RESULUME MEKTUBUM VAR.
Ey nurlar sacan ve Âlemlere rahmet olarak gonderilen hayatıyla, yaşamıyla verdiğin kararlarla bizlere ornek peygamberim. Sana bir maruzatım var, beni duyar mısın bilemem ama Rabbim duysun, dilerse seninde duymanı sağlar. Mahşer gunu senin de şahitliğinde her şey ortaya cıkacaktır. Bıraktığın emanetini devralıp, insanlara elimden geldiğince, anladığım kadar anlatmaya calışıyorum, yanlışlarımı Rabbim ne olur bağışla, en az hata yapanlar arasına al beni, ama peygamberimizin de mahşerde soyleyeceği ve kur’an da orneği verildiği gibi,
(Furkan Suresi 30 ayet; Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.)
ŞikÂyetin, uzuntun ne yazık ki gercek oldu resulum. Cok calışıyor ve elimizden geldiğince azimle anlatıyorum. Ama o kadar az bir nesil kaldı ki, hep horlanıyor ve dışlanıyoruz. Artık Kuran anlaşılması zor bir kitap olarak anlatılıyor ve tozlu raflara kaldırıldı. Onun yerine kur’anın acıklayıcısıdır dedikleri ve ciltlerce dolusu kitapları onumuze koydular. Okunduğunda kimseler anlamıyor bile. Senin bizlere tebliğ ettiğin ayetler yerine, beşerin sozleri dillerde dolaşır oldu. Birinin Allah katındandır bunlar dedikleri, bir başkasının aynı konuda soylemlerine hic uymuyor. Kime inanacağına şaşırmış halde insanlar ise, gercek guneşe, rehbere gozlerini yummuş, gozluk takmış dolaşıyorlar.
Rahmanın sakın velilerin ardına duşmeyin ikazlarına kulak tıkarcasına bircok insan veliler, hoca efendiler, şeyhler edindiler. Senin olmeden once asla kimseyi kendinden sonra varis bırakmamanın sebebini, hikmetini akıl eden, duşunen bile yok. Rahmanın rehber olarak gonderdiği kur’anı, siz anlayamazsınız diyenlerin sozleri artık rehber olmuş topluma.Resulum şikÂyetim var tum bu olanlara.Seni yucelttiğini zannedenler uzaklaşmışlar kur’andan, elleriyle yazdıklarına inanır olmuşlar. Ne guzel tebliğ etmiştin hÂlbuki bizlere, hakkında bilgin olmayan sozlerin ardına duşme sorumlu olursun diye. Rabbim in kızarak soylediği peki kurandan sonra hangi soze iman ediyorlar, karşılarında okunan kuran onlara yetmiyor mu sozleri beşerin uydurmalarına feda edilmiş gorunuyor. Rabbim acıkca;
(Bakara Suresi 79. Yazıklar olsun o kişilere ki, Kitap'ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla basit bir karşılık satın alsınlar diye, "İşte bu, Allah katındandır!" derler. Vay haline onların, ellerinin yazdıkları yuzunden! Vay haline onların, kazanıp durdukları yuzunden!)
Bu uyarıları Yaratan yapmasına rağmen, bizler kur’anı anlayamaz kılıp, ellerinin yazdıklarını Allah katındandır diyenlere inanır olmuşuz. Artık kur’anın uyarılarını goremez olmuş adeta gozler kor, gonuller taş kesilmiş. Ne olursun resulum bizler icin dua et Rabbim e, belki bir kısmının gozlerindeki perde kalkarda, kuranın ışığını coğumuz goruruz. Rabbin dediği gibi sende, bizlerde gaybı bilmiyoruz. Ancak senin kur’anda tebliğ ettiklerin haric. Bağışlayıcı, affedici Rabbim e ne olur bol bol dualar et bizler icin, sen resulusun, guven elcisisin, Âlemlere rahmetsin.
