slm arkadaslar,
yazimin basinda ozur dilemek istiyorum, cunku yurtdisindan oldugumdan dolayi hem kesin cok yazi (konusma) hatalarim olacak hemde turkharfleri kullanamiyacak sekilde yazmaliyim.
Nikahlim ile ben 10aydir tanisiyoruz. Birbirimizi sevdik ve tanisdik. Tabii tanisma zamaninda ikimizde gecmisimizden ogrendikki, ikimizde guzel olmayan seyler yasadik (tam detaillere girmek istemiyorum). Bus yasadiklarimiza ramen, ikimizde dogrunun pesinde oldugumuzun ve gittikce dinimize daha cok sarilip ve yasamak istedigimizi konusup anlasdik.
Ben tanismamizdan once her kotu olan veya gorunebilen olaylari terketmisdim ve anladigim kadariyla nikahlimda aynisini diyordu, ama malesef beraber oldugumuz 10ay´in 9ay´i cok ama cok yorucu silmelerle, yirtip atmalarla, konusmalarla ve tartismalarla gecdi.
Bundan bir ay onceye yaklasik butun internet-flirt-sayfalarinin, eski erkek-arkadaslardan (yani iliski-dostlardan) kalan fotograflar, mektuplar ve bilgisayarda kayitli yazismalar, e-postalar vesayre, telefonnumaralar, anilar, hediyeler (bunlar arasi tabii cok uygunsuz yani buraya yazilmaz esyalar ve olaylar) yokmayi basardik ve bu arada belki suphelenip dusune biliyorsunz neleri demek istedigimi ve belki dusunuyorsunuz "niye bir beraberlik icin ugrasiyorum bu butun olaylar beni yerle bir ettigi halde", size su cevabi vereyim: benimde hatalarim vardi, ve hatasiz insan (sanirim) yokdur ve tovbe etmis ve muslumanca temiz bir hayat istiyorsa, ben niye engel olayim.
Herneyse, biz bukadar ugrasimlar yaparken ve durmadan yeniden gormedigimiz unutmus oldugu olaylar cikarken, hic aklimin almiyacagi bir olay daha cikdi: ablasinda ablasi ile, erkeklerle ve kendisinin iyi olmayan eskiden kalan epeyi olmamasi gerek resimler var ve ne yapsakda ablasi inad edip atmiyor. Annelerine basvurduk ve tabiki tam tamina soyleyemedik ne resimlerinden bahsettigimizi ama az veya cok annesi anladi ve onunla konusmaya calisdi (cok net bir sekilde) ve annesinede yok dedi.
Burada beni rahatsiz eden olay: 1. ablasi gayet acik olan birisi ve almanla beraber, yani "resimler ayipdir ve arkadasimi ilgilendirmez, ona gostermiyeyim" diyen birisi degil ve 2. annesi (okadar lafda dindar olan kisi olarak) sirf bir defa soyleyip ve kizi hayir diyip ve resmen namuzsuz resimleri yoketmiyecegim anlaminda cevap verdigi halde, ikisinin arasi gulluk kulusdanlik. Yani, bir musluman Anne olarak, diger kizinin evlenecegini ve gecmisine pismanligini bilerek ve benim bu resimlere kizdigimi ve kizi ile beraber resimlerin yok edilmesini istedigimizi bilerek, enazinda gereken ciddilikle konusmasi ve gerekirse kizmasi gerekmiyormu?
Su an ne yapacagimi bilmiyorum (polise sikayet etsem, mahkemeye gitsem, kimsenin gormesini istemedigim resimler ice ve daha cok insanlardan gozetlenecek) - zor bir durumdayim arkadaslar, ne yapayim???
Bu yazdigim sirf olaylarin biri ve farkindayimki, yanlis anlasma olmasin diye her olayi bu sekil uzun uzun yazarsam, sonu gelmez ve diger olaylarida yani anlatmak istedigim degil, bizi resmen ayriliga goturen olaylari ve yardim aradigim, danisma aradigim, beraberligimizi kurtarmak icin gereken olaylari ise, gelecekde aldigim cevaplarda veya bu olayin cozumu bulunursa (insallah) devam yazarim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Nikahın başında ayrılık problemleri
-
12-09-2019, 10:15:45