DABBETUL ARZ
DELİLLER..Siz gormediniz mi ?
Ayette gecen "dabbe" kelimesinin elif lamsız, yani belirsiz bir şekilde kullanılmış olması, bunun bilinmeyen, tanınmayan bir varlık olduğunu ifade eder. (İngilizcede kullanılan “the” takısı gibi Arapcada “el” takısı vardır. DÂbbe kelimesinde bu takının kullanılmaması onun tam bilinmediğine, yani yerden yaratılacak yeni bir canlı turu olduğuna anlaşılmaktadır.
DÂbbe kelimesi “canlı, hareket eden varlık” anlamında kullanılır. Ayrıca, "dabbe" kelimesinin Arapca'da "nekire" denilen, yani belirsiz kelime şeklinde kullanılmış olması, bunun o donemde bilinmeyen, tanınmayan bir varlık olduğunu ifade etmektedir. Buyuk mufessir Elmalılı Hamdi Yazır bu noktayYer hayvanı, kıyametin buyuk alametlerinden biri şeklinde yorumlamasına neden olmuştur.
Debb ve debîb; hafif yurume ve debelenme demektir. Hayvanlar ve coğunlukla haşereler icin kullanılır.
"Bu Âyette "dÂbbe" diye nekre (belirsiz isim) olarak geldiğinden bunun bildiğimiz dÂbbelerden bambaşka bir dÂbbe olması akla gelir...Bu yeryuzunde zamanı geldiğinde yeni yaratılacak bambaşka bir canlıya(varlıga) işaret ediyordu.
Ustad Bediuzzman ise Risale-i Nur’da, dabbe icin bir canlı ceşidi olduğunu soyluyor. Ve tek bir şahıs olduğundan bahsetmiyor. Bediuzzaman, Dabbet-ul Arz’dan, dehşetli bir taife-i hayvaniyye olarak bahsediyorBediuzzaman, bir ağac kurdu gibi biyolajik bir canlı olduğuna yakın benzetme bile yapmıştır.
.
*İslami cevrelerde DABBETUL ARZ ; Kıyamet zamanı ortaya cıkacağına inanılan korkunc bir yaratık-hayvan-canavar olarak tasvir edilir. Bazı anlatımlarda, Kıyametin oncusu olarak ortaya cıkacak bu Hayvanın, 30 metre boyunda olacağı, Arapca konuşacagı, Bir elinde Hz.Suleyman' ın muhru - diğer elinde Hz.Musa' nın asası'nın bulunacağı, Hz.Suleyman' ın muhru ile inananların alnına "Mumin" inanmıyanların alnına da "Kafir" damgasını vuracağı, Muminlerin damgasının Ak, Kafirlerin damgasının Kara olacağı anlatılır.
*Tevrat' ta Ezra adıyla gecen ve Tevrat' ı derleyen kişi olarak bilinen "Uzeyr Aleyhisselam" ında, Kıyamet zamanı yer altından bir hayvanın cıkacağını ve İnsanlarla konuşacağını anlattığı rivayet edilir. Yani Kıyamet zamanı yerden canlı hayvan cıkacağı inancı ve beklentisi Musevi Toplumunda da bulunmaktadır.
AYETLERDE DABBE
"DÂbbe" kelimesi Kur’anda on dort defa gecer. Bu kelimenin coğulu olan “devÂbb” ise dort defa kullanılır. Ornek olarak bunlardan bazılarına bakalım:
"Yeryuzunde yaşayan butun canlıların (her dÂbbenin) rızkı ancak Allah'a aittir." (Hûd, 6)
“Her canlının (dÂbbenin) dizgini Allahın elindedir.” (Hud, 56)
"Allah her canlıyı (dÂbbeyi) sudan yaratmıştır. Bunlardan kimi karnı uzerinde surunur, kimi iki ayakla yurur, kimi de dort ayakla yurur. Allah dilediğini yaratır. Allah, şuphesiz her şeye kadirdir." (Nûr, 45)
Bunun gibi pek cok ayette dappe kelimesi yeryuzundeki butun canlılardan bahseder. Omurgalı , omurgasız , haşere , bocekler , bitkiler , hayvanlar kısacası bizim bildiğimiz tum canlılar.
