İyi gunler arkadaşlar,
İnsan bazen yaşadığı bir anı daha once de yaşadığını zanneder. Ben bunun sebebini araştırdım , 2 tane sonuc aklıma yattı ve ilgimi cekti..
Bilimsel olarak ; beynin sağ ve sol lobları arasındaki mikrosaniyelik calışma suresi farkından dolayı , beynin bir lobu olayı algılarken , o olayı diğer lob mikrosaniyelik bir farkla daha sonra algılarsa insan o olayı ikinci kez yaşadığını zannedebilirmiş..
Diğeri ise İ doğum anında hayatımız bir anlık sure icinde gozumuzun onunden gecermiş. Bildiğimiz gibi insan beyni de duyulan, gorulen , soylenen hicbir şeyi hafızadan silmiyor. Bu goruntuler de hafızada bir yerde kaydedilirmiş ve yaşamımız boyunca bir anı yaşarken onceden hafızamızdaki goruntu canlanabilir miş ve o olayı once de yaşadığımızı sanabilirmişiz ...
İkincisi benim de aklıma yattı ama bunun İslam'da bir acıklaması var mı bilmiyorum. Araştırmak istedim ama herhangi bir ayet veya bu konuya ışık tutacak bir hadis bulamadım. Bulan veya bilen arkadaşlar varsa bu konu hakkında bilgi verebilir mi ?
Sorularla İslamiyet isimli siteye danışacaktım ilk olarak, ama orada da gunluk soru sınırı dolmuş olduğundan burada sorayım dedim ..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Dejavunun Acıklaması
-
12-09-2019, 10:44:07