Bizlere dinler arası diyalog diye yutturulan, ama aslında ulkemizde ılımlı İslam adı altında kurmaya calıştıkları duzenin, İslam a verdiği zararları hice sayanlar, elbet bir gun hem insanlık Âlemine hem de Rabbime hesap vereceklerdir. Bakın papa dinler arası diyalog planı icin ne diyor.

( Dinler arası diyalog, kilise'nin butun insanları kilise'ye dondurme amaclı misyonunun bir parcasıdır. (jean paul ii. redemptoris missio roma: 1991).

Şimdide dinler arası diyalogun ulkemizde ki temsilcisi neler soyluyor bir bakalım, hem de Allah ın Kuranda Yahudiler ve hrstiyanlar icin soylediği ayetler hakkında sozlerine dikkat edelim, birilerine sırf hoş gorunmek icin ne buyuk cesaret bu sozler.

(Yahudi ve Hıristiyanları kınayan ve azarlayan ayetleri cok sert buluyorum, bu ayetler ya Muhammed a.s doneminde yaşayan ya da kendi peygamberleri doneminde yaşayan bazı Yahudi ve Hıristiyanlar hakkındadır. (kuresel barışa doğru: 45. sh)

Ne dersiniz nasılda tam onların istediği bir yorum değil mi? Allah affetsin. Bir ornek daha verelim Yahudi ve Hıristiyan kardeşlerimizi (!) memnun etmek icin, bakın neler soylemiş.

(Herkes kelime-i tevhidi esas alarak cevresine bakışını yeniden gozden gecirmeli ve ıslah etmelidir. Hatta kelime-i tevhidin ikinci bolumunu yani Muhammed Allah’ın resuludur kısmını soylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır." (kuresel barışa doğru: 131. sh)

Doğrusu cok fazla yoruma gerek yok sanırım. Yahudi ve Hıristiyanlar icin Rabbin ayetleri unutulmuş gorunuyor cok uzucu. Bu sozlerin kimin sozleri olduğunu sanırım anladınız, bilmiyorsanız ve kimin diyorsanız hala, doğrusu ismini de soylesem hic fark etmeyecek demektir. Uzerimizde oynanan oyunun farkında değilsek, olamıyorsak oyunun sonuna katlanmasını da bilmeliyiz. Birileri ensemizde boza pişirmeye kalktığında, yahu ne yapıyorsun sen deme hakkını coktan kaybetmişiz demektir.

Allah akıl vermiş kulum kullansın diye. Eğer kullanmıyorsa kulu aklını, doğacak belalardan da Rabbim e sığınma hakkını kaybetmişiz demektir, bu durumdan Allah bizleri korusun. Sizlere ben kurana iman eden bir Musluman olarak şoyle bir soz soylesem ve benim ardıma duşun desem bana ne dersiniz?

("nihai hedefe ulaşana kadar, yani sonuca ulaşıncaya kadar, her yontem, her yol mubahtır. Bunun icerisine yalan soylemek de, insanları aldatmak da girer" )

Desem, benim ardıma duşer, sozlerime inanır mısınız? Cevabınızı nefsinize verin, cunku bu sorunun cevabı kurana iman eden birisi icin zaten bellidir. Peygamberimizi duşunun lutfen, Allah ın emrettiği duzeni kurmak icin, İslam ı yaymak, ona inanmayanlarla acaba boyle bir yol, yontem mi izlemiştir dersiniz? Ama bunun da cevabı belli olan bu sorunun gunumuzde uygulaması nasıl yapılıyor, biraz once soylediklerimi hatırlayın. Bunu da gunumuzde ki olayları hatırlayıp, kucuk bir araştırma yaptığınızda goreceksiniz. İşte bizler kimlerin ardı sıra gidiyoruz, işte bizler Rabbin kitabından uzak İslam ı nasıl yaşıyoruz, ondan sonrada Yuceler Yucesi rabbimden yardım bekliyoruz.

Allah bizlerin gonul gozunu acık, gozlerine perde inmemiş kullarından eylesin. Yoksa hakkı batıl, batılı hak gormemiz işten bile değildir. Rabbim bizlere yardım et ne olur. Ulkemiz insanının artık Kuran gerceklerini gormesini sağla, Kuran ile Allah ile aldatanların kapanına duşurme bizleri ne olur. SAYGILARIMLA Haluk GUMUŞTABAK