sadece farz edelim
bizim insanımız dini acıdan arap ulkelerine gore biraz farklı ben değil ama akrabalarım iş icin bi muddet arabistanda calışmıştı haliyle oranın yaşam tarzını gormuş oradaki insanlar sanmayınki dinle yatıp dinle kalkıyor sadece yonetiliş bicmi dini yollarda atılmış uyuşturucu vs her turlu şey var ve bu adamlar arabistanın yonetim bicminden dolayı ickilerini evde yapıyorlar (buda nasıl bir yonetim bicmi ise devletin başındakiler zenginler iciyor ama millete gelince din) neyse araplarda bu şekilde yaşıyor ama biz yok icki haram bu haram şu haram biz muslumanız dinimiz var boyle şeyler yapmayız diye bir goruş var e araplar boyle yaparken bize neden boyleyiz
muslumanlık dini arabistana gelmedimi ?
HZ. MUHAMMED (S.A.V) arap değilmi ?
yada araplar bizi kılıclarla zorla musluman yapmadımı ?
bunların hepsi yaşanmış şeyler
ve inanınki araplar bizi şu an muslumandan bile saymıyor
sempozyumda araplar kalksa ve Turklere deselerki peygamber arap biz arabız muslumanlık bize geldi deseler biz boyle yaşarken size ne oluyor cıkın gidin bizim dinimizden muslumanlık bize geldi size değil sizi muslumanlık dininde istemiyoruz deseler sizin tavrınız ne olurdu ?
boyle deseler adamlar bi bakıma haklı dimi hepsi arap ve muslumanlık dinde orada oluştu
duşunceniz ne olurdu yorumlar seviyeli olursa sevinirim
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Farz edelimki araplar ve Turkler bir sempozyum yaptı ve
-
12-09-2019, 08:57:46