Arkadaşlar cok acayip hissediyorum şu aralar kendimi.Etrafımdakiler olsun gorduklerim duyduklarım olsun (şu mubarek aylarda bile) beni Muslumanlıktan soğutuyor hissi veriyor.

Bi o gavur ediğimiz insanlara bakıyorum bir de bize.Allah' ın gucune gidecek bişey demek ya da yapmak istemiyorum.Ortodoksluk falan araştırdım fakat cok garip geldi.Ben bunalıma girdim sanırım.

Cumalara giderim orucumu tutarım elimden geldiğince gereklilikleri yerine getiririm Elhamdulillah fakat Musluman ım diyen kişilerdende; insanların onurunu kıracak davranışlar,olup olmadık şeyler, dedikodular, cevreyi kirletmeleri, herşeyde tehdit etmeleri,dovme ve vurma,bencillik,kimsenin kararına saygı gostermemeleri gibi bir cok şeyi gorunce cok cok kotu hissediyorum kendimi.

Yakıştıramıyorum bi turlu.

Yoksa yanlış yerde mi takılıyorum.Kotu olan turk-kurt karışımı olan halkımız mı? Ama araplara falanda bakıyorum onlarda aynı. Ne bu ya feci bi cıkmaza girdim.

Muslumanlığın tam yaşandığı bi yerde yaşamak azda olsa duzeltir mi psikoloji mi?Oyle bi yer var mı?Dinime olan soğukluğum gecer mi? Yanlış olmasın Allah ' ım - Peygamberim ve Kitabımla bi sorunum yok.

Cok celişkili bi donemdeyim.Ne olursunuz bi akıl verin. Kendimi iyi hissedebilecek bi yere taşınmak icin elimden geleni mi yapmalıyım yoksa insanların birbirine saygı gosterdiği insaca yaşadığı bi dine mi geceyim.
Cok mu şey istiyorum bilmiyorum ama delirip bakırkoye kapatılmayı ya da intahar etmeyi de istemiyorum.

Hak dinle doğduğum ve bu zamana kadar yaşadığım icin şanslıyım fakat gorduklerim duyduklarımda icime acayip şeyler sokuyor