviren, kuran kusları acan,alnı secdeden eksik olmaayn bir evlata Allah bu vatanı bu başaıyı nasip ediyorsa o evlat haklıdır diye duşunuyorum.

sağolun okudugunuz icin umarım konum yalnış anlaşılıp kapatılmaz