ABDULLAH YEĞİN AGABEY GULEN VE ZİHNİYETİNE
KARŞI NURCULARI İKAZ ETTİ
BİZİM BİR USTADIMIZ VAR RİSALE-İ NURDAN BAŞKASINI DİNLEMİYORUZ.
Ustad bize unutturmak istedikleri dini tabirleride yerleştiriyor;ogretiyor.Dilimizi kurtarmaya calışıyor;herifler kızlara şarkı soyletmekle ;Turkce bilmemne yapıyoruz diye milleti kandırmaya calışıyorlar.16-15 yaşındaki kızlara şarkı soylettiriyorlar.Bu nasıl islamiyet ya ?
Neymiş efendim;karısı başı ortulu olanlar başını acsın demiş.Boyle fetva mı olur yahu ? Dunyadan başka gidecek yeri yok mu ? Mevlam gorelim ne eyler ne eylerse guzel eyler.Bakın şoyle bir hadis-i şerif soylediler.
Peygamber(A.S.M) buyurdular ki; MEHDİNİN TALEBELERİNİN TEK İMTİHANI OLUR. O İMTİHAN DA MEHDİ'YE SADAKATTIR; OYLE Kİ ONLARDAN BİR COĞU SADAKAT İMTİHANINI KAYBEDER. (EL KAVLUL MUHTASAR Fİ ALAMETİL MEHDİY-İL AHİR ZAMAN AHMET İBN-İ HACER-İ MEKKİ)
Ona sadık olup olmayanlar imtihan edilecektir. İmtehan olacaklardır. Ustad kendisi soyluyor '' ben diyor Risale-i Nur'a kalem karıştıramam ''diyor '' sunuhattır bunlar '' diyor. Kur'an'ın dersidir diyor. Allah cumlemizi basiret sahibi etsin. İhlas sahibi etsin.
Peygamber(A.S.M) buyurdular ki; MEHDİNİN TALEBELERİNİN TEK İMTİHANI OLUR. O İMTİHAN DA MEHDİ'YE SADAKATTIR; OYLE Kİ ONLARDAN BİR COĞU SADAKAT İMTİHANINI KAYBEDER. (EL KAVLUL MUHTASAR Fİ ALAMETİL MEHDİY-İL AHİR ZAMAN AHMET İBN-İ HACER-İ MEKKİ)
CENAB-I HAK, BİZİ ONA SADIK EDENLERDEN ETSİN İNŞAALLAH
BU GURUHA VE DİĞERLERİNE KARŞI RİSALE-İ NUR'U SON NEFESİMİZE KADAR SAVUNANLARDAN EYLESİN İNŞALLAH
Sual : Geri cekilme yok mu ? Vazgecmediler mi agabey sizin bu ikazlarınızdan sonra ?
Elcevab : Cevab yok. Kucuk sozleri de sadeleştirdiler. Cıkarsınlar...'' Para kazanıyorlar ! ''Ve talebelerine sadeleştirilenleri okutuyorlar. Otekileri okutmuyorlar. Bunu duşman yapmadı ! Ben boyle bu zihniyette olacagını bilseydim ben o adamın ( gulen ) konuşurmuyduk acaba ?
Sual : Başkaları araya girebilir mi agabey ? Kendisine ulaşmamıştır ?
Cevab : Araya giren başkaları var. Herkeslen konuşmuyor; herkeslen goruşturmuyorlar. Aradakiler herhalde perde oluyor ? Mutlaka perde olanlar var. Sizin dediklerinizi hoca duymuyor mu agabey ? Duymaz olur mu Turkiyede en ufak sesi duyuyor .Herşeyi gozyaşları icinde değerlendiriyor.Evecit oluyor; Allah'tan rahmet diliyor ?Ecevit oluyor; Ben cennetin anahtarı elimde olsa Eceviti cennete koyarım demiş ya.Bunu ta Erzincan'da duydum.
Sual : Başkaları araya girebilir mi agabey ? Kendisine ulaşmamıştır ?
Cevab : Araya giren başkaları var. Herkeslen konuşmuyor; herkeslen goruşturmuyorlar. Aradakiler herhalde perde oluyor ? Mutlaka perde olanlar var. Sizin dediklerinizi hoca duymuyor mu agabey ? Duymaz olur mu Turkiyede en ufak sesi duyuyor .Herşeyi gozyaşları icinde değerlendiriyor.Evecit oluyor; Allah'tan rahmet diliyor ?Ecevit oluyor; Ben cennetin anahtarı elimde olsa Eceviti cennete koyarım demiş ya.Bunu ta Erzincan'da duydum.
Sual : Sizin eski hukukunuz var; goruşseniz belki vaz gecer.Goruşseniz.
Cevab : Hepsi yapıldı; internetten de neşr edildi.Yahu; Abdulkadiri Geylani gelse;İmam Rabbani gelse;bazı şeylerden vazgecmem diyor.O kadar cesur adam yahu.Bizim bir ustadımız var Risale-i Nur'dur.Başka ustadımız yok ! Risale-i Nur'a aykırı konuşanı dinlemiyoruz.Ne yaparlarsa yapsınlar.Catlasınlar patlasınlar. Dunyayı onlar idare edeceklermiş etsinler bakalım ! Allah doğrunun yardımcısıdır.
Sual : Belki kendini mehdi biliyodur agabey ? Mesela sonradan gelecek zat oyle birşey ?
Cevab : Oyle diyorlar;kac tane 5-6 tane mehdi var şimdi; munakaşa ediyorlarmış. Ama hicbirisi ben mehdi degilim demiyor.Demiyor amma '' beni oyle diyorlar '' diyor !
Sual = Başkaları oyle zan ediyor ?(mehdi )
Cevab = Başkaları onları oyle zan ediyor.Hikaye! Bu kadar '' ahmaklık '' olmaz. Kitablar (Risale-i Nur) meydanda yahu.Bu kadar senedir butun tehlikelere karşı koymuş;en tehlikeli zamanda;olumden korkmamış;iki kere iki dort.Bu mahkemeler bu kadar tetkikat yapılmış;suc yok demişler;temyiz dahi tasdik etmiş;Risale-i Nur'da suc yok demiş.İnşaAllah bunlar Risale-i Nur'u daha ziyade okumak icin bir vesile olur.Bu gibi fitneler; şeytanı niye yaratmış Allah ? Muminin derecesini yukseltmek icin.
Abdullah YEGİN agabeyin 30 Haziran 2012 tarihinde bir sohbette '' Risale- i Nur'un sadeleştirilmesi uzerine verdiği beyanatlardır.
Sadeleştirme İle İlgili Beyanı:
http://www.youtube.com/watch?v=EwpnRCu0NN0
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Abdullah Yeğinin Gulen Ve Zihniyetine Karşı ikazı
-
12-09-2019, 09:07:46