TANRILAR TANRISI ZEUS(!)’UN OĞRETİLERİ
MillÎ Gazete’nin ulaştığı bilgilere gore bu yıl İlkoğretim 8′inci sınıf (ortaokul 4. sınıf) oğrencilerine dağıtılan Turkce Ders Kitabı ve İlkoğretim Turkce 8 Calışma Kitabı’nda anlatılan hikayeler gorenleri hayrete duşurdu. Kitabın ilk konusu olan ‘Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık’ başlıklı hikaye tamamen bir Yunan Mitolojisini anlatıyor. Epimetheus ile karısı Pandora’nın hikayesinin anlatıldığı kitapta oğrencilerin bilinc altına Haber Tanrısı Hermes ve Tanrılar Tanrısı olarak soz edilen Zeus’un oğretileri yerleştiriliyor. lgili bolumde, ‘Gunlerden bir gun Pandorayla Epimetheus yine sevinc icerisinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gorduler. Hermes tanrıların, ozellikle de Tanrılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi…’ şeklinde hikaye devam ediyor.
“TANRININ YERİNDE OLSAYDINIZ…”
HikÂyenin son kısmında ise oğrencilerin sozde zeka gelişimlerini desteklemek ve yorumlama gucunu artırmak icin sorulan sorular da skandalı başka bir boyuta taşıyor. Sorular kısmında ise oğrencilere kendilerini tanrının yerine koymaları istenerek olayla ilgili nasıl davranabilecekleri soruluyor. Sorularda, ‘Hermes’in yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus’a karşı tepkiniz ne olurdu?’ ‘Tanrılar Tanrısı Zeus’un yerinde olsaydınız Pandora’yı sandığı actığı icin cezalandırır mıydınız? Nasıl bir ceza verirdiniz?’ şeklinde ifadelerle yoneltilmesi de dikkat cekiyor.
“DİNDAR NESİLDEN KASITLARI ZEUS’UN DİNİ Mİ?”
Konuyu değerlendiren Şuurlu Oğretmenler Derneği Kayseri Şube Başkanı Halil İbrahim Kabak, bazı olumlu gelişmelerle birlikte eğitim sisteminde muhteva itibariyle hicbir gelişmenin gorulmediğini soyleyerek, “Talim ve Terbiye bu konuda bir değişikliğe gidilmedi, Mili Eğitim siyasetimize hÂl Batıcılığın hÂkim olduğu goruluyor. AB kıstasları istikametinde batılıların istediği gibi bir nesil yetiştirme hedefinden donulmedi. Mili Eğitim siyasetimize halen hÂkim olan Batıcılık zihniyetinden vazgecilmeli, AB kıstasları istikametinde Batılıların istediği gibi bir nesil yetiştirme hedefinden donulmelidir. Bilmeliyiz ki, biz batılıların bize dayattığı anlayışla geleceğimizin teminatı nesiller yetiştiremeyiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu 4 4 4 eğitim sistemi ile yapılan bazı olumlu duzenlemeler sonrası sistemde hala bazı aksaklıkların olduğu gozukuyor. Avrupa Birliği’ne uyum yasaları cercevesinde okul kitaplarına dahi giren hoşgoru ve diyalog calışmalarından sonra bu sefer de Yunan Tanrısı Zeus cocuklara hikaye olarak okutuluyor. Milli Gazete’nin ulaştığı bilgilere gore bu yıl İlkoğretim 8′inci sınıf (ortaokul 4. sınıf) oğrencilerine dağıtılan Turkce Ders Kitabı ve İlkoğretim Turkce 8 Calışma Kitabı’nda anlatılan hikayeler gorenleri hayrete duşurdu.
Kitabın ilk konusu olan ‘Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık’ başlıklı hikaye tamamen bir Yunan Mitolojisini anlatıyor. Epimetheus ile karısı Pandora’nın hikayesinin anlatıldığı kitapta oğrencilerin bilinc altına Haber Tanrısı Hermes ve Tanrılar Tanrısı olarak soz edilen Zeus’un oğretileri yerleştiriliyor. İlgili bolumde, ‘Gunlerden bir gun Pandorayla Epimetheus yine sevinc icerisinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gorduler. Hermes tanrıların, ozellikle de Tanrılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi…’ şeklinde hikaye devam ediyor. Hikayenin son kısmında ise oğrencilerin sozde zeka gelişimlerini desteklemek ve yorumlama gucunu artırmak icin sorulan sorular da skandalı başka bir boyuta taşıyor.
Sorular kısmında ise oğrencilere kendilerini tanrının yerine koymaları istenerek olayla ilgili nasıl davranabilecekleri soruluyor. Sorularda, ‘Hermes’in yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus’a karşı tepkiniz ne olurdu?’ ‘Tanrılar Tanrısı Zeus’un yerinde olsaydınız Pandora’yı sandığı actığı icin cezalandırır mıydınız? Nasıl bir ceza verirdiniz?’ şeklinde ifadelerle yoneltilmesi de dikkat cekiyor.
TRT CİZGİ FİLMLERİ ZEUS İLE ZEHİRLİYOR
Biz, ismailaga.info daha once TRT’de yayınlanan cizgi filmleri gundeme getirmiştik. Devletin kanalı ne yapmak istiyor diye sormuştuk. Yapılmak istenen şey şimdi daha acık bir şekilde anlaşılıyor. İşte o video..
Trt, cocukları yunan felsefesiyle zehirliyor