YECUC MECUC

Yecuc ile Mecuc Kuran dahil tum kutsal kitaplarda yer alan ve
insan ırkını ortadan kaldırmaya kadar ileri gidip bozgunculuğa calışacakları soylenen bir ırk.
Dunyaya buyuk zarar verecekleri ve onlerine gelen herkesi oldurecekleri soylenen
bu ırkın kıyamet alameti olduğu kesindir. Gunumuzde Yecuc ve Mecuc u cok net gormekteyiz.

YECUC VE MECUC LE İLGİLİ AYETLER.
KEHF SÛRESİ

83. (Ey Muhammed!) Bir de sana Zulkarneyn hakkında soru soruyorlar. De ki: “Size ondan bir anı
okuyacağım.”
84. Biz onu yeryuzunde kudret sahibi kıldık ve kendisine her konuda (amacına ulaşabileceği) bir yol
verdik.
85. O da (Batı’ya gitmek istedi ve) bir yol tuttu.
86. Guneşin battığı yere varınca, onu siyah balcıklı bir su gozesinde batar (gibi) buldu. Orada (kÂfir) bir
kavim gordu. “Ey Zulkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın”
dedik.
87. Zulkarneyn, “Her kim zulmederse, biz onu cezalandıracağız. Sonra o Rabbine dondurulur. O da
kendisini gorulmedik bir azaba uğratır” dedi.
88. “Her kim de iman eder ve salih amel işlerse, ona mukÂfat olarak daha guzeli var. (Ustelik) ona
emrimizden kolay olanı soyleyeceğiz.”
89. Sonra yine (doğuya doğru) bir yol tuttu.
90. Guneşin doğduğu yere ulaşınca, onu kendileriyle guneş arasına ortu koymadığımız bir halk uzerine
doğar buldu.(Ormanlık olmayan cıplak bir arazide yaşayan kavim)
91. İşte boyle. Şuphesiz biz onun yanındakileri ilmimizle kuşatmışızdır.
92. Sonra yine bir yol tuttu.
93. İki dağ arasına ulaşınca, bunların onunde, neredeyse hicbir sozu anlamayan bir halk buldu. (farklı lisanda konuşan bir kavim)
94. Dediler ki: “Ey Zulkarneyn! Ye’cuc ve Me’cuc (adlı kavimler) yeryuzunde bozgunculuk yapmaktadırlar.(Bozgunculuk cok onemli bir kelimedir. Dikkat ediniz.)
95. Zulkarneyn, “Rabbimin bana verdiği (imkÂn ve kudret, sizin vereceğiniz vergiden) daha hayırlıdır.
Şimdi siz bana gucunuzle yardım edin de, sizinle onların arasına sağlam bir engel yapayım” dedi.
96. “Bana (yeterince) demir madenigetirin” dedi. İki yamacın arasındaki boşluğu (dağlarla) bir hizaya
getirince, “korukleyin!” dedi. Demiri eritip kor (gibi) yapınca da, “Bana erimiş bakır getirin, bunun
uzerine boşaltayım” dedi.
97. Artık onu ne aşabildiler, ne de delebildiler.
98. Zulkarneyn, “Bu, Rabbimin bir rahmetidir. Rabbimin vaadi (kıyametin kopma vakti) gelince onu yerle
bir eder. Rabbimin vaadi gercektir” dedi.
99. O gun biz onları bırakırız, dalga dalga birbirlerine karışırlar. Sonra sûra ufurulur de onları toptan bir
araya getiririz.
100,101. O gun cehennemi; gozleri Zikr’ime (Kur’an’a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi
katlanamayan kÂfirlerin karşısına (butun dehşetiyle) dikeriz!
Bu ayetler cok acıktır. Acıklamaya gerek duymamaktayım.İnsan olan iki kavimden bahsedilmektedir. O bolgede bozgunculuk yapmaktadırlar. İnsanları birbirlerine kışkırtarak savaş cıkartmaktadırlar. Zulkarneyn peygamber tek ulaşım yeri olan o kavmin onune set yapmıştır.

YECUC MECUC LE İLGİLİ HADİSLER

Cahş (radıyallahu anhumÂ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm) bir gun korkulu bir vaziyette odaya girdi. Şoyle diyordu: "LÂ ilÂhe illallÂh, yaklaşan bir belÂdan Arabın vay hÂline. Bugun, Ye'cuc ve Me'cuc'un seddinden şoyle bir gedik acıldı." baş parmağı ile şehÂdet parmağını halka yaparak gosterdi. Ben:

-"Ey Allah'ın Resulu, yani icimizde sÂlih kimseler olduğu halde toptan helÂk mı olacağız?" dedim.

