Belki daha once biliniyordu ama doğrusu ben yeni gordum. resimleri gormustum ama hic araştırmamıştım.. Kuran'da da bunun gecmesi gercekten hepimize bir delil niteliğinde..
http://img175.**************/img175/2341/nasagl.jpg
"Sonra gok yarılıp yağ gibi erimiş olarak kıpkırmızı bir gul olduğu zaman;" (Rahman 37)
"Sonra da gok bir yarıldı mı yani kıyamet kopmaya başlayıp gok durulmek uzere catladığı catlayıp da bir gul olduğu, kıpkırmızı bir gul gibi kızarmış bir halde yağ gibi eridiği zaman.. şartiyyedir, cevabı mahzuftur. Yani şimdi tafsilatını anlayamayacağınız, beyana sığmaz ne dehşetler, ne inkılablar olacaktır." (Elmalı Tefsiri Rahman, 37)
Bu goruntulerin Kur'an-ı Azimuşşan'ın Rahman suresi 37. ayetindeki ifadelere mutabık duşmesi; Kur'an'ın ALLAH (c.c.)'ın kelamı ve Hz.Muhammed (a.s.m)'ın en buyuk mucizesi olduğunun apacık bir delilidir.
Ezcumle, bu hadiseye iki cihetle bakılabilir :
Ya 1400 yıl evvel Hz.Muhammed (a.s.m)'ın buyuk bir teleskopu vardı. Onunla baktı gordu ve bu parcalanmayı kırmızı gule benzeterek soyledi. Ki gormese sarı gul, yeşil elma veya başka şeylere benzeterek soyleyebilirdi.
Velev bu yarılma ve catlama gecmişte değil de asrımızda olmuş olsa bile, kendinden 1400 yıl sonra olacak bir hadiseyi bu kadar teferruatı ile tarif etmek yine O zat (a.s.m)'ın bir mucizesidir.
Ya da soz konusu yarılma ve catlamayı irade edip yaratan kudreti sonsuz bir Kadir-i Zulcelal bu hakikatı pek mu'ciz ve beliğ bir tarzda ifade edebilir. Bunu da vahiy suretinde Hz.Muhammed (a.s.m)'ın dilinden insanlara kendi varlığının bir delili olarak inzal eder.
Ve insan... ister istemez "KÂinat kimin ise Kur'an onundur, başka olamaz" demeye mecbur olur. Cunku Kur'an şu kitab-ı kebir-i kÂinat'ın bir tercume-i ezeliyesi ve kÂinat ise mucessem ayetlerle yazılmış kevni bir Kur'an dır.
" Ve lillah-il mesel-ul a'la "
resimlerin orjinallilğini merak edenler icin
http://images.google.com.tr/images?h...art=18&ndsp=18
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Super bir mucize Yuce Allahım
-
12-09-2019, 10:16:51