''BİNLERCE SUC MAKİNASINI EHL-İ SUNNET’E CEVİRDİ!''

Said Abimizin vefatını buyuk bir uzuntuyle oğrenmiş bulunmaktayım. Ben bu mubarek merhumu 30 seneye yakın zamandır tanırım, beni Sulukule’deki Neslişah Sultan Camiine goturdu,orada yıllarca sohbet ettik,her turlu gunaha bulaşmış adamları sohbete getirirdi, yola getirirdi,sonra biz de diğer camiilere acıldık, o da cok dergahlar actı, Karagumruk’te, Sarıgol’de,Levent’te daha bir cok yerde,başladı adam yetiştirmeye, tezgah gibi dokumaya,en fena suclara bulaşmış adamları 1-2 sohbette ceviriyordu, cevresinde cok zengin adamlar birikti, hic dunya’ya meyletmedi,verdiklerini dağıttı, kendisi gariban yaşamayı tercih etti, binlerce gencin hidayetine vesile oldu, hapisanede bile goruştuğum bir cok genc onun adamı, onların imanını kurtardı, sabahlara kadar onlarla sohbet ederdi, şaka şamata ile onların hoşlanacağı argo dili konuşarak, ilginc muhabbetlerle binlerce suc makinasını Ehl-i Sunnet’e cevirdi, bu fakirin sohbetlerinde gecen konulara cok hassastı, Şi’a konusu, ılımlı islama Reddiye, yanlış fetvalara itiraz konularını ben konuşurdum, o da tabana yayardı, eli her yere yetişirdi, evvelce her yere beraber giderdik, yıllarca sohbetlere beraber gittik, Karagumruk’teki ilk sohbeti onun evinde başladık, sonra onun da benim de işim coğalınca az goruşur olduk, biz ismailağa’da tefsir yazarken iceri kimseyi almazdık, o gelince iceri bakar havayı koklar sonra "ilerde yuz sene sonra insanlar bu odayı ziyaret edecekler ve Ruhul Furkan burada yazıldı diye teberrukte bulunacaklar’’derdi, ne ileri goruş, ne ince duşunce!
Said abi benim icerde bulunmama en cok uzulenlerdendi, surekli avukat Selcuk efendiyi ziyaretime gonderir, hal hatır sordururdu, 2000 yılında iceri girdiğimde de, o zaman iceri yemek sokulduğundan tenekelerle peynirler,etler getirirdi,onun yaptığı vazifeyi 40 hoca yapamazdı,bunca kotu yoldaki adamı namaza, oruca başlatmak, haramlardan kurtarmak hangi hocaya nasip olmuş, işte Said abi bu itibarla Efendi Hazretlerimizin tasarrufuna mazhar olmuştu ki Efendi Hazretleri onun vasitasıyla insanları donduruyordu, diyebilirim ki Said Abimiz Efendi Hazretlerimizin kerametlerinden biridir, yani Efendi Hazretlerimizde bulunan hidayet vasfının mazharı bir abimizdir...
Rabbim kabrini nur eylesin, derecesini ali eylesin, hizmetlerini makbul,
sa’yını meşkur eylesin, geride bıraktığı kederli ailesine ve biz sevenlerine sabrı cemil,ecri cezil ihsan eylesin, cok sevdiğimiz Emre Kardeşimizi onun Yerine ikame eyleyip cemaatini dağılmaktan muhafaza eylesin.Amin!

Ruhu icin bir Kelime-i Şehadet ve bir fatiha-ı Şerife hediye buyrun!...
http://www.facebook.com/cubbelihoca571