-"Evet, dedi, fenalıklar artarsa oyle olur."
Peygamberimiz ruyasında gorduğu bu durum yecuc ve mecuc un onundeki engellerin yavaş yavaş kaldırıldığına işaret etmektedir. Şoyle ki ruyada gorulen ‘Ye'cuc ve Me'cuc'un seddinden şoyle bir gedik acıldı’ ifadesi gercek bir gedik ve toprak taş parcası değildir. Allah yavaş yavaş ,zamanla onların buyumesine izin verdiğine , Bu kavimleri ekonomik olarak veya sayıca buyuyeceğine ve dunyaya farklı beldelere yayılmanın ilk başlangıcını yapmış olduklarına işaret etmektedir. Bunun uzerine caşh sorar ‘icimizde sÂlih kimseler olduğu halde toptan helÂk mı olacağız?" der. Yani hepimiz olecek miyiz der.Peygamberimiz"Evet, dedi, fenalıklar artarsa oyle olur. Fenalıklar artarsa ifadesi cok onemlidir.
BuhÂrî, Enbiy 7, MenÂkıb 20, Fiten 4, 28; Muslim, Fiten 1, (2880); Tirmizi, Fiten 23, (2188).

696 - Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm), (Zulkarneyn'in inşa ettiği) sed hakkında buyurdular ki: "(Ye'cuc ve Me'cuc) onu hergun oyuyorlar. Tam delecekleri sırada başlarında bulunan reis: "Bırakın artık, delme işini yarın yaparsınız" der. (Onlar bırakıp gidince) Allah, seddi, daha sağlam olacak şekilde eski hÂline iÂde eder. Boylece gunler gecer, kendilerine takdir edilen muddet dolar ve onların insanlara musallat olmalarını Allah'ın arzu ettiği vakit gelir. O zaman başlarındaki reis: "Haydi donun, yarın inşaallah bunu deleceksiniz" der -ve ilk defa inşaallah tabirini kullanır-."

Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm) devamla der ki: "Donup giderler. Ertesi gun geldikleri vakit seddi ne halde bırakmışlarsa oyle bulurlar ve (o gunku calışma sonunda) derler. Acılan delikten insanların uzerine boşanırlar. (Onlerine cıkan) suları icip kuruturlar. İnsanlar onlardan korkup kacar.
Yecuc ve Mecuc un Her gun delmesinin ardından set tekrar hatta daha sağlam olarak eski halini alır ifadesi bildiğimiz seddin tekrar duzelmesi değildir. Allah mucizeleriyle iş yapmaz. Adeti uzerine gerceklerle iş yapar. Yani burada anlatılmak istenen Buyumek ve Genişlemek icin yeryuzune fitne ve fesadı yaymak icin mucadele eder. Ancak Allah onlara guc vermez. Yapmış oldukları kucuk işleri bozar. Ulkelerinin dışına cıkacak guce kavuşamazlar. Belli bir zamana kadar bekletmektedir. Ne zaman ki Allah dilerse demişlerdir , o zaman Allah onları bulundukları beldeden yani ulkeden dışarı cıkıp yayılmalarına ,dağılmalarına izin verir.
(Onlerine cıkan) suları icip kuruturlar. İnsanlar onlardan korkup kacar. İfadesi de gittikleri her yerdeki nimetleri alırlar.madenleri cıkartırlar, petrolu ,altını ve daha nice nimetleri cıkartırlar bununla elde ettikleri kazancı yerler şeklinde anlaşılır.

Ye'cuc ve Mecuc goğe bir ok atar. Bu ok kana bulanmış olarak kendilerine geri doner. Şoyle derler: "Arzda olanları ezim ezim ezdik, semÂda olanları da alcaltıp alt ettik."

Allah onları enselerinden yakalayacak bir kurt gonderir. Bu kurt onları toptan helÂk edip, herbirini parcalanmış halde yere serer."

Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm) sozunu şoyle tamamladı: "Muhammed'in nefsini elinde tutan ZÂt'a kasem olsun, yeryuzundeki butun hayvanlar, onların etinden yiyerek canlanır, sutlenir ve semirir."

