Yine yalan hadis ve atalarımızın yanlıs ifade ettiğini duşunduğumuz bir konu, Malesef bu oyle bir konuki, malesef kuran'ın tersini yaptırıyor insana, yani Allah yapmayın dediğini yapıyor izin verdiğnide yapmıyoruz seklinde ters bir anlayısa suruklenmiş bir ayeti aneliz ediceğiz.. Tabiki en iyisini Yuce Allah bilir..
Maide 51. yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin ayetindeki yanlış ifade.
Maide 51:Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şuphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.
Maide51 arapca:Y eyyuhÂllezîne Âmenû l tettehızûl yehûde ven nasÂr evliyÂe ba’duhum evliyÂu ba’d(ba’din) ve men yetevellehum minkum fe innehu minhum innallÂhe l yehdîl kavmez zÂlimîn(zÂlimîne).
Turkce meal ve arapca orjinaline baktığımızda turkce ve arapca ayetlerde altını cizdğim kelimelere bakın.. Evliyae kelimesi Dost olarak cevrilmiş. Lakin bunu bu şekil meal eden hocalar yalan hadisleri doğru gostermek icin kelimeyi nasıl saptırıldığı apacık ortadadır