Neml suresi 82. ayette gecen "dÂbbetu'l- arz" ise, mufessirlerce genelde kıyamet alameti olarak acıklanır: Ancak aşagıdaki ayet farklıdır
"Tehdit edildikleri şey başlarına geldiği zaman onlara yerden bir dÂbbe cıkarırız da, insanların Âyetlerimize kesin olarak inanmadıklarını kendilerine soyler."
Bu ayette gecen DABBE kelimesi : Canlı demektir. Orjinal kelime DABBETUL ARZ olarak gecer. Yani "Arz'dan-Yerden-Yeryuzunden cıkacak Canlı" anlamındadır
Bu Âyetten anlaşılan, dÂbbenin bir hayvan-ı nÂtık yÂni konuşan bir canlı olduğudur (M.H. Yazır, "Hak Dini Kur'Ân Dili", V, 3701 vd.).
"DÂbbe, tanıdığımız hayvanlara benzemeyen bir hayvandır. Ortaya cıkması kıyamete yakın bir donemde olacaktır
Mufessirler yukardaki Âyette (27/82) dayanarak "DÂbbetu'l-Arz"ın kıyamete yakın bir zamanda ortaya cıkacağını soylerler. İbn Omer'e gore, "dÂbbe"nin cıkması hadisesi, dunyada iyiliğe emreden ve kotulukten sakındıran hicbir fert kalmadığı zaman vuku bulacaktır. İbn Merdûye'nin Ebu Saîd el-Hudrî'den rivayet ettiği bir hadîse gore, aynı şeyi bizzat Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kendisinden Ebu Saîd de duymuştur. Bu da, insanın başkalarını iyilik yapmaya teşvik ve kotulukten sakındırma (emr bi'lma'rûf, mehy, ani'l-munker) vazifesini terkettiği zaman Allah'ın, kıyametin hemen oncesinde son ihtar vazifesini gormek uzere bir "dÂbbe" meydana cıkaracağını gosterir. MÂmafih onun tek bir hayvan mı, yoksa butun yeryuzunu istil edecek bir hayvan turu mu olduğu acık değildir (Mevdûdî, "Tefhîm", IV,
128)
GERCEKLER
İnternetten arama motoruna ufo yazarsanız. binlerce goruntu ve video izleyiniz ve tekrar bu yazıya donunuz.
HADİSLERLE DELİLLER
· "Onun alametlerinden biri, guneşin battığı yerden doğması ve kuşluk vakti insanların uzerine "dÂbbe''nin cıkmasıdır. Bu alametlerden hangisi once belirirse, otekisi onu kısa zamanda takip edecektir." (Muslim, Fiten, 118; İbn Hanbel, "Musned", II, 201)
Yapmış olduğum araştırmalar sonucunda gercekten dabbe nin (uf onun) (yeni canlının) en cok gorulduğu zaman kuşluk vaktidir. İkinci sırada akşam saat 21.00 sıraları yer alır.
Bu hadisden anlaşılıyor ki , kıyametin tam vuku bulacağı zamanı anlatmaktadır. Bu zamanda ya once guneş batıdan dogacaktır yada Dabbetul arz once cıkacaktır. Şimdi anlaşılıyor ki dabbetul arz once cıkmıştır.
· "DÂbbe, yanında Hz. Musa'nın asÂsı ve Hz. Suleyman'ın muhru olduğu halde cıkar. Mu'minin yuzunu asa ile parlatacak, kÂfirin burnunu da muhurle damgalayacak. O zamanda yaşayan insanlar bir araya geldiklerinde mu'min- kÂfir belli olacaktır." (Ahmed b. Hanbel, "Musned", II, 491)
acıklama"DÂbbe, yanında Hz. Musa'nın asÂsı ;
Tam 340 ı aşkın video goruntulerini ve 2000 i aşkın fotograf inceledim.dabbe mucizeler yapıyor. Farklı şekillere giriyor,hacmini buyutuyor, kucultuyor, farklı farklı renklere giriyor, bolunuyor, birleşiyor, uzay mekiği şekline donuşuyor. Katı hale , gaz hale, akışkan hale, hamur kıvamına geliyor. Bir anda dış gorunuşunu sertleştiriyor. Her renge giriyor ve bakıyorsunuz ki metalik renkte bir canlı , sanırsınız ki uzaydan gelen canlıların aracı. CUNKİ ONUN YANINDA MUSA NIN ASASI VAR. Vallahi mucizeler yapıyor.şahit oldum.
