Affınıza sğınarak, facianın videosunu yayınlamak zorunda kaldık ki durumun vehameti daha iyi anlaşılsın.
http://www.youtube.com/watch?v=GeXvN...layer_embedded
Kaybeden neden kaybediyor biliyor musunuz? “Felsefe yapmaktan”
İnsanların en buyuk sorunu budur. İnsanlar Allah’u Teala’nın Kur’an-ı Kerimde buyurduğu ve Peygamberimiz’in hadis-i şeriflerde izah ettiği İslamı bırakarak, kendi anladıkları İslam’ı anlatırsa CEMALNUR vakıası gibiler ile sık sık karşılaşmak mumkun olacaktır. Onun icin Mahmud Efendi hazretlerimiz buyurmuşlardır ki: “Felsefe ahmaklıktır”
Biz kendi felsefemize, duşuncelerimize veya tevillerimize gore değil, Allah’u Teala nasıl inanmamızı istiyorsa oyle inanmalıyız. Mesela Allah’u TeÂlÂ: “Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin” buyuruyorsa biz bunu ceşitli teviller ile eğip bukemeyiz. Komşu ise komşuluk hakkını veririz fazlası bizi aşar. Laubali olamayız, dost edinemeyiz. Cunku Allah’u TeÂl yasaklıyor… Kendi aklına değil de Kur’an-ı Kerim’e uyuyorsan yapacağın budur…
BAŞINI ORTMEYEN KADIN MEVLEVİ ŞEYHİ (!)
Bakın mesela Haberturk gazetesi bu kadına sormuş: “Neden başınızı ortmuyorsunuz?”diye. Cevap ne olmalı: “Allah’u TeÂl ortunmeyi emrediyor ama ben yapmıyorum veya şu şu sebepten dolayı yapamıyorum.” Olmalı değil mi? Bakın Cemalnur Sargut nasıl bir cevap veriyor:
“tesetturun insanın gonlunde olduğuna iman ediyorum. Esas onemli olan cirkin huyların ve aynı olcude aşırı guzelliklerin ortulmesidir. İslam eşittir tesettur diye bir şey oldu. HÂlbuki İslam’ın beş şartı icinde tesettur yok. Ayrıca da İslam guzel ahlaktır. Sohbetlerimde başında şapkalı artist hanımefendiyle baştan aşağı carşaflı hanımefendi kolkola beraber ağlıyorlar. Benim icin bu birleştirici etkiden daha buyuk bir lutuf yok.”
HÂlbuki kalbin temiz olması, cirkin huyların giderilmesi insanı Allah’u TeÂlÂ’nın emir ve yasaklarını yaşamaya mecbur eder. Tasavvufun amacı da budur. Allah’u TeÂlÂ’ya ibadete engel olan nefsi adam ederek Rabbimize daha cok ibadet edebilmek, emirlerine daha cok sarılmak. Rabbim emretse de ben yapsam diyebilmek icin nefsi terbiye etmek.
Kaldı ki başı ortmenin de dÂhil olduğu tesettur kesinlikle bir tercih meselesi değil “farzdır” yani kati bir emirdir. Her musluman kadının uyması gereken bir emirdir.
“Ben kalbimi temizledim” demekle, “İslamın şartı değil” demek ile bu emirden muaf olunabilir mi?
Eğer Cemalnur Sargut gibi bakarsanız butun gunahlar mubah oluyor (Haşa) Neden? Cunku hicbiri İslamın şartı değil. Kalbin temiz olsun yeter!
Boyle bir zırva olabilir mi?
Cemalnur Sargut “buda”yı araştırdığı kadar Kur’an-ı Kerimi araştırsaydı ve kendi felsefesine değil Allah ve Resulune başvursaydı sapıtmayacaktı.
Bakınız Allah’u TeÂl ne buyuruyor:
“Allah ve Resûlu bir iş hakkında hukum verdikleri zaman, hicbir mu’min erkek ve hicbir mu’min kadın icin kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resulune karşı gelirse şuphesiz ki o apacık bir şekilde sapmıştır” (Ahzab 36)
Demek ki, Allah’u Teala bir kadına başını kapatmasını, tesetture girmesini emrediyorsa, “ben muslumanım” diyen bir kişinin bahaneler ureterek o emirden kacması apacık bir sapıklıktır.
