Shakira, Mevlana'yı tanıdı huzura erdi
Bir suredir kabus goren Shakira, terapistinin onerisi ile Hz. Mevlana'yı keşfetti. Mesnevilik'le ilgili kitap okuyan yıldız, 'Aşkı ve sevgiyi şimdi anladım' dedi. Mevlana'yı keşfedenler arasında bircok unlu isim de var.
Bizim yıllardır izinden gittiğimiz, ABD ve Avrupa'nın ise son yıllarda keşfettiği Hz. Mevlana, felsefesiyle Shakira'nın kabuslarına son verdi.
Bir suredir kotu ruyalar gorduğu icin soluğu terapistinde alan yıldız, kabuslarına bir turlu son veremedi. Budizm'in temsilcilerinden Dalai Lama'nın kendisine ogrettiği 'mutluluk iksirleri'ni de uygulamaya başlayan Shakira, kabuslarının surmesiyle yine terapistinin yolunu tuttu.
Kotu ruyalara son verdi
Shakira'nın ABD'li terapisti, unlu yıldıza Hz. Mevlana'nın hayatını okuması ve Mesnevilik'in felsefesini oğrenmesini onerdi. Vakit kaybetmeden ABD'de buyuk ilgi goren Mevlevilik kitaplarından edinen Shakira, birkac ayın ardından kabus gormemeye başladı. Bu olayı bir roportajında anlatan yıldız, "Mevlevilik kitapları sayesinde aşk ve sevginin anlamını yeni keşfettim" dedi.
Shakira ilk değil
Unlu yıldızın dışında; Mevlevilik'i keşfedenler arasında Bill Clinton,Madonna, Demi Moore, AntonioBanderas, Morgan Freeman, MillaJovovich, Goldie Hawn, MelanieGriffith ve Angelina Jolie gibi isimlerin olduğu biliniyor.
Mevlevilik nedir?
HZ. Mevlana'nın yazdığı Mesnevi'de; toplumsal, felsefi, ahlakı, dini ve aşk ile ilgili binlerce ibret verici hikaye bulunuyor. Mesnevi ile oluşan Mevlevilik, hayata ve aşka dair oğretileriyle milyonlarca insanı peşinden suruklemeyi aradan gecen yuzyıllara rağmen başarıyor.
(Takvim)
Haberi haber7.com dan oğrendim buyrun linki:
http://www.haber7.com/haber/20100412...uzura-erdi.php
Kaynağı takvim gazetesi olarak vermiş ordaki linkide buldum tabiki bazı cevreler dini savunan haber kanallarında yayınlanınca uydurma haber diye bakıyorlar buyrun takvim gazetesi linki:
http://www.takvim.com.tr/Saklambac/2...la_huzura_erdi
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Shakira, Mevlana'yı tanıdı huzura erdi
-
12-09-2019, 11:03:42