Acıklama ; Hz. Suleyman'ın muhru olduğu halde cıkar. Mu'minin yuzunu asa ile parlatacak, kÂfirin burnunu da muhurle damgalayacak.
Bu ve bunun gibi pek cok hadiste benzetme kullanılmıştır. Bunun doğruluğu icin hadis ilimlerinde araştırma yapabilirsiniz Dabbe yi (yeni canlıyı) (ufoyu) gercek olarak uzaktan bir kere gordum.Yemin ederim ki gordum. Sonra İc dunyamda ic catışma başladı. Arka arkaya sorgulamalar geldi. İc dunyamda volkanlar kopuyordu. Cunki hic gormediğim ancak net ve gercek olarak bir şey gormuştum. Sonra bu nedir dedim. Anlamlandıramadım. Uzaylı mı dedim. Dunya dışında canlılar var o zaman dedim. Oyleyse evrende bizden daha akıllı canlılar var dedim. Kuran da ve dinimizde boyle şey yok dedim. Hic haber verilmemiş, peygamberde bahsetmemiş. Dedim.’sonra bir baktım ki KUFUR İLE İMAN ARASINA GELMİŞTİM. YA ALLAH YOK DİYECEKTİM. YADA GORDUĞUM ŞEYİ İNKAR EDECEKTİM.Ben ikisinin arasını tercih ettim. Tam 6 aydır bu ic catışma surdu sonuc: Allah mutlak olarak vardır, bizden daha akıllı canlılarıda yaratabilir. Bu canlılar bizim biraz daha alışmamız icin bizle irtibat kurmuyordur. Biz insanlığın boyle şeye daha hazır olmadığını duşunecek kadar zeki ve ince duşunceli varlıklar şeklinde duşunmuştum. İŞTE HZ. SULEYMAN MUHRU BUDUR.. varmış olduğum sonuc ta yediğim damgayı gordunuz mu. Cok sonradan dabbeyi ve muhru anladım.
Din bir imtihandır. İmtihanda ise “akla kapı acılır, irade elinden alınmaz.” Boyle olunca, kıyamet alametlerinin herkesin gorup anlayacağı şekilde cıkmalarını beklemek yanlış olur. Mesela alnında “bu kÂfir” yazan bir deccal beklemek bence cok cahilce bekleyiştir. İmtihanın ne anlamı kalır.
·Huzeyfe (ra)'dan: "... Hic kimse ona yetişemeyecek kacan da kurtulamayacak." (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 276)
Bu ve bunun gibi pek cok hadiste benzetme kullanılmıştır. Bunun doğruluğu icin hadis ilimlerinde araştırma yapabilirsiniz Bu hadiste cok hızlı hareket edeceği anlatılmaktadır.Yoksa kacmakla ve kurtulmakla bir saldırıyla ilgili değildir. Eskiden Araplarda yakalanamayacak ve cok hızlı hareket edenler icin bir deyim niteliği , bir cağrıştırım niteliği taşımaktadır. Gercektende incelediğim videolarda bir anda kaybolması , cok buyuk hızlara erişmesi, ucakların takip etmeye calışması vs. İnternetten video goruntuleri araştırırsanız hızıyla ilgili cok goruntuler goreceksinizdir.
Şunu da soylemeliyim ki Dabbe (yeni canlı)(ufo) hic kimseye zarar vermemiştir. Sadece kendini gostermiştir. Bazen de insanları korkutmak gibi uzerine gelmek gibi hareketler sergilemiştir. Asla kimseye zarar vermemiştir.internette cok kafa karıştıran yalanlar var.
·Ebu Hureyre (ra)'dan: "Dabbet-ul Arz’da her turlu renk mevcuttur... " (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 276)
Hadiste ki gibi gercekten dabbe de (ufo)(yeni canlı ) da cok farklı renkler goruyoruz. Hareket ederken bir anda rengi mavi , metalik , ışık sacan , kızıl vs bircok videoda bunları gordum. Siz de şahit olabilirsiniz.
