“Hz. Omer (ra) anlatıyor. Bir gun peygamberimize (sav) bir sahabe ‘Rabbin Âdem’in zahrından zurriyetini cıkardı ve onları kendisine şahit tutarak ‘Ben sizin Rabbiniz değil miyim?’ dedi. Onlar da ‘BelÂ!’ Evet, şahit olduk dediler.’ (Araf, 7:172) ayetini sordu. Resulullah (sav) şoyle acıkladı: “Allah-u TeÂla Hz. Âdem’i (as) yarattı. Sonra sağ eliyle sırtını mesh ederek ondan zurriyetini cıkardı ve ‘Bunlar Cennet icindir; bunlar cennet ehlinin amelini işlerler’ buyurdu. Sonra ikinci defa sırtını okşadı ve bir nesil daha cıkardı. Bunları da cehennem icin yarattım; bunlar da cehennem ehlinin amelini işleyecekler’ buyurdu. Dinleyenlerden birisi “YÂ Resulallah! Oyle ise biz neden amel işliyoruz?” dedi. Peygamberimiz (sav): ‘Allah bir kişiyi cennet ehli olarak yaratmış ise onu cennet ehlinin ameline calıştırır. O kişi başta şaki olsa da tovbe eder ve cennet ehlinin amelini işleyerek olur, Allah da onu cennetine koyar. Cehennemlik yaratılan kul ise cennet ehli ameli işlese de bir gun sapıtır sonucta cehennem ehlini amelini işler ve cehennemliklerin amelini işleyerek olur; Allah da onu cehenneme koyar” buyurdular. Kaynak (Tirmizi, Tefsir-i Araf, H. No: 3075; Ebu Davud, Sunnet, 17)

Evet bu soruyu daha once sormuş arkadaşlar olabilir ama ben o konuyu bularak devam ettirmedim aynı soruyu farklı kişiler sorabilir..
Sorum şu arkadaşlar Cehennemlik yaratılan kul Cennet ehli ameli işlese de bir gun sapıtıyorsa o insan icin Cennet ne demek olur..? yani gidebilme imkanı hic mi yok? hadisi okumadan soruya bakmayınız.. bu konu hakkında bilgili kişilerden cevap istiyorum..