Bir insan yapamıyorsa “ben yapamıyorum, kapanamıyorum, Allah’u Teala emrediyor ama işime gelmiyor” diyebilir. Herkesin kendine gore gunahı vardır. Bu da onun gunahı olur. Kendisi ile Allah’u Teala arasındadır. Ama “onemli olan kotu huyları temizlemek, tesettur kalpte olur” derse ve insanları ozellikle boyle teşvik ederse işin rengi değişir. O zaman şahsi olarak yukarıdaki ayet ile muhatap olduğu gibi dall (sapıtmış, mudıll (saptırıcı) olduğu acığa cıkar…
Birde bu kadın Mevlana’nın tasavvuf yolunu sahiplenmiş, Mevlevi Şeyhi olduğunu iddia ediyor. Halbuki kardeşler, hicbir tasavvuf yolunda kadınlara şeyhlik verilmediği gibi vekillik bile verilmez.
Bakın İsmet Garibullah Buyuk şeyh Efendi Risale-i Kudsiyye eserinde ne buyuruyor:
“Sakın sen hatunlara verme hilafet, Ki sadat men edip etmedi adet”
Sakın kadınlara murşitlik, halifelik verme, Evvelki ulular hanımlara hilafet vermeyi men ettiler, engellediler. Hilafet vermeyi adet etmediler.
Osmanlı’nın buyuk evliyalarından İsmet Garibullah Efendi “verme” dedikten sonra evvelki buyuklerinde vermediğini vurguluyor. Demek ki, Mevlevi şeyhliği sadece kendi kendine yapılan bir yakıştırmadır.
BUDA HAYRANI
Videoda gorduğunuz gibi kendisine tapılan Buda hakkında “cok severim” diyen Cemalnur Sargut ne diyor: “Boyle bir hurmet, boyle bir saygı Sanki putun değil Allah’ın (haşa) ayaklarını yıkıyorlar.. Onların bu puta taptığı duşunulemez, aslında onlar taştaki hakikate, her yerden tecelli eden Allah’a tapıyorlar”
Cemalnur Sargut’un: “Budizm de hak bir dindir” demediği kalıyor. HÂlbuki ne demesi lazım:
“Boyle bir hurmet, boyle bir saygı gormedim, isterdim ki bu insanlar tek gecerli Hak din olan İslam ile şereflense ve Musluman olsalar da bu kabiliyetlerini İslam’da kullansalar.”
Bir Musluman boyle duşunmez mi kardeşlerimiz… O kişi ise putperestliğin hakikatte Allah’u Teala’ya tapmak olduğunu soyluyor.
Allah’u Teala puta tapanlar hakkında bakın ne buyuruyor:
“Muhakkak ki muşrikler (Puta tapanlar) ancak bir pisliktirler.” (Tevbe 28)
Yuce Rabbimiz: “Pisliktirler” buyuruyor. Bunun daha otesi var mı Muslumanlar. Ama Sargut’a gore otesi var, sonu bile yok. Puta değil, hakikatte putta tecelli eden Allah’a tapıyorlarmış.
Birde sunucu, heykelin Allah’ın şekli olduğunu soyleyince Cemalnur Sargut tasdik ediyor. Bu duşunceler ve soylemler ise insanı kufre goturur…
HIRİSTİYANLARA DERS!
Salgut, konuşmacı olarak davet edildiği kilisede yaptığı konuşmayı anlatıyor. Hıristiyanlara sanki Hak bir dinmiş gibi sonradan icat edilen Hacı izah etmek zorunda kalmış. Ve bu konunun aslının Kur’an-ı Kerimde olduğunu soylemiş.
Allah’u Teala’nın: “Ya İsa, o kadar guzelleş ki namaz kıl ve zekat ver” buyurduğunu soyledikten sonra namazı dikey, zekatı da namazda guzelleşerek insanlara guzellik aktarmak olarak yatay bir ibadet olduğunu soylemiş…
Boyle bir sapıklığı da ilk defa duyduk… İhsan Eliacık zekatı “fazlalığı ver” olarak değiştirmişti ama bu daha bir başka..
Hangi kitapta Kur’an’da gecen zekÂt boyle tarif edilmiş: “Namazda kazandığınız guzellikleri insanlara aktarmak”
Ayrıca Sargut’un yaptığı tefsir de buyuk bir saptırmadır. Meryem Suresi 31. ayetinde İsa Aleyhisselam’ın bebekken dile gelerek konuşması anlatılırken: “Nerede olursam olayım beni kutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım surece namazı ve zekatı emretti.” Buyruluyor
Sargut ne diyor: “Ya İsa, o kadar guzelleş ki namaz kıl”
Namaz kılmak icin ic ve dış guzellik şartının aranmadığı gibi, bu ayetin onune veya sonuna parantezle acarak da olsa boyle bir ifadeyi koymak imkÂnsızdır…
PAPAZDAN İYİ DERS VERİYOR!
