ERKEK: s.a
KADIN: a.s
ERKEK: nasılsın kardeşim?
KADIN: elhm iyiyim ya siz?
ERKEK: ALLAHA hamdu senalar olsun binlerce kez..
KADIN: amin inş.
ERKEK: nerelisiniz?
KADIN: niye sordunuz?
ERKEK: sohbet etmek icin ortak konular yakalamak lazım o acıdan yani..
KADIN: ozel konulara girmiyorum kusura bakmayın (kendini ağırdan satan kadın tipi)
ERKEK: siz beni yanlış anladınız kardeş ben sadece islami konularda fikir alışverişi yapmak istiyorum.
KADIN: buyrun o zaman konu belirleyin?
ERKEK: peki konumuz izdivac olsun mu?
KADIN: olabilir.
ERKEK: İslamda evlilik sunnet midir farz mıdır sizce?
KADIN: kişiden kişiye değişir, kimine sunnettir kimine farzdır.
ERKEK: evet haklısınız .Peki eşinizde arayacağınız vasıflar nelerdir?
KADIN: oncelikle dindar olmalı, ruh guzelliği olmalı, fedakar, vefakar ve cefakar olmalıdır.
ERKEK: anlıyorum efendimiz sav de oncelikle dindar olanı secmemiz gerektiğini oğutluyor.
KADIN: evet ya ben evleneceğim kişide ilk arayacağım ozellik kesinlikle dinine bağlı olmasıdır, yoksa evlenmem (sanki başka isteği yok hanımefendinin nasıl da bi cumlede ozetleyiverdi)
ERKEK: bu arada cemaat ehli misiniz?
KADIN: evet ya siz?
ERKEK: ben de.(beynamaz cemaatindendir aslında)
KADIN: kime bağlısınız?
ERKEK: ... cemaatindenim ya siz?
KADIN: ...bağlısıyım
ERKEK: hmm. maşallah(cattın oğlum kara carşaflıya)
KADIN: Ne iş yapıyordunuz?
ERKEK: ozel bi şirkette satış temsilcisiyim (24 saatin 12 saatini chatte kız tavlamakla harcarım diyecek değil ya)
KADIN: muvaffak etsin helal kazanclar nasip etsin ins.
ERKEK:ALLAH razı olsun, siz ne ile meşgul olursunuz?
KADIN: ben de işte başortusunden dolayı okumadım evdeyim (halbuki ya universiteyi kazanamamıştır ya da hic okumamıştır taktiğe bakın.. hizaya gelin islam mucahidesi!)
ERKEK: ne kadar guzel.. demek inancınızdan taviz vermediniz (tahayyul kuşatmıştır erkeği, karşısında hayallerinin mucahidesi bi eş adayı!)
KADIN: yaaa ozel sorular sormayın lutfen ben buraya dini bilgi edinmek icin giriyorum başka bi isteğim yok.
ERKEK: peki konumuza donelim o zaman.. peygamber efendimizin, sahabe-i kiramın evlilikleri gibi bi evlilik duşunebiliyor musunuz?
KADIN: nerdeeee tırnakları bile olamayız, hangi kadın aişe ve hatice validelerimiz gibi sevilmek istemez ki (tava gelen mucahide! tiplemesi)
ERKEK: anlıyorum ama onları ornek alıp onlar gibi sevmeyi sevilmeyi deneyebiliriz, onlar bizler icin birer rehberdir (sadede gelen erkek tiplemesi)

KADIN: evet haklısınız?
ERKEK: kac yaşındasınız?
KADIN: 23 (şehvet bilinci esir alınca hayaller ayyuka cıkar ve ozel konu faslı kapanır)
ERKEK: ben de 26, sizi gorebilir miyim? cok iyi birine benziyorsunuz? (nihayet asıl mevzu gelmiştir ve erkek, niyetini ortaya koymuştur)
KADIN: hayır. kimseye gorunmem (hanım kardeşimiz kendini ağırdan alır)
ERKEK: bana guvenmiyor musunuz?sokakta, carşıda ne iduğu belirsiz sarhoş ve berduşlar sizi gorebiliyor ve benim onlar kadar bile değerim yok oyle mi? (biraz da duygu somurusu lazım)
KADIN: peki ama bi seferliğine.. başka gorunmem ısrar etmeyin lutfen (boylelikle asıl maksatlar hasıl olmuştur)

İste bu diyaloglar islami chat odalarındaki haller..gerisini zihinlerinizde siz ekleyin.Tabi bu sozler iki kişi arasında gibi gorunse de aynı sozler belki 100 kişiye soyleniyor.Gunluk yaşantısında 'selamun aleykum' demekle yetinen zevat, chatte:ALLAH 'IN selamı, rahmeti bereketi, ihsanı ve ikramatı uzerine olsun' gibisinden uzun selamlar eşliğinde mukaddesatı, nefsi arzuları, icin hoyratca kullanabiliyor, bir başka deyişle dini istismar ediyor.İki ayrı cinsin saatlerce konuşup hic nefsani konuşmayacakları diye bir şey soz konusu olabilir mi?Asla ve kat'a olamaz.Bu diyaloglara site radyosu, dini sohbet, ve ezgilerle malesef asr-ı şeriflerle katkıda bulunuluyor.Duşunun, kuran eşliğinde namzetler, cilveler (maazallah).Bu tur sohbetlere imkan sağlayan chat odalarına p...lik yapıyorlar desek ağır bi itham olur mu acaba? HZ.peygamberin (a.s) : ' kadın ve erkek bi başına kaldığında ucunculeri şeytandır..'' sozunun hakikatini misallendirdiğimiz chat diyaloğunda goruyoruz.şu hadisi hatırlatmakta fayda var, buyuruluyor ki: Her kim ahiret işiyle dunyalık menfaatini temin ederse ahirette nasibi yoktur.Bu tur diyaloglarda ALLAH ve RASULUNUN adi, değisik cemaat ve tarikatların isimleri şehevi arzulara kurban edilmektedir.Yalan ve riya chat odalarının ayrılmaz ikilisidirler...Hal boyleyken duygusal sarhoşluga kapılmış adeta transa gecmiş chatseverlerin asılsız safsataları ne kadar ka'le alınır, duşunmek lazım vesselam.RABBİMİZ BİZİ BİR AN BİLE OLSA NEFSİMİZE BIRAKMA. AMİN.AMİN.AMİN.

ALINTI...

NOT:İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ...
SELAMETLE...