Bu devirde işimiz gercekten cok kotu, Rabbim ayetlerin sonun da duşunun akıl edin, ne soylediğimi ne istediğimi anlayacaksınız diyor, birileri cıkıyor hayırrrrr sizler kur’anı anlayamazsınız deme cesaretini gosteriyorlar. Ey Resulum sana sormak isterim Rabbim in bizlere tebliğ et dediği, bizler icin rehber, guneş, gonul gozu olan kuran gercekten bizlerin anlayamayacağı kadar zor bir kitap mıdır? Yuceler yucesi rabbim bizlere zor anlaşılan bir kitap gonderip, daha sonra bu zor kitaptan hesaba ceker mi hic? Bunu duşunduğumde bile hem rabbim e hem de sana saygısızlık yaptığımın farkındayım. Ama Ey guzel huylu resulum, bunları soyluyorlar, ama ben bunların hic birisine inanmıyorum. Cunku bizlere kaldıramayacağımız bir yuk yuklemem diyen Rahman, anlayamayacağımız zor bir kitap gonderip, asla bizleri sorumlu tutmaz, buna inanmak Allahın adaletini alaya almaktır biliyorum. Zaten boyle olsa sen bizlere bunu acıkca yazar oyle iletirdin kur’an da. Bircok kur’ana uyan sozlerin bizlere ulaşıyor, zaten sende bizlere, yanlız kuranı bıraktığını, tıpkı kuranda olduğu gibi ve ona sarıldığımızda doğruyu bulacağımızı soyluyorsun. Hatta ayette; Ben sizi ancak vahiyle uyarıyorum demiyor musun zaten bizlere. Elbette senin sozlerin diye bircok sozler geliyor kulağımıza, ama ben doğru olup olmadığını kur’an ile karşılaştırıyor oyle kabul ediyorum. Zaten sende oyle yapın dememiş miydin? Benim sozum olup olmadığını, kur’an ile karşılaştırın demiştin.
Ey Resulum senin bizlere ilettiğin ayetler o kadar ibretlik ki, kimse duşunmez oldu artık cok uzuluyorum. Birileri siz anlayamazsınız diyor saf temiz imanlı topluma, onlarda inanıyor hic duşunmeden iyi niyetleriyle. Ne olur rabbim e dua et onlar icinde. Aklını kullan mayanlar, onu kiraya vermişcesine susuyorlar, adeta başkası duşunur olmuş onların yerine. Yeryuzunu dolaşıp akıllarını calıştırmayanlar la doldu Dunya. Gozleri goruyor sanıyorlar, ama onlar yalnız bakar kor olmuş farkında değiller. Gozler bakar kor olunca, senin tebliğ ettiğin gercekleri artık goremediklerinden GONULLER KORLEŞMİŞ, TAŞLAŞMIŞ ADETA.
Birileri cıkıyor bunlar senin sozlerin diye bizleri kandırmaya calışıyorlar, şikÂyetciyim onlardan resulum. Bakıyorum Kur’ana, rabbim cok sıkı tembih etmiş sana, kuranı anlat onlara diye. Sakın başkalarına uyma demiş, adeta direktif verircesine sıkı sıkı. Kur’an ile uyar insanları, yoksa verdiğim gorevi yapmamış sayarım sonra diyor. Sakın hicbir şey ekleme takip ediyorum, bak sonra acımam canını alırım diye uyarmış.
Ey guzel huylu Resulum, rabbinden bu telkini aldıktan sonra, kur’anda olmayanları ben size ayrıca soyleyeceğim der misin hic? Hayır, hayır ben asla inanmadım onlara zaten, cunku senin boyle bir şey yapacağını asla kabul etmedim bile. Elimden geldiğince anlatmaya calışıyorum, ama cok zor gercekten, cok ama cok zor bircoğuna anlatamıyorum, inandıramıyorum bir turlu, bana cok kotu sozler soyluyorlar, ama ben elimden geldiğince alttan alıp anlatmaya calışıyorum sabırla, tıpkı senden oğrendiğim gibi.