Hıristiyanlar ile yaşadığı diyaloğu anlattıktan sonra şoyle diyor: “Papaz dedi ki, biz dinimizi bilmiyoruz iyi ki Kur’an var”
Papaz, tahrif edilen Hıristiyanlığı sizin bir Musluman olarak yaptığınız muhteşem (!) sacma tevillerinizle teyit etmenizden son derece memnun olmuştur. 12 senedir boşuna cağırmıyorlar demek ki… Papazdan iyi vaaz ediyorsunuz daha ne istesinler ki.. Bir Musluman olarak Hıristiyanlığın batıl olduğunu da soylemiyorsun. Aksine teyit ediyor ve onaylıyorsun. Ustune ustluk cok derin manalar iceren (!) yaldızlı sozler ile Hıristiyanlık’taki şirkin uzerini ortuyorsun. Papaz daha ne istesin… Arada sırada gel bize vaaz et diyecektir elbette… Hatta bir gun o istifa eder de gorevi siz devralırısınız…
KENDİLERİ Mİ YETİŞTİRMİŞ!
Bakınız Musluman gorunumlu binlerce ajanın İslam memleketlerinde olduğunu biliyoruz. Kesin olarak şu veya bu diyemiyoruz. Ama yaptığı faaliyetlere bakarak o ajanlardan olmasa bile aynı guce hizmet ettiğini anlıyoruz.
Duşunun! 12 yıldır bir Musluman olarak Hıristiyanlara, Hıristiyanlığı anlatıyorsunuz. Yani onların Hak din olduğunu Kur’andan da delil getirerek (haşa) soyluyorsunuz. Onların icine duştukleri şirki, Kur’an-ı Kerimin onlar hakkında buyurduğu apacık tehditleri de gizliyorsunuz. Bu kimin işine gelir? Elbette PAPALIĞIN işine gelir. İster ajan olun, ister olmayın farketmez Her halukarda aynı amaca hizmet etmiş oluyorsunuz…
3 İNANCI ANLATIP BAĞLIYOR
Şu cumlesi cok onemli: “Bunların hepsinde asıl taptığımızın Allah olduğunu idrak edersek zaten farklılıklar kalkıyor aradan”
Dikkat ettiyseniz yaşadığı hikÂyelerle anlatmaya başladığı Budizm’in arkasından Hıristiyanlık ve sonunda da yahudilik geliyor. Hepsinden bir misal verdikten sonra: “Aslında dinler arasında hicbir fark yok” diyor ve “onemli olanın hakikatte Allah’a tapmak olduğunu” soyluyor.
Biz “Dinler Arası Diyalog” uzmanları da anlıyoruz ki, bu anlatım cok doğaclama olmayıp belirli bir plan dÂhilinde ilerliyor.
Ve yine anlıyoruz ki amac, Dinler arası diyaloğun en buyuk hedefi olan “dinler corbasını” oluşturmaktır. Ozellikle Hıristiyanlığın yayılmasının en buyuk engeli olan “Muslumanların karşıtlığını” kırmaktır. En azından zihinlerde bunu yeşertmeye calışmaktır.
Ne yazıktır ki Mevlana Hazretlerini ve Tasavvufu da bu cirkin emellerine alet ediyorlar…
CUBBELİ HOCA2NIN KISA BİR ARAŞTIRMASI
Bu konuda Cubbeli Hocamızında kısaca bir araştırması var. O Metris’te bile boş durmuyor. İşte 21. Numaralı mektubunda gecen o bolum:
Televizyonlarda tasavvuf ve MevlÂn yorumcusu olarak baş gosteren, İslamî gecinen kanallarda bile itibar goren Cemalnur Sargut adlı kadının insanı dinden cıkaran goruşlerini nakletmiş, ben de size naklediyorum. Aman Muslumanları uyandırın da biri bunlara kapılıp dinden cıkmasın. Bakın kızım neler yazmış:
“Hocam! Oncelikle bu kadın insanların sorduğu sorulara duz cevap vermektense eveleyip geveliyor ve kafa karıştırarak aralarda zehirli İslam dışı duşunceleri yayıyor. Saf milletimiz de ne dediğini anlamasa da yumuşaklığına kanarak ‘Vay be! Bu kadın bir AllÂh dostu (summe hÂşÃ‚)’ diyecek kadar bu kadına inanıyorlar.