Tirmizi, Tefsir, Kehf, (3151); İbnu MÂce, Fiten 33, (4080).
Yecuc ve mecuc Şoyle derler; yeryuzunu mahvettik , hic kimse bizim karşımızda duramıyor. Her kıtayı , Orta doğuyu, nice Ulkeleri ,insanları ne hale getirdim. Bu benim gucum. Melekler de ,Allah da benim kim olduğumu gordu. Benim gucum nasılmış anladılar mı derler. Buyuklenirler. Allah a bile meydan okumuşlardır. Bunun uzerine corap sokuğu gibi her şey gercekleşir.
Cok yakın zamanda , Şimdi, Allah onları Enselerinden yakalayacaktır. Sonra enselerini kaşımaya başlayacaklar. Sonra şiddetlice kaşıyacaklar, sonra yaralar cıkmaya başlayacaktır. Bir de bakacaksınız ki yere duşmuşler. Olmuşler. Yeryuzunun ucde biri bu hastalıktan olur. Bazı Ulkelerde az olumler olurken bazı ulke ve beldelerde cok az ayakta kalan olur. Oyle bir hal alır ki Yeryuzu ,atmosfer kokmaya başlar. Akbabalar ve diğer et yiyiciler iyice beslenirler. Boyunları deve boyunları gibi olur. İrileşirler ,memeleri sutle dolar.İnsana kıran girmiştir. Kokudan şikayet ederler. Sonra İSA Allah a dua eder. Rabbim bu leşlerin kokusunu kaldır. Allah yeryuzunu kaplayan bir bulut peydah eder. Uzaydan dunyaya baktığında dunyayı mavice değil beyaz bir kure sanırsın.İyi bir yağmurla atmosfer temizlenir. Artık dunya da yeni bir duzen başlamıştır. Herkes Rabbin buyukluğunu gormuştur. Goksel gerceklerin varlığına inanmışlardır. Sonra İSA yeni duzeni ,Huzuru, Birlikteliği , Kardeşliği inşaa eder.

Mirac gecesi Allah beni Yecuc ve Mecuclerin yanlarına gonderdi; Onları dine davet ettim; kabul etmediler.. Onun icin onlar, Adem ve İblis neslinden Allah’a asi gelenlerle birlikte cehenneme gireceklerdir.21
Bu hadisten Yecuc ve Mecuc un Allah a inanmadıkları. İnkarcı bir toplum olduğu gorulmektedir. İnsan ve şeytanın cocuklarıdır. Peygamberin teklifini reddetmişlerdir.
• Hadislerde bildirildiğine gibi, "Fesat cıkaran bir topluluktur." 14
• 22 kabileden oluşan bir topluluktur: “Yecuc ve Mecuc yirmi iki kabileden ibarettir.” 15
“Ye’cuc ile Me’cuc, vaktiyle bir veya iki kavmin ozel ismi olsa da, doğrusu herkesin bildiği mana şudur: Aslı ve soyu belirsiz, din vu ulus tanımaz karma bir insan topluluğudur ki, cıkmaları Kıyamet alametlerindendir. Yeryuzunu bozacaklardır.Peygamberimizin insanlar ve iblisin neslindendir demesi de sadece iki ırktan ibaret olmadığı anlaşılmaktadır. Karma bir toplumdur.

