Arkadaşlar namaz kılıcak bilgiye cok şukur sahibim ama bazı noktalarda yani namaz oncesi kafamda namaz kılmamı engelleyen sorular var.Bu sorular namaza inanıp inanmadığım değil.Bu soruları lutfen hadis ayet vs. gibi kaynaklarla acıklarsanız icim daha rahat edicek.Burada dini bilgisi cok iyi olan arkadaşlarımız var biliyorum.Şimdi sorularıma gelirsek:
1.Olarak benim calıştığım iş yerinde dış goruşune ozen gostermek şartı aranıyor.Yani saca jole vs. tarzı şeyler surmek gorsellik acısından şart koşuluyor.Ben abdest almak istesem sacı mesh etmek farz olduğu icin sac bozuluyor :S.Su dediği icin jole falan akıyor işte.Bunun icin abdest alamıyorum:SYani namaz kılmak bu sefer zorlaşıyor kılmıyorum(Burda sacımı kompleks ederek namazı aksatmak istemiyorum ama mecbur oluyorum :S).Boyle bir cok arkadaşımızda vardır eminim.Buna nasıl bir care bulabilirim???
2.Olarak benim icin cok onemli bir soru.Mesala abdest almadan tuvalete gidilir tuvalette ustune idrar damlası gelmemesi icin bir takım onlemler alınır sonra 40 adım yuruyun denir.Sorunum ise tuvallette her ne kadar dikkat edersem edeyim bazen acele anlar olduğu icin sıcrama olabiliyor ya da ne kadar idrarın tamamen cıkmasını beklersem bekleyim bazen hissediyorum idrarın cıktığını.Yani bir soz varya ne kadar sallarsan salla damlar sonunda : ).Abdesttede bildiğim kadarıyla 1 damla damlasa bile kabul olmuyor.Bu tuvalet adabına tuvalet sorununa nasıl bir care bulabilirim??.Benim gibi duşunen cok kişi var biliyorum.Umarım cevaplarını guzelce alırız.
Cevap vericek arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun.Teşekkurler.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Namaz Kılmak İstiyorum Ama...Yardıma İhtiyacım Var Bakın Lutfen!
-
12-09-2019, 10:48:04