“Allah yolunda uc kez şehit dahi olsan ve uzerinde kul hakkı varsa Cennete giremezsin. Tum gunahların affedilir, Kul Hakkı haric ”
Kul hakkı bu kadar net bir şekilde dinimizce yasaklanmasına rağmen şuan bahanelerin arkasına saklanarak kul hakkı yiyen ve gizlemekten cekinmeyen kişi ve 'cemaatler' oluşmaya başladı.
Genelleme yapmaktan her zaman cekinmiştirim o yuzden bu diyeceklerim herkesi kapsamıyor. Sınav sistemiyle birlikte insanların 2-3 saatlik zaman dilimleriyle yarıştırılmaya başlamasından itibaren soruların calındığı aşikar bir gercek oldu.
Ama beni şaşırtan şuan bu yanlışa cemaat adı altında kişilerin de girmesidir. Beni uzen ise bunu acık acık dillendirmeleridir. Belki bazılarınıza denk gelmemiştir ama bizzat tanık olduğum kişiler bunu dillendirmekten kacınmıyorlar cunku sırf bu yuzden cemaate katılan insanlar bunlar.
Ve o cemaate uye kişilerle tartışmaya girdiğimde ise bu konuyu actığımda ''dinsiz insanlar gireceğine bizim genclerimiz girsin'' , '' zamanında onlar yapıyordu az cekmedik onlardan o yuzden bizim elemanlar girsin'' gibi cevaplarla karşılaşıyorum. Benim ise tek bir cevabım oluyor o da yine bir soruyla ''Bu kul hakkının hesabını Rabbinize nasıl vereceksiniz?''.
Sonuc olarak bu sınavlara bel bağlayan milyon insan olduğu gibi bu milyon insanın sorumluğunda ise milyonlar var ve hepsinin hakkına girilmiş oluyor ve ne yazık ki cemaat adı altında yapılıyor bu iş.
Genelleme yapmadığımı bir daha belirtmek istiyorum cunku bu bahsettiğim cemaat cok geniş bir nufusa sahip ve elbette iclerinde catlak sesler olacaktır. Benim sizle tartışmak istediğim tarafta tam bu nokta ben mi hep bu catlak seslere denk geliyorum yoksa genelin resmimi boyle.
Bu konu hakkında sizinde goruşlerinizi almak istediğim icin bu konuyu actım. Cunku ne kadar geniş bakmaya calışsam da bu konuya belli bir goruşe saplanmış olabilirim ve farklı goruşlerle eksikliklerimi kapatmak istiyorum.
-
12-09-2019, 10:53:10