Yanlış anlaşılmasın boyle bir niyetim yok ama internette boyle bir konuya rastlayınca merak ettim.Farklı sitelerdeki yorumlar falan ilgincti.Burda paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Şimdi konu şu ; Kuran'ı tersten okuyan insan eşyaları falan yerinden oynatıyormuş olağanustu şeyler oluyormuş ama dindende cıkmış(Ozellikle belirttim kalın yazıyla ki belki okumadan birilerinin aklına kotu şeyler duşurmuş olmayayım) oluyormuş falan diyenler vardı.Hatta evrenin isyan ettiği şeklinde bir yorumda okudum cunku diyor ki tersten okuyunca farklı anlamlara sebep olduğu icin ''duyduk itaat ettik'' yerine ''duyduk inkar ettik'' gibi anlamlar cıkabiliyor Allah'ı inkara girebiliyormuş ve sozde nesnelerde buna isyan ediyormuş.Biride kendi gormemiş ama yapanların olduğunu soylemiş.Biride mantıklı bişe soylemişti zaten buyu yapanlar Kuran'ı tersten yazıp muska falan yapıyorlar ki buyununde tutma ihtimalinin bile Allah'tan olduğunu biliyorum o yuzden bu tersten okuyup bir şeyler olması olayıda Allah'ın bir imtihanı olabilir mi diye duşundum.Ama asıl sormak istediğim eğer Kuran tersten okununca boyle şeyler oluyorsa herkesin inanması gerekirdi artık sizce tersten okumayla gercekten bir şeyler olabiliyor mudur? Yani bazıları diyor ki şu sure şuna sebep oluyormuş bu sure buna sebep oluyor felan doğru mudur sizce boyle bir şey ?
Ornek olsun diye bu konunun konuşulduğu iki siteyide vereyim ;
http://www.mumsema.com/sizden-gelen-...en-okumak.html (Burda kotu bir şey olduğundan gayet guzel bahsedilmiş benim demek istediğim boyle durumlar varsa hala nasıl Allah'a inanmayanlar oluyor,doğru bir bilgi midir,yanlış bir bilgi midir emin olamadım sadece)
http://ruhsalenerji.org/Konu-sureler...en-okumak.html Burda yazılanlar arasındaydı galiba ''yapanlar olmuş biliyorum'' falan diyenler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Kuran'ı tersten okuma
-
12-09-2019, 10:09:08