İŞTE YECUC VE MECUC

Osmanlı devleti Dunyaya adil davranan ve bozgunculuğu benimsemeyen yumuşak ve birleştirici bir devletti.1700 lu yıllarda Osmanlı devletinin gerileme doneminde Yecuc ve Mecuc Allah ın izniyle serbest bırakılır. Cunki Dunyanın lideri Osmanlı eriyor. Dengeler değişiyordu. Yecuc ve Mecuc başlangıcta kotuluğu fenalığı ve bozgunculuğu benimseyen iki ırk değil topluluktur. Settin hangi zamanda ve nerede yapıldığı bilinmemektedir. Cunki uzerinden yaklaşık 3000 yılı aşkın bir zaman gecmiştir. Bu zaman zarfında nice devletler, nice olaylar gercekleşmiştir. İlk zamanlarda Seddi aşamayacaklardır. Set o zaman icin onları engelleyen gercekti. Zamanla Seddin onemi ve gorevi kalmadı. Allah Ulkelerinin dışına cıkmasını , guc acısından geliştirmemesi ve buyumemesiyle engelleyecekti.. Bu kavimler Ancak seddi aşınca yerleri anlaşılmıştır.
Yecuc ve Mecuc u bugun gorduğumuz den anlamaktayız ki İngiltere topraklarından dağılmıştır. Yecuc ve Mecuc has bozgunculuk duşuncesini başlatır .Yeryuzunde once somurgeciliğe başlamış, başka ulkelerin zayıflıklarından faydalanarak , kendi teknik gucunun de etkisiyle o ulkelerin yer altı zenginliklerini,nimetlerini , ticaretlerini elinden alarak somurgeciliğe başlamışlardır. Onune cıkan her suyu icmiştir. her nimeti yemiştir. Once guney Asya yı , sonra Asya kıtasını, sonra Okyanus da ki ada ulkelerini ,sonra Afrika yı,somurmuşlerdir. Sonra Coğrafi keşifler adı altında hem somurge hem de katliamlara imza atmıştır. Hem O Ulkelerin nimetlerini almışlar hem de insan ticareti yapmışlardır.
Yeryuzune yayılmaya başlamış giderek guclenmiştir. Pek cok ulustan kendilerine katılan olmuştur. Amerika kıtasına yavaş yavaş koloniler kurmaya başlamışlar. Her tur nimetten yararlanmaya başlamışlardır. O zaman kuzey Amerika da Ormanlar , ağac kereste, altın, tarım ve ceşitli hayvanlardan nimetler bol bol vardı. Bu kıta cok bereketliydi. Zamanla buyuduler. Ticaretleri artmaya başladı. Guclendiler. Once o kıtadaki eski halkları guclenmek icin katlettiler. Sonra Afrika dan insanlar kacırıp kole yaptılar. İnsan ticareti , silah uretimi ve silah sanayii ve daha niceleri.
Yecuc ve Mecuc u ozde şu duşunce oluşturmaktadır. Irk olmayan Yecuc ve Mecuc dunyayı isteyen. Her turlu nimeti ,zevki ,rahatlığı isteyen ve ilahını dunya yapan zihniyettir. Zenginliktir asıl hedef. Kısacası dunyanın ardına duşenlerdir. Arzuları ve istekleri onların dinidir. Bu duşunceleri taşıyan her insan yecuc ve mecuc e katıldılar. Bu duşunceleri taşıyanlar once o kıtaya koştu. Sonra Coğaldılar , sonra iyice arttılar ve yeryuzunun benimsenen duşunce oldu. Boylece Yeryuzunun her tarafına yayıldılar. Ve yıl 2010 oldu. Artık o kadar coğaldılar ki her ulkede her şehirde, her mahalle de hatta cevremizde yecuc ve mecuc vardı. Bunlar kendi cıkarları icin başkalarının uzerine basarlar, başkalarının ve başka ulkelerin malı icin insan katletmekten bile hic cekinmezler.gıybet edip iftira atarlar. Sadece kendilerini duşunurler. Sadece kendileri icin yaşarlar. Zevk sefa eğlence onların her şeyidir. Her mekanda vardırlar . Mesela, İşyerinde yalakadırlar. Bozguncudurlar. O kadar coklar ki denizdeki kumlar kadarlar.
Bazı Ulkeler de Hukumetleri ve yonetimleri eline alır. Daha fazlasını istemek onları cok hırslı ve acımasız hale getirmiştir. Geri plandaki cok buyuk para babaları , cok zengin iş adamları ,birtakım baronlar Yecuc ve Mecuc un meclisidir. Nitekim Dunya lideri ulkesinin yonetimi Mecuclulerin elindedir. Haksız yere insan oldururler. Ulkeleri Ulke icindeki Halkları, Bir guruba karşı diger gurubu kışkırtırlar. Katliam uzerine katliam yaptırırlar.
Gunumuz de dunya liderinin bu duşunce akımının yani mecuclulerin eline gecmesi butun dunyanın bu zihniyeti benimsemesine neden olacaktır. Boylece en kucuk toplum cekirdeği ailede bile gorulmeye başlar. Bu tipler Acımasızca kendileri icin her şeyi yaparlar. Sadece doğrular, durustler ve Allah dan korkanlar harictir.Yecuc ve Mecuc Ulke yonetimini iki ulkede eline almıştır. Hırsla buyumek isterler. Kendi guvenliğini bahane ederek acımasızca sağa sola bozgunculuk yapmaktadırlar. Hakimiyet sağlamak ve dunya amaclarıdır onların.