·Ebuz Zubeyr (ra)'dan nakletmiştir: "... Gozu hınzır gozu gibi, kulağı fil kulağı gibi ..." (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 276)
Bu ve bunun gibi pek cok hadiste benzetme kullanılmıştır. Bunun doğruluğu icin hadis ilimlerinde araştırma yapabilirsiniz.Eski Araplarda hınzır gozu keskin gormeyi , cok uzaktaki kucuk maddeleri bile detaylı gormeyi ifade ederdi. Yani hınzır gibi iyi gorur manasındadır. Bilirsiniz ki Dunyada en buyuk kulaklara fil sahiptir. Bu kulaklar en kucuk frekanstaki sesleri dahi duyar. Yani dabbe en kucuk sesleri dahi iyiy duyar diye bir benzetme misaliyle bildirilmiştir.
·Beraberinde Hz. Musa (as)'ın asası ... olacak. Yuksek sesle şoyle bağıracak: "İnsanlar artık ayetlerimize yurekten iman etmez oldular." Sonra mumin ile kafiri damgalayacak (iman edenlerle inkar edenlerin tanınmasına vesile olacaktır). (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 277)
Bu hadis de yukarda ki hadisin aynısıdır. Farklı bir sahabe tarafından nakledildiği icin kelime yerleri değişiktir.Aslında dabbe nin (yeni canlının)(ufo) nun ortaya cıkış sebe bi gercekten budur. "İnsanlar artık ayetlerimize yurekten iman etmez oldular’ nedeniyledir. İman etmekle yurekten iman etmek farklıdır. Ayrıca imanın da seviyesi derecesi vardır bunları da goz onunde bulundurmak gerek.yukardaki ayet de bu hadisi doğrulamaktadır. Neml suresi 82.
·Yuzu insan yuzune benzer: Yuzu insan yuzune benzer ifadesiyle Dabbe’nin insana benzer ozelliklere sahip olacağına işaret edilmektedir.beş duyusunun olacagı gozleri değil de gormesi, kulakları değilde duyacagı , burnu değil de koku alacagı, ve hatta insan gibi duşunerek hareket edecegi anlaşılmaktadır.
·"Mumine rastlayacak muminin yuzunu damgaladığında yuzu pırıl pırıl olacak. Kafiri damgalayınca simsiyah kesilecek." (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 277)
Elbette ki mumin boyle bir şeyden memnun olacaktır. Allah ı inkar etmediği icin rahatlayacak ve inanmayanların uzerine boyle bir gercek cıktığından dolayı sevinecek. Yuzu pırıl pırıl olacak, inancı artacaktır. Kafir de Allah ı tam olarak inkar edecek, yuzu kararacak , korkacak paniğe kapılacaktır.
·
“...Yeryuzunde bir yıldız gibi seyredecek. Peşine duşen onu yakalayamıyacak, ondan kacarsa kurtulamayacak.... (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 277)
Gercektende videolarda gorulduğu uzre atmosferde yani yeryuzunun semasında bir yıldız gibi hareket etmektedir.gece ve gunduz goruntulerinde hep ışıklı oldugu bir yıldız gibi hareket ettiği anlaşılmaktadır.
·"Cıkacak uc defa yerle gok arasında olan herkesin duyabileceği bir sesle haykıracak.
Ama bu kelime daha Kanaatimizce dÂbbenin konuşmasını dil ile konuşmak şeklinde anlama zorunluluğu yoktur. Bu konuşma “lisan-ı hal” yani hal diliyle de olabilir. Mesela trafik lambaları ve işaretlerinin dili yoktur ama insanlara cok şeyler soylerler.bu hadisin Arapca kelime koklerinden benzetme yapıldığı kesinlikle anlaşılmaktadır..herkesin duyabileceği bir ses demek kendi goruntusudur. İnternet ,tv gibi surekli onu gormekteyiz. Ayrıca her Ulkede her şehirde değişik zamanlarda gorulmuştur.her ulkede proğram konusu olmuştur.
·"Doğuya yonelip haykıracak, butun Doğulular sesini duyacak. Şam'a yonelip haykıracak, butun Yemenliler sesini duyacak." (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul Al-Huseyni El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 277)
Dabbe (yeni canlı)(ufo)Her ulkeye ve her şehre hatta nice beldelere gitmiştir. Dunyanın her yerine hatta aya bile gitmiştir. Gercekten de cok farklı şekillerde cok farklı sesler cıkarmıştır.
