slm arkadaslar,

benim size danismak istedigim bi sey war. benim alevi ve atheist bir arkadasim war. kendisi felsefe okuyor (bende bi donemden sonra biraktim cunku cok mantiksiz, inancima ters gelen seyler wardi). neyse bu arkadas cok iyi bi arkadas aslinda. ama iste aramizdaki sorun sadece bu. ben seslenmyiorum bu tur konulara girdiginde. cunku polemik yaratmak istemiyorum. bilyiorum ki zaten dusunce farkliligi war. sanki inancimi ona asilyiormusum gibi bi izlenim de birakmak istemyiorum. (daha cok tirsar) ama onun "camii" "inanc" kelimesini duyunca sanki alerjisi warmis gibi davranmasina da sinir oluyorum. en son gazze israel savasi hakkinda da sole diyor: "bide guya ikisi cennete giricekler bolemi girilir cennete, savasarakmi?". bende dedimki: hayir sen hic ic yuzunu bilmyiorusun meselenin. ortada bi magdur var. konu hakkinda fazla bi bilgiye sahip olmadigini anladim.o da seslenmedi daha fazla...
Bu tur insanlar sadece gorduklerine inanan tipler. ben nasil davranacagimi bilmyiorum ya. mesela en son konu, ortacag idi. diyorki bana: insanlar inanclarina gore kursalardi devleti coktaaan dunya batardi. ne kadar sacma diyor. bende cewap vermedim. dusunmek istedim ona mailini cvplamadan once. aslinda aklimdan gecenler sunlar:

her inanc ayni degilll. avrupanin ortacagindaki hristiyanlikla islamiyeti bir tutamazsin. inanc olmasaydi, o zaman devlet sistemi hepten cokerdi...
of aman bilmyorum yoksa hic mi girmesem bu konuya. ne zor biseymis yahu....