Boyle bir dunya yonetiminde yeryuzunun hazinelerini cıkartmak icin ve yeryuzunun nimetlerini yemek icin yalancı bir yonetici yani deccal cıkacaktır. Kendi kazancları icin nimetler elde etmek icin insan oldurmekten cekinmezler. Amerika da cıkan deccaller zamanla kendisini dunyanın jandarması ilan edecekti. Dunyanın Jandarması demek Adaleti ve huzuru sağlayan demekti. Bunu dinimizde ancak Peygamberler sağlardı. YANİ DECCAL PEYGAMBERLİĞİNİ İLAN ETMİŞTİ. Once ben peygamberim dedi. Sonra Elde ettiği guc ve saltanatla Seytanın telkinleriyle Ben veriyorum nimetlerinizi diyerek ilahlık da bulunacaktır.Dunya da adaleti sağlıyormuş gibi gozukuyordu.Gercekte bozgunculuk yapıyordu. Yalanlar soyleyerek diğer ulus liderlerini akı kara karayı ak gosterip uydurma işlerle kandırıyordu. Once Japonya , Kore ,Kuba,Vietnam , Somali ,Honduras,Afganistan,Irak,Urdun vb. inanın bana hepsini sayamıyorum. Birkac ornek verdim. Yakın gecmişi acın okuyun. Pek cok ulkede beğenmediği liderlere karşı muhalefetleri desteklemekte, pek cok ulkede teror orgutlerini desteklemekte. Dunyaya gayri resmi silah satmakta , toplumlarda kargaşa cıkarmakta ,bir guruba karşı diğer gurubu destekleyip silah vermekte ve daha sayamayacağım kadar cok bozgunculuk cıkartmaktadır. Yeryuzu bozgunculuktan oyle bir hale gelmiştir ki surekli kan dokulmektedir. Butun ulkeler ,uluslar halklar hepsi kendi icerisinde kargaşadadır.Şu anda dunya ne kotu durumdadır.
Huzur ve guvenliğin hakim olacağı, yoksulluğun yerini bolluğun, zulmun yerini adaletin, catışma ve gerginliklerin yerini barışın alacağı bir dunya, tum insanların ozlemidir. Ozellikle gectiğimiz iki yuzyılda yaşanan buyuk acılar ve sıkıntılar ile gunumuzde de dunyanın dort bir yanında devam eden sorunlar, insanların bu ozlemlerini daha da artırmıştır. İnsanlığın onemli bir bolumu, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemekte, onları icinde bulundukları durumdan cıkaracak bir kurtarıcının gelmesini umud etmektedir.
Aynen İsa'nın donemindeki gibi, cok belirgin bir şekilde, giderek yaklaşan kıyametsel bir olayın golgesinde yaşıyoruz... Kontrol etmemizin imkanı olmayan bir gercekliğe caresiz bicimde teslim olmuş durumdayız Asırlardır beklenen bu tarihi mujde -Allah'ın izniyle- gercekleşmek uzeredir. Ve bu durum, samimi olarak iman eden tum insanlar icin buyuk bir şevk ve heyecan kaynağıdır.
Rabbin emrettiği zaman gelir. Buyuk deccal GEORGE BUSH cıkar. Beraberinde bir ulke lideri olarak İSA cıkar. Onun başa gelişinde bile Rabbin eli vardır. Surekli onu tutmaktadır. İsa her gecen gun olgunlaştırılmaktadır. Deccal fitne sacarken, YECUC VE MECUC dunyanın her yerine yayılmış iken , DUNYA ya kardeşliği dostluğu, huzuru ve birlikteliği anlatan. Zorda kalanlara yardım etmeyi oneren bir adam cıkar. KARŞIMDA IŞIK GİBİ PARLAYAN İSA YI GORUYORUM. İnanın bana.‘VALLAHİ O ŞU ANDA SİZLERİN İCİNDEDİR.’sizden her kim ona erişirse , benden selam gotursun’’ demişti peygamberimiz. Vallahi ben ona eriştim.Onunla selamlaşmaya ve selam goturmeye gideceğim ancak cok meşgul bir adam , goruşturmezler sanıyorum. Onlara ,aralarından bir Peygamber geldiğinde derler ki. ‘Hadi oradan. O peygamber olamaz.’derler. ‘ O da bizim gibi bir insandır’ derler. ‘Onun gecmişini de biliyoruz’ derler. Sizler de gecmişte soylenen bu sozleri tekrarlamayınız.
İSA Allah a der ki: ‘Yeter artık. Yeryuzu zulumle doldu. İnsanlar nedensiz olduruluyor Rabbim. Evlerinde huzurla otururken olduruluyorlar. Yalvarırım Yardım et. Onlara Yecuc le Mecuc e gucum yetmiyor. Sayıca coklar. Silahca cok ustunler. Yalakaları ve destekcileri cok fazla. Rabbim onları katlet. Ortadan kaldır. Her dunyayı isteyen, bozgunculuk cıkaranları, zalimleri temizle.
Sonra Rabbimiz enselerinden yakalayacak hastalığı peydah eder.Yaşayanların uc de biri olur.
Mujdeler Dunyaya. Mujdeler goktekilere. Rab bin emri gelmiştir. Yazım:03.07.2010
Boylece buyukluğumu, kutsallığımı gosterecek, bircok ulusun gozunde Kendimi tanıtacağım. O zaman Benim RAB olduğumu anlayacaklar." (Hezekiel, 38:21-23)