Canım babam! Şimdi sana yazın hazırlayacağım reddiye kitabında daha geniş araştırma yapacağım icin daha fazla kanıt sunacağım ama şu an az kanıtlarla cok şey anlatan deliller yazacağım:
a) TNT kanalında Omer Celakıl’ın sunduğu Hayatın Şifreleri isimli programdan:
Omer Celakıl: ‘Bir peygamber şoyle der: ‘İki tanrıya tapamazsınız, AllÂh’a inanmak zorundasınız.’ Zaten bizim inandığımız AllÂh ile Hristiyanların inandığı Tanrı da aynıdır’ deyince karşıda konuk olan Cemalnur Sargut ise: ‘Evet cok doğru. Ne kadar guzel soylediniz’ diyor.
b) TRT 1’deki Gulbence isimli programdan:
Cemalnur yine sevgiden, guzellikten bahsederken Gulben Ergen: ‘Hatta başka dinde olanlar da oruc tutmuyor, namaz kılmıyor ama biz onları seviyoruz’ deyince Cemalnur şoyle diyor:
‘Cok guzel soylediniz. Zaten MevlÂn Hazretleri de: ‘Butun dinlerde bu inanış vardır. Butun dinlerdeki insanların taptıklarında ‘Y Rabb! Y Hayy!’ sesi geliyor. Hatta bir anımı anlatayım; Amerikalı cok arkadaşım vardır. Bir gun beni Budist tapınağına goturduler, iceride fil gorunumunde bir kadın heykelinin onunde saygı gosteriyorlar, oyle inanıyorlar ki cok guzeldi. Zaten onlar da AllÂh’a tapıyorlar, sadece o heykelde AllÂh’ı bulmuşlar, fark yok. Zaten dinler arasında fark yoktur. İslam hepsini kucaklar.
Tekrar affınızla bir anımı anlatayım. Yahudi bir arkadaşım var, kendisini cok ama cok seviyorum. Bir oğlu var, kendisi oğluna cok duşkundur. Bir gun araba oğlunu eziyor, oğlu hastaneye yatıyor, eve geliyorum bir de ne goreyim o kadın evde. Oğluna carpan adamla oturuyor. Soruyorum ona ‘Neden hastanede değilsin?!’ diye, o da bana: ‘Bu şofor oğlumu yanlışlıkla ezdi, şimdi cok vicdan azabı ceker, onu teselli ediyorum. Bu başıma gelenler AllÂh’ın imtihanıdır’ dedi. Bakın işte bu Yahudi arkadaşım benim icin coğu Muslumandan daha Muslumandır.’
c) Yaşasın İftar isimli programdan:
Programa mail yollayan Hollandalı bir kadın Cemalnur’u cok sevdiğini, onunla İslamı oğrendiğini ve sonra kapanmaya karar verdiğini yazıyor ve ekliyor ‘Kapandıktan sonra cok baskı gordum, kocam beni istenmedi, hep dışlandım sonra da dayanamayıp acıldım. Şimdi aile yaşantım daha guzel ama duşunuyorum AllÂh bana kızar mı? Yaptığım doğru mu? Hocamız Cemalnur Hanım acıklar mı?’
Cemalnur Sargut şoylece acıklık getiriyor: ‘Koca cok onemlidir, onların sozleri bizler icin emir gibidir. Mutlulukta cok onemlidir, ben bu kadına daha ayrıntılı mail atacağım.’
Kendi sitesinden bulduğuma gore o kadına yolladığı mail şoyle: ‘Maddi, manevi ve ahlaki tesetturu uygulayan veya uygulamayan herkese hurmetim olduğunu soylemek istiyorum. Kur’Ân’da yorumu o devrin din Âlimlerine bırakılmış Âyetlerle, uzerinde yorum yapılamayacak kat‛î emirler vardır. Demek ki devrin an‛ane, gelenek ve yapısı insanların tesettur anlayışı uzerine değişiklikler yapabilir. Ama insanlar kendilerini nasıl rahat ve huzurlu hissediyorlarsa oyle giyinmeliler ve her şeye rağmen ahlaki değerlerini kaybetmemeliler. En buyuk tesettur kotu huyları ortmektir. AllÂh onu herkese nasip etsin.’” Bu kadın hakkındaki alıntı burada bitti.
