Merhabalar,

İstihare Duası ve Namazı ile ilgili soylemek istedigim birkac şey olacak.

Oncelikle tanımları;

İstihare Namazı

Bir iş yapılmak istendiği zaman iki rekat namaz kılıp sonunda Allan'dan hayırlısını istemek mendub'dur. Bu hususta Peygamberimiz şoyle buyurdu:
"Sizden biriniz bir iş yapmayı tasarladığı zaman, farzdan başka iki rekat namaz kılsın, sonra şoyle desin:
'Allah'ım! Ben, senin ilmin gereğince senden hayır istiyorum ve senin kudretinle senden kuvvet istiyorum. Senin buyuk fazlından diliyorum: cunku senin gucun her şey'e yeter, benim gucum yetmez. Sen her şeyi bilirsin, ben bilmem ve sen butun gaybları kemal uzere bilensin. Allah'ım !Eğer bu ( duşunduğum....) iş, dinim hakkında, yaşayışım ve işimin akıbeti hakkında hayırlıysa, onu bana kolaylaştır, sonra bu işte bana bereket ver. Yok eğer bu iş benim dinim icin, yaşayışım icin, işimin akıbeti icin kotuyse, onu benden cevir, beni de ondan cevir. Hayır nerde ise onu bana takdir buyur, sonra beni ona razı kıl' "

(Allahumme inni estehiruke bi-ilmike ve estakdiruke bi-kudretike ve eseluke min fadlikelazim fe inneke takdiru ve la akdiru ve tÂlemu vela Âlemu ve ente allamul-guyub)

İSTİHARE DUASI

Allah'ım! ezeli ilminle halimi biliyorsun, ilmine gore hayrını diliyorum, kudretinden guc istiyorum, senin buyuk fazlını diliyorum. Zira sen kaadirsin, ben kaadir değilim, sen bilirsin ben bilemem, sen gizlileri bilen ve yaratansın.
Allah'ım eğer benim dinim, gecimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olup olmadığını bildiğin bu işimin Hakkımda Hayır veya Şer olduğunu bana takdir eyle, kolaylaştır, Gonlumu hayra mutmain eyle. Eğer bu benim dinim, gecimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli ise bunu benden, beni de bundan cevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle.Gonlumu ona razı eyle amin. (Buhari:1/155)



Kısaca bu namaz ve duanın amacı ; Bir işe baslamadan once niyet ederek gelecekteki yapcak olacagımız secimin hayırlı mı hayırsız mı olacagını ruyamızda gormemizi saglamak ve hayırsızsa bu işi yapmaktan vazgecmek.

Sorularım;

1) Bu namazı ve duayı kılarak ruyamızda gelecegimizi gorebilecek miyiz ?
2) Kadere engel mi olacagız ?

Kader'e nasıl engel olacagız ?

Bu namazı kılmadan once iş kurdum battım diyelim ki, bu kaderdir.
Ya namazı kılarak ruyamda gorseydim, bu işe girmeseydim bu ne olurdu ?

Kaderimizi Allah belirlemez mi... Allah'ın taktirinde degil midir ?

Kader

Kader, Yuce Allah'ın, ezelden ebede kadar olacak butun şeylerin zaman ve yerini, ozellik ve niteliklerini, ezeli ilmiyle bilip sınırlaması ve takdir etmesi, demektir. Allah'ın ilim ve irade sıfatlarıyla ilgili bir kavram olan kader, evreni, evrendeki tum varlık ve olayları belli bir nizam ve olcuye gore duzenleyen ilahi kanunu ifade eder.



Kafam cok karıştı yorumlarınızı bekliyorum AMA EN OBEJKTİF ACIDAN... Kimsenin yorumu beni etkilemeyecek ama yorumlarınızı bekliyorum.

__________________