Bana ne diyorlar biliyor musun? Ne yani peygamberimiz postacımıydı. Kur’ana, dine ilave bile yapamaz mı? Olurmu oyle şey, peygamberimizde haramlar koyma yetkisine sahiptir. Boyle diyorlar Resulum senin icin, ama ben onlara inanmıyorum cunku Rabbim helÂlı, haramı ve hukmu yalnız ben veririm diyorsa ve gorevlendirdiği resullerin gorevini de acıkca,
(Enam sur. 48. ayet: Biz o gonderilen elcileri, mujdeciler ve uyarıcılar olmaktan ote bir şey icin gondermiyoruz.)
diyorsa, ben biliyorum ki sen rabbim haram dediklerinden başka hicbir şeye haramdır dememişsindir. Cunku acıkca ayetinde karşınızda acıklananlar haricinde, bizler icin butun temiz nimetler helal kılınmıştır diyor. Ben biliyorum ki Allah kendi hukmune, hic kimseyi ortak etmez. Bunu anlamayanlara senin tebliğ ettiğin ayeti de gosteriyorum, ama beşerin sozleri o kadar etkili ki beni dinlemiyorlar, uzuluyorum tum bunlara ne olur bizler icin dua et rabbim e. HÂlbuki sana bu konuda soranlara, Rabbim ne guzel ayet indirmiş bunu da hatırlatıyorum ama inanmıyorlar.
(Maide sur.4: Sana soruyorlar, onlar icin helal kılınan ne? Şoyle soyle: "Sizin icin butun temiz nimetler helal kılınmıştır.)
Ama gene beni dinlemiyorlar inatla. Bazen şaşıyorum bu kadar acık sozler varken beşerin sozleri kim oluyor diye. Ama hatırlıyorum kur’an ayetlerinden, gozlerine perde indirdiğini, gonullerini muhurlediğini Rabbim in ve korkuyla titriyorum şukrediyorum halime. Koymuşlar bir kere kafalarına senin sozlerin diye uydurulan şeyleri. HÂlbuki okusalar rehberi ve gonul gozunu, cıkartsalar kafalarına atılan cengeli, bak o zaman her şey nasıl acıkca anlaşılacak. Camur suyu konmuş bardağa, istediğiniz kadar temiz suyu koyun, temiz suda kirlenecektir. Ah bir bardağın kirliliğini fark edebilsek, yeni bir bardak alsalar ellerine, işte o zaman pis su temiziyle değiştirilip, işe yarar hale nasıl gelecek bir bilseler.
Ey guzel huylu, oğreticilerin en guzeli Başoğretmenim. Senin actığın yolda yuruyeceğime elimden geldiğince soz veriyorum. Hesap gunu kur’ana ortaya konduğunda, sende şahit olarak geldiğinde senin ummetin olarak dimdik ayak da durmaktır tum arzum. Senin sozundur diyerek bana ulaşan her bilgiyi, kuran suzgecinden gecireceğimden hic şuphen olmasın. Bizlere senin sozun dur diye bildirdikleri, kur’ana uyan her sozun benim başımın tacıdır. Kur’an da hukmu yoksa asla sen hukum vermeyeceğini biliyorum, cunku bize bildirdiğin tebliğde;
( Enam 57:Hukum yalnız ve yalnız Allah'ındır. Hakkı o anlatır. Ayırt edip cozum getirenlerin en hayırlısı O'dur.)
Boyle diyordun. Bu sozlere ters duşecek asla bir hareket yapmayacağınıza gore, bunun tersini soyleyenlere bu soz peygamberimizin sozu asla olamaz diyor ve inanmıyorum.
Ey asil peygamberim, Rahmanın soylediği gibi, mahşer gunu bizlerin şahidi olarak cağrıldığında, ben yemin ediyorum ki senin bizlere tebliğ ettiğin ve rabbim in koruması altındaki KURANA ve onun ayetlerine iman ediyorum, onu Rahmanın soylediği gibi duşunerek, aklımı kullanarak anlamaya calışıyorum. Bunu yaparken mutlaka hatalarım olacaktır. Rabbim istemeden yapacağım yanlışlar icin beni bağışla ne olur. Peygamberimizin emanetini elimden geldiğince hicbir menfaat gozetmeden insanlara anlatmaya calışacağım, bana katından bir guc ver ne olur. Mahşer gunude peygamberimizin şahitliğinde beni, ailemi, annemi ve babamı dostlarımı, senin huzurunda hesap verebilen kulları arasına al, gunahlarımızı bağışla, buyuk gunahlar işlemekten bizleri koru ve resulumuzun yuzunu ak cıkaran ummetinden eyle bizleri ne olur RABBİM, ÂMİN.
SAYGILARIMLA Haluk GUMUŞTABAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- ResulUme mektubum var.....
-
12-09-2019, 10:58:28