Hic duşunmemiştim:Burnumun ve kulağımın ikisininde etten olmasına rağmen,ciceği burnuma
getirdiğimde koku aldığını fakat kulağıma getirdiğimde koku almadığını.
Hic duşunmemiştim: Dunyanın, guneşin, ayın,marsın, venusun v.s nasıl da yuvarlak olduğunu ve
hicbirinin yamuk yumuk olmadığını.
Hic duşunmemiştim:Cam parcasından olan bir gozluğe milyonlar verdiğim halde her şeyi
gormemi sağlayan gozlerime hicbir ucret odemediğimi
Hic duşunmemiştim:Butun meyvelerin aynı sudan (h2o) beslendikleri halde hepsinin de tatlarının
ve dokularının farklı farklı oluşlarını
Hic duşunmemiştim:Sobaya atılan komurun zamanla sonduğu halde hic yakıtı olmayan guneşin
milyarlarca yıldır hic sonmediğini
Hic duşunmemiştim: Aynı guneşin bahcedeki domatesi kızarttığını,patlıcanı morarttığını,limonu
sararttığını,salatalığı yeşerttiğini.
Hic duşunmemiştim:Butun canlıların gozlerinin, bacağında sırtında omzunda gibi değişik değişik
yerlerde değilde yuzunde ve yan yana olduğunu
Hic duşunmemiştim: Dunyanın hep sağa doğru donduğu halde bir kere de değişiklik yapıp
sola doğru donmediğini
Hic duşunmemiştim:Suyun,havanın,toprağın ve guneşin midelerinin olmadığı halde ,bir midelinin
yazın karpuz kışın portakal yiyeceğini bilebilme ihtimalini
Hic duşunmemiştim:İki denizin birbirine karışmaması,evrenin genişlemesi,cocuğun anne karnında
uc karanlık donem gecirdiği gibi mucize bilgilerin Kuran-ı Kerimde gecebileceğini
Evet hic dikkatimi cekmemişti bunlar.Yere duşen şapkamı temizleyip bana veren bir kişiye
teşekkur etmem gerektiğini bildiğim halde, şapkamın altındaki kafamı yaratan Allah'a teşekkur
etmem gerektiği hic aklıma gelmiyordu.Cok şukur şimdi, ileride nelerle karşılaşabileceğimi tahmin
edebiliyorum.Evet cok gunahkarız fakat Allah'ın rahmeti deniz gibidir.Nasıl ki denizden bir bardak
su almamızla denizin suyu azalmayacağı gibi,bir bardak su dokmemizle deniz taşmamaktadır.
İşte bizim de gunahlarımız bu bardaktaki su gibidir.Yeter ki bizler Allah'ı sevelim ve onun cemalini
ve cennetini isteyip ona gore hareket edelim. (DERLEME)
-
12-09-2019, 09:03:46