Goruyorsunuz bu kadın zaten kendi acık, ona gore konuşuyor. İman olmadan carşaf giyinse de faydası olmayacağı malum. Buna cok kanan var. Kendisi Mevlevî şeyhiymiş gibi bazı Hristiyanlara da şeyhlik veriyormuş, zaten bu işler o kadar bollaştı ki almayanı dovuyorlar. Aman milleti ozellikle kadınlar birbirlerini bunun fitnesine kanmasınlar diye uyarsınlar.
Ben gecen sene ozel vizeyle yani vizelerin acık olmadığı donemde umreye gitmiştim. Bu kadın ozel vizeler alarak meşhur burokratların, zenginlerin hanımlarını, belki yuzden fazla kadın-erkek milleti toplamış umreye goturmuş. Ben de bazı yanlışlarını duymuştum ama cok araştırmaya vaktim olmamıştı. Sonra bir de baktım, meğer aynı otelde kalıyormuşuz.
Adamın biri asansorde bana hurmet etti, hoşbeş etti ve sonra “Hocam bu akşam Cemalnur Hocamız’ın sohbetine gelir misiniz?” dedi, ben de ismi birden hatırlayamadım ama buyuk bir veliymiş gibi soyleyince ben de erkek zannedip “Yeni geldim vakit bulamam ama sonra ziyaret ederim” dedim. Sonradan oğrendim, meğer bu kadınmış, tabi goruşmedim.
Hepimiz olup Âhirete gideceğiz ne olur dinimize hizmet edelim. Bu proje uluslararası! Diğer dinleri hoş gorme projesi. Buna karşı Musluman halkımızı uyaralım. Gecen bir karikaturde Papa’nın: “Turkiye’de kanallar zaten bizden iyi misyonerlik yapıyorlar, millet de zaten Hristiyan olmuyor, boşuna masraf etmeyelim, oradaki personeli cekelim, bu işi tv kanallarına bırakalım” dediğini resmetmişlerdi.
Bu kadını Kanal 7’ye bağlı Ulke Tv’de Âlimlerle, velilerle ilgili yapılan bir programda bile cıkardılar. Aman imanımıza sahip cıkalım. AllÂh-u Te‛ÂlÂ:
﴿إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللّٰهِ الْإِسْلَامُ﴾
“Şuphesiz ki AllÂh nezdinde o (gercek ve makbul) din ancak İslÂm’dır.”(Âli ‛ImrÂnSûresi:19’dan)
﴿وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ﴾
“Her kim dîn olarak İslÂm’dan başkasını ararsa, asla kendisinden (bu yanlış dîni de, diyÂneti de) kabul edilmeyecektir”(Âli ‛ImrÂnSûresi:85’den) buyururken nasıl butun dinler eşit olur?! Fil heykeline tapan nasıl AllÂh-u Te‛ÂlÂ’ya ibadet etmiş olur?! Bir Yahudi nasıl bircok Muslumandan iyi olur hatta daha Musluman olur?!
AllÂh-u Te‛ÂlÂ:
﴿لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ﴾
“Yahudileri ve Hristiyanları (kendiniz icin guvenecek, yardım edip yardım isteyecek ve ahbap gibi gecinecek) dostlar edinmeyin!” (MÂideSûresi:51’den)buyururken nasıl bir Musluman kÂfir birini dost edinir. Bunların her biri insanı kÂfir etmeye yeter de artar. Bir de hepsi birleşirse o zaman katmerli kÂfirlik olur. Rabbim cumlemizi bu belalara duşmekten muhafaza eylesin. Âmîn! (Cubbeli Hoca’nın mektubu sona erdi)
Diyalog felsefesinde buluşanların “Budizm” hayranlığı da dikkat cekici boyutlardadır.
Bu zihniyetler ile mucadelemiz devam edecek. Hıristiyan, yahudi ve diğer dinleri butunleştirme, dinler corbası yapma hayalleri suya duşecek İnşaAllah. İslam’ın hak ve tek bir din olduğu gerceğini her yerde ve zeminde haykıracağız… Sinsi planları deşifre ederek halkımızı bilinclendireceğiz. Onlar zırvalarında bıkana kadar biz reddiyelerden bıkmayacağız.
www.ismailaga.info
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Cemalnur sargut facİasi
-
12-09-2019, 10:21:10