Bitmeyecekmiş sandım akşamları. Hep gelecek diye elimin altında bildim sabahları. Tepemden sessiz habersiz geciverdi oğle guneşleri. Yuzumden tebessum mahzun ikindileri, dilencilere “Allah versin!” der gibi başımdan savdım. Guneşi batıran akşamlara, bir gunun guneşinden once batacağımı fısıldayan gun batımlarına hic yuz vermedim. Hic kimsenin arayıp sormayacağı, sozumu duymayacağı, sesimi aramayacağı unutuluş zulmetlerime gomuleceğimi hatırlatan yatsılara kulak asmadım. Gecenin sahte ışıklarını perde diye cektim huznumun sarı soluk yuzune.
Yarınların tozlu raflarına yasladım pişmanlıklarımı. Uyuttum “Ah!”larımı. Vurdumduymazlığın kirli halısı altına supurdum boğazıma batan c/an kırıklarını. Ağrısını dindirdim celişkilerimin. Cığlığını susturdum militan tereddutlerimin. Emellerimi hic bitmez mevsimlerin salıncağına yatırdım. “Sus!” dedim sorularıma. Erteledim. Y/anımdan kovdum ic cekişlerimi. Yakama yapışan huzunleri elimin tersiyle ittim. Sokakların tanıdık yuzlerinde erittim terk edişleri. Kaldırımların zift karası camuruna sardım korkuyu bekleyişlerimi. Acıyı hic dolaştırmadım yanımda. Ayağından vurdum. Vitrinlerin parıltısında parcaladım kaygıları. “Hep başkaları oluyor…” kacamaklarıyla avuttum olume yazıldığım gerceğinin z/amansız sızlanmalarını. Billboardların albenisinde, sahte tebessumlerin kıvrımında boğdum beni husrana saran gun gecişlerini. “Daha cok, daha cok..” şeye sahip olmanın siperine dalarak savuşturdum fena ve zeval kurşunlarını, kayboluş ve tukeniş oklarını.
Hic yara almadım. Kanamadım. Benlik kabuğuma cizik attırmadım. Dokundurmadım varlığımın ceperlerine. Busbutun ve eksiksiz kaldım. Yakamı cekip cekiştiren, ayaklarıma dolanıp duran sızıları uyanıklık sandığım uykularda ruyaya yordum. Ciddiye almadım. Hic uşumedim. Hic cıplak kalmadım. Yırttırmadım omur defterimin sayfalarını. Kirpiklerimi ıslatmadım. Yuzumu saklamadım. Boynumu eğmedim hic. Kendimi hep burada sandım.
Son gun gelmeyecek sandım. Bitmeyecek sandım nefesimi. Aldandım. Dunlerin loş serinliğinden emzirdim mazeretlerimi. Uykuya yatırdım arayışlarımı. Uzakta sandım tukenişleri. Dudağıma değen zevÂlleri, kalbimi kanatan yitişleri tatmaktan kactım.
Ah ki, ayaklarımla kactığım akıbet ayak ucumdaymış meğer. Uyuyarak unuttuğum gercek başucumda yastıkmış meğer. Ellerimle yakamdan ittiğim gercekler avuclarıma yazılmış meğer. Gozlerimi kacırdığım kırılgan fotoğraflar kirpik uclarıma cekilmiş meğer. Sozunu etmediğim, laf arasında zikretmediğim korkular, dilime damağıma dolanmış, sesime nefesime sinmişmiş meğer. Sırtımı donduğum huzunleri omzumda taşırmışım meğer. Taze nefeslerimle uzağa uflediğim sızılar şah damarımda pıhtı pıhtı kozlenirmiş meğer.
Bitti omrum. Son nefese vardım. Gencliğim zayi oldu. Elden gitti. Omrumun acı meyvesi kaldı elimde. Elem verici gunahlar. Utanc verici hatalar. Yuz kızartıcı isyanlar. Gencliğimden bana kalan pişmanlıklar. Sadece pişmanlıklar. “Ah keşke”lere sarıyorlar bedenimi şimdi. “Niye bana soylemediler, neden beni uyarmadılar ki..” husranıyla bağlanıyor gozlerim. “Nasıl olur, şimdi ben mi oldum yani!” şaşkınlığıyla bağlıyorlar cenemi. “Yine mi cenaze var…”, “Olen kim acaba!” diye diye kanıksanmış, dudak ucuyla soylenmiş, luzumsuz haberler, gereksiz detaylar, hemen unutulacak goruntuler tabutuna suruyorlar yuzumu.
Bu defa da başkası olen. Başkalarının başkası diye bildiği oldu bu defa. Ben. Ama ben. Bir başkasının başkası. Ben. Yuzumu toprağa sunacaklar. Toprağa. Gozlerimi cevirdiğim haramlar şimdi ne kadar dilsiz, neşesiz. Care umduğum dudaklar şimdi ne kadar sozsuz, ne kadar tesellisiz. Yuz bulmaya calıştığım yuzler şimdi ne kadar caresiz, ne kadar vefasız. Sığındığım can alıcı gozler şimdi ne kadar ilgisiz, ışıksız. Ağır ve soğuk bir bedenden ibaretim. Koskoca bir omrun icinde hatırını saydığım bu ten şimdi gozlerden ırak tutulası, toprağa sunulası. Hatırı icin Rabb-i Rahimimin hatırını kırdığım bu ceset, şimdi, ne kadar ağır omuzlarımda, ne kadar da zor taşınası…
Soyleyin onlara. Omuzlarından indirsinler beni. Ben tabutumu kendim omuzlamışım meğer doğum gunumde. Toprağa sunulası bir cenazeyi taşıyorum ben. Şimdi.