·Dabbet-ul Arz yerin altına da hakim, yerin ustune de hakim, gokyuzune de hakimdir. Ulaşmadığı, girmediği hicbir şehir, hicbir ev kalmayacaktır.
İncelenen yuzlerce video bizlere şunları gostermiştir. Gercekten topragın altına giren goruntuler, dunyanın uzerindeki goruntuler , gokyuzundeki goruntuler , suyun icine girerken ki goruntuler (uso) gercekten onun dabbetul arz olduğunu doğruluyor. Ulaşmadığı hicbirşehir gercekten kalmamıştır.her şehirde gorulmuştur.
Bu kadar delilin yeter olduğuna inanıyorum.
DABBE-YENİ CANLI-UFO-USO
Farklı dillerde soylenen ve farklı anlamlar yuklenmiş olan bu dort şey aslında aynı şey midir.
Dabbe yerden yaratılmış canlı , yeni canlı sonradan yaratılan canlı , UFO bilinmeyen cisim, USO suda gorulen bilinmeyen cisim. Dunya uzerinde cok farklı şekillerde gorulduğu icin canlı olarak gormemişler ve bilinmeyen cisim olarak adlandırmışlardır. Cunku yanında musanın asası vardı ve mucizeler yapıyordu. Musluman sanız Allaha inanıyorsanız mucizelere de inanırsınız. Ancak butun insanlardan bunu bekleyemezsiniz. İlk gorulduğu tarih 1910 larda Birinci Dunya Savaşı Sırasında gorulmuştur. Eski tarihlerde de ufo goruldu , eski kaynaklarda da eski tabletlerde de ufonun var olduğu soylemleri yalandır. İnanmayınız. Uydurmadır. Sonra sanırım,ABD de etkin Yahudiler pek cok yalan ortaya attılar.Artık Dabbe(ufo) daha cok ortaya cıkmaya başlamıştı. Her şehre gidiyor , pek cok insan onu goruyordu.6/2Bu yalanların nedeni dabbeyi fark etmiş olmalarıydı. Sonra yalan uzerine yalan soylediler. Sonra iri gozlu canlılar var , canlılar gorduk diye yalancılar cıkardılar. ABD de bir polis memurunun ufo canlısıyla karşılaşması gibi basit ve alcakca yalanlar.Rosvell olayı ufo duştu, canlılar vardı yalanı gibi uydurmalar.
LONLAR BİR GERCEĞİ SAKLIYORLARDI. DABBETUL ARZI.
Cok bilgi kirliliği vardı.Aslında iri gozlu canlılar yoktu. Uydurmuşlardı. Yuzlerce video goruntusu izledim. İnsana benzer bir canlı gormedim. Sadece yukarda ki senaryolar gibi oyun kurmuşlardı. Cunku herkes DABBETUL ARZ I gorduğu icin gerceği gizleyemiyorlardı.Gerceği gizleyemedikleri icin de kafaları karıştırmak amacıyla yada hic birşey bulamadıklarından bu yalana duşmuş olacaklar ki bu uzay araclarının icinde iri gozlu yaratıklar bize benzer canlılar var demişlerdir.
Ya gerceğin uzerini ortmek icin bunu yaptılar.
Ya da gerceği hic bilmediklerinden yalana başvurdular.
Sonuc olarak dabbe-ufo-uso-yeni canlı vardı. Bu Kutsal kitap daki DABBETUL ARZ DI. Ancak icinde bir canlı yoktu, o uzay mekiği değildi. Kendisi bir canlıydı. Mucizeler yapıyordu.
Şimdi karışıklık giderildi.
Lutfen bu Bilgileri paylaşınız. İnsanları Bilgilendiriniz. Ben aciz bir insanım sesim her yere ulaşmaz. İnternet ulaştırır sanıyorum.
Yazım tarihi: 18.06.2010
Saygılarımla.İnanıp inanmamak, kabul edip reddetmek size aittir. Sadece paylaştım. SAYGILARIMLA
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- dabbet-ul arz,dabbetularz,dabbetul arz
-
12-09-2019, 10:14:11