DR. USÂME ER-RİFA’Î Yeni Akit’e verdiği roportajda Mahmud Efendi Hazretlerimizin muceddidliği hakkındaki soruya “450 alim, buna kanaat getirdi ve mutmain oldu“ şeklinde cevap verdi.

2010 yılında Marifet Derneği’nin duzenlediği ” İnsanlığa hizmet sempozyumu”‘na katıldığınız ve odul toreninde alimler adına bir konuşma yaptınız. Bu konuşmada Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendiyi asrın muceddidi ilan ettiniz. Karar nasıl alındı, kimler katıldı?
“Mahmud Efendi hazretlerinin hayatını, yaptığı işleri, dine davetini araştırdık, baktık ve burada yaptığımız bu acıklamayı kendi kanaatimize bakarak, kıyaslayarak yaptık. Sempozyumda, 450 İslam aliminin onunde Mahmud Ustaosmanoğlu, Muceddid ilan edildi. 450 alim, buna kanaat getirdi ve mutmain oldu. Daha sonra o meclisde olmayan bir takım kimselerle bir araya geldiğimizde kararımızı onlarada izah ettik. Onlarda bu karara destek verdiler. Bu kadar alimin Şehadeti ile gercekleşti. Bu benim tekelimde olan, benim vereceğim bir paye değil, Muceddidlik, dini bir kavramdır. Bu vasfı bir insana verirken, Allah katında da sorumlu olunacağını duşunduğumuzden, bir insanın gonlunu hoş etmek icin verebileceğimiz bir vasıf değil Allah katında sorumlu olduğumuz, yarın hesabını vereceğimiz bir olaydır. Vicdanımızın kanaat ettiği, bu kadar Ulema’da buna itiraz etmedi, kabul ettiği icin kalbim musterih olarak bunu ifade ediyorum.”

Mahmud efendİ hazretlerİnİ mUceddİd İlan eden alİmler lİstesİ