Kaynaklara baktığımızda, muhammed'in ve akrabalarının pagan (putperest) olduğunu goruruz.

Bir de ne anlama geldiği doğru durust anlaşılmamış/anlatılmamış olan muşrik sıfatı vardır.

İslami kaynaklarda muşrik kelimesi "Allah'a eş/ortak koşan" olarak izah edilse de islama inanmayan herkes icin yerli yersiz muşrik sıfatı kullanılmıştır.

Allah'a eş koşmak demek, birden fazla tanrıya inanmaktır ki bu paganizmdir.

Kureyş kabilesinin İbrahim soyundan geldiği bilinir. Kabeyi yapan da İbrahimdir. Peki kabenin icini putlarla dolduran kimdir?

O da İbrahimdir. İbrahim de bir pagandı.

KÂbede 360 tane put vardı. Bunlardan 3u en onemlileriydi ve tanrıcaları temsil ediyorlardı. Al Lat, Al Uzza ve Menat isimli bu tanrıcalar Al Lah isimli bir putun kızları idiler.

Al Lah, eski mısırlıların ay tanrıı IAH'a mekke muşriklerinin verdikleri addır.

Muhammed'in soy ağacını incelersek, Abdumenaf, abdulluzza ve abdullah isimlerine sıkca rastlarız.

Abdumenaf = Menaf'ın kulu
Abduluzza = Al Uzza'nın kulu
Abudullah = Al Lah'ın kulu

Menaf ve Menat aynı putu temsil eder. Bazı islami kaynaklarda Menaf'ın Semud kavminin taptığı bir put olduğundan da bahsedilir.

bakalım Kur-an'da bir itiraf var mı?

mum'in suresi 66. Ayete gore muhammed, vahiy geldikten sonra allah'tan başka tapılanlara ibadet etmeyi bırakmıştır.

de ki: «bana rabbimden acık deliller geldiği zaman, ben o sizin allah'tan başka taptıklarınıza ibadet etmekten kesinlikle men'edildim ve o alemlerin rabbine teslim olmakla emrolundum.»

bazı mealler (diyenetin meali dahil) bilincli olarak carpıtılarak "allah'tan başka" kısmı "allah'ı bırakıp" olarak tercume edilmiştir. Kelimelerin arapca karşılıklarını da veriyorum ki ayetin anlamı carpıtılmadan ortaya cıksın.

1.kul: De, soyle 2.innî: Muhakkak ki ben 3.nuhîtu: Nehyedildim, men edildim 4.en a'budu: Kul olmak 5.ellezîne: Onlar 6.ted'ûne: Siz tapıyorsunuz 7.min dûni allÂhi: Allah'tan başka 8.lemmÂ: Olduğu zaman 9.cÂeniye: Bana geldi 10.el beyyinÂtu: Beyyineler, deliller 11.min rabbî: Benim rabbimden 12.ve umirtu: Ve ben emrolundum 13.en uslime: Teslim olmak 14.li rabbi el Âlemîne: Âlemlerin rabbine

bunun aksini savunacak arkadaşlar hÂla cıkar mı merak ediyorum.

bu gerceği destekleyen yeni belgeler (ozellikle hadisler) sunmaktan kacınmam.

saygılar...