Cumleten selamun aleykum.Uzun suredir duşunduğum ve cevabını bulamadığım soruları sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizinde yardımınızla aradığım cevabı bulabilirim.Merak ettiğim sorular ise şoyle;

Belkide ben yanlış biliyor olabilirim ama ben buyuklerimden.din alimlerinden duyduğum bilgiler ışığında bu sorulara cevap aradım ama sonuc bulamadım.Galiba insan aklının sınırını aşan şeyler bunlar.

Allah her şeyi bilen ve herşeyin yaratıcısıdır.Bunu kabul etmeyen yoktur sanırım.
İnsalar dunyada bulunduğu surecte surekli olarak sınanır.Şeytan, insanları surekli olarak kandırmaya calışır.Biliyorum bunları bildiğinizi ama soracağım sorular ile bunların bağlantısı buyuk.Okudukca anlayacaksınız.
İnsanlar geleceği bilemez. İnsanlar nefsine hakim olmakla sorumludurlar. İnsanlar yaptıkları hatarın ve işledikleri tum gunahların karşılığını odeyeceklerdir. Sanırım herkes bu 4 maddeyi doğru oalrak kabul ediyordur.Peki bu 4 madde doğru ise;

Allah geleceği bilir. Herşeyin yaratıcısı olduğuna gore nefsimizide allah yaratmıştır ve o belirlemiştir. Bu 2 maddeninde doğru olduğunu biliyoruz.Belki bazılarınız şimdiden arasındaki celişkiyi fark etmiştir.

Dunya insanlar icin bir sınavdır ve insanlar işledikleri sevap ve gunahlar cercevesinde cennet veya cehenennem ile odullendirileceklerdir. İnsanların doğru yolu bulmaları icin peygamberler ve kutsal kitaplar gonderilmiştir. Gerekli tum bilgileri verdim.Yukarıdakileri okumanız o kadarda onemli değildi.Cunku tum muslumanlar bunları bilmekte.Şimdi geldik cozemediğim sorulara.

Kısaca ornekleyerek acıklamak istiyorum.Yoksa anlatmak fazla uzun surebilir.
Sorumyorum size hangi hoca(oğretmen) sonucunu bildiği bir sınav yapar.

Peki biz dunyaya neden geldik.Kimin ne zaman ne boyutta bir gunah veya sevap işleyeceğini allah biliyor.Kimin cennete veya cehenneme gideceğini llah biliyor.
Orneğin peygamber efendimizin gunahkar olamaması allah'ın istemesi uzerine olmamışmıdır.Yani hz. adem ve havva'nın o elmayı yemesini allah istemiştir.Eğer allah istemeseydi yemeyeceklerdi.Şeytanın hz. muhammed (s.a.v) 'e itaat etmemesini allah istemiştir.
Şeytanın "O topraktan ben ise ateşten yaratıldım." cumlesini soylemesini allah istemiştir.
Peki her şeyin sonucu belli.Bizim ne yapacağımız cennete veya cehenneme gideceğimiz herşey belli.Diyelim ki omer seyfettin cennete gitti.Bunun cennete gitmesinin tek nedeni allahın istemesi ve oyle bir kader yazmış olmasıdır.Yani allah istemeseydi cennete gidemezki.İşlediği her sevabı allah istediği icin işemiştir.
Başka bir ornek vermek gerekirse bir adam bir cocuğa tecavuz etti diyelim.Bunun sebebi nedir sizce.Tabikide allahın istemesidir.eğer allah o kişinin o cocuğa tecavuz etmesini istemeseydi bunların hic birisi olmazdı.

Sonuc olarak ise biz niye varız ki.Benim bu cumleleri yazacağım belliydi.Allah herşeyi onceden bilmiyormu tabikide biliyor.Asıl merak ettiğim şu.Niye boyle bir duzen var.

Sanırım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Belki bazılarınız yukarıdaki bilgilerden benim musluman olmadığım veya allaha inanmadığıma vb sonuclara varabilirler.
Ancak Elhamdurullah Musluman ve Allah'a ve onun elcisi olan Peygamber efendimize inancım sonsuz.Sadece kafama takılan sorulara cevap arıyorum.