Selamun Aleykum

Allah Hepimizden Razı Olsun

1- Abilerim ben Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerini ruyamda gormeyi cok istiyordum.Birgun abdest alıp Maun Suresini 41 kez okuyup Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerini ruyamda gormek icin okuyacağım diye soyledim babama.Ancak soylemez olaydım ki babam bana once namaz kılmaya başlamamı soyledi ve sert bir şekilde kızdı.Ne yapacaksın sen once namazını kıl hee namaz kılmadan peygamber mi gorulur gibisinden soylendi durdu.O gun oyle huzunlendim ki bir daha aklımdan ne zaman gecse namaz kılmadığım aklıma gelir ama ondan once babamın sozleri aklıma geliyor ve beni etkiliyor.Resmen o icimdeki gorme sevgisini alıp goturdu ki ben o sevgi benden gitti.Sonra hergun 100 kez Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerine Salavat getirmeye başladım.Ancak yine cesaretimi toplayamadım ve salavat getirmeyide bıraktım.Şimdi aklıma geldikce diyorumki acaba Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerini gorunce bana bir zarar mı olacaktı ki hani namaz kılmıyorum,salavat getirmiyorum diye mi babam benim bunu yapmamı neden engelledi ? Acaba ruyada Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerini gormek bize namaz kılıyorsak,salavat getirmiyorsak zarar mı veriyor,bilginiz var mı ?

2- Şapkalı a ve ı harflerini a ve i olarak mı yoksa e ve i olarak mı okuyacağım ? Doğrusu nedir ?

3- Namaz kılmayı istiyorum ancak elime bir namaz sureleri ve duaları kitabı alınca o kitaptaki dualar ve sureler gozume cok gorunuyor.Ezberlemem zaman alır.Ben Ayet-el Kursi
Elham
İhlas
Salli
Ettehiyatu'yu biliyorum.Hangi duaları daha oğrensem namazım kabul olacak şekilde kılabilirim ?

4- Şimdi bir Esma-ul Husna kitabı okuyordum ve kitapta Ez-Zahir ismine gelince şunu gordum ;
"Ruyasında dilediğini gormek isteyen yatmadan once 2 rek'at namaz kılar,ardından 1106 kere "Ya Zahir celle celaluhu" ism-i şerifini okur da yatarsa, maksadı hasıl olur."
Ben artık Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Hazretlerini gormek icin okumayacağım ama orneğin:Unlu guzel kadınlardan birisi icin okusam zararı olur mu ? Sadece gorecek miyim ? Yani konuşma felan olur mu ? Birde ben onu gordum diyelim ve ben uyanınca onu gorduğumu hatırlıyorum.Gorduğum kişide beni gorduğunu ve benim ona soylediklerimi hatırlayacak mı ?

5- Bir sitede ; (www.dinimiz islam.com

Sıkıntı icin
Sual:
Dort bin kere Allah ism-i şerifini soyleyip, kendi ustune ufleyenin, sıkıntısından kurtulacağı doğru mudur?
CEVAP
Evet.

Diyordu ve ben bunu yaptım.Ancak sıkıntım cozulmedi ? Aralıklı okumanın sakıncası var mıdır ?

Allah Hepimizin Abuk-Sabuk Sıkıntılarını,Dertlerini,Belalarını,Uzuntulerin i,K ederlerini,Gamlarını gidersin.
Beynimizi Einstein gibi % bilmem kacını kullanmayı ve onun gibi ilim yolunda başarılı olmayı bizlere en kısa surede ve suratle nasip etsin.Amin