Arkadaşlar bugune kadar televizyonlardaki hocalarımız sanki Turk milleti ( ibadetlerini tam yapmasalarda ) başka dindenmiş gibi İslamı Turk milletine sevdirmek icin dinimizin kolaylığını gostermek icin bir takım ornekler vererek dinimizi anlatıyorlar.Tabi bu anlatım hic inanmayanlar icin guzel ornekler olabilir.
Ama merak etttiğim gercekten soru bizim dinimiz anlatılanlara gore bu kadar basitmi?İşte televizyonlarda hocaların hep anlattığı aynı tarz hikayelermi yada rivayetmi bilmiyorum:
Soru geliyor.Zina yaptım.Cennete girme şansım varmı diye?Hocalar: Allah tovbeyi kabul eder.Bir ornek vereyim adamın biri butun omru boyunca gunahlar işlemiş bilmem ne yapmış olmeden once kelime i şehadet getirdiği icin Allah onu cennete koymuş.
Şimdi bu tarz ornekler insanları dinemi yoneltir?Dindenmi saptırır?
Cevabı insanlarda Allah korkusu azalıyor.Ya nede olsa olmeme cok var tovbe ederim yaşlılığımda namazımı ibadetlerimi yerine getiririm diye duşunceler oluşuyor.Hemde cok kişide.Kimse inkar edemez.
Yani bu tur orneklerin sayısız ceşidi var.Ornek veriyorum oyle biri değilim ama şimdi ben bu dunyada gunah işlememek icin mesala kadın yuzune bile bakmıyorum.Ama obur yandan bircok gunah işleyen birisi var.Ve zamanında yolun ortasındaki insanlara engel olucak taşı,susayan hayvana su vermesiyle odamı cennete giricek?Verilen orneklerde evet :S?Tabi hepsi icin değil burda Allah ın buyuk merhametinin anlatılmak istendiğini biliyorum ama bunu anlamayanlar cok.
Ya da size kendimden ornek veriyim.Benim gencliğimde 6 sene sucsuz yere yalan ifade ve şahitlikle zindanlarda curumeme sebeb olan bir kişi var.Ben o zindandan cıktıktan sonra o kişiyi araştırdım ve cevresindekiler merhamet sahibi 5 vakit namazlı bir insan dediler.
PEKİ BU ADAM GERCEKTEN İYİLİK YAPIYORSA BU KADAR OBUR DUNYADA DA CENNETE GİDEBİLİRSE BENİM BU DUNYADA 6 SENE CEHENNEMİ YAŞAMAM NE OLACAK?
Arkadaşlar kafam cok karışık.Bu sorular hep aklıma geliyor ama kotu niyetle değil.Allah inşallah gunah yazmıyordur.Ama bu sorular ne şekilde acıklanabilir?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Bizim Dinimiz Bu Kadar Basitmi?Yoksa Bizler Bugune Kadar Hayali İslamımı Yaşıyoruz?
-
12-09-2019, 10:18:15