Hic duşunmemiştim:Burnumun ve kulağımın ikisininde etten olmasına rağmen,ciceği burnuma

getirdiğimde koku aldığını fakat kulağıma getirdiğimde koku almadığını.

Hic duşunmemiştim: Dunyanın, guneşin, ayın,marsın, venusun v.s nasıl da yuvarlak olduğunu ve

hicbirinin yamuk yumuk olmadığını.

Hic duşunmemiştim:Cam parcasından olan bir gozluğe milyonlar verdiğim halde her şeyi

gormemi sağlayan gozlerime hicbir ucret odemediğimi

Hic duşunmemiştim:Butun meyvelerin aynı sudan (h2o) beslendikleri halde hepsinin de tatlarının

ve dokularının farklı farklı oluşlarını

Hic duşunmemiştim:Sobaya atılan komurun zamanla sonduğu halde hic yakıtı olmayan guneşin

milyarlarca yıldır hic sonmediğini

Hic duşunmemiştim: Aynı guneşin bahcedeki domatesi kızarttığını,patlıcanı morarttığını,limonu

sararttığını,salatalığı yeşerttiğini.

Hic duşunmemiştim:Butun canlıların gozlerinin, bacağında sırtında omzunda gibi değişik değişik

yerlerde değilde yuzunde ve yan yana olduğunu

Hic duşunmemiştim: Dunyanın hep sağa doğru donduğu halde bir kere de değişiklik yapıp

sola doğru donmediğini

Hic duşunmemiştim:Suyun,havanın,toprağın ve guneşin midelerinin olmadığı halde ,bir midelinin

yazın karpuz kışın portakal yiyeceğini bilebilme ihtimalini

Hic duşunmemiştim:İki denizin birbirine karışmaması,evrenin genişlemesi,cocuğun anne karnında

uc karanlık donem gecirdiği gibi mucize bilgilerin Kuran-ı Kerimde gecebileceğini

Evet hic dikkatimi cekmemişti bunlar.Yere duşen şapkamı temizleyip bana veren bir kişiye

teşekkur etmem gerektiğini bildiğim halde, şapkamın altındaki kafamı yaratan Allah'a teşekkur

etmem gerektiği hic aklıma gelmiyordu.Cok şukur şimdi, ileride nelerle karşılaşabileceğimi tahmin

edebiliyorum.Evet cok gunahkarız fakat Allah'ın rahmeti deniz gibidir.Nasıl ki denizden bir bardak

su almamızla denizin suyu azalmayacağı gibi,bir bardak su dokmemizle deniz taşmamaktadır.

İşte bizim de gunahlarımız bu bardaktaki su gibidir.Yeter ki bizler Allah'ı sevelim ve onun cemalini

ve cennetini isteyip ona gore hareket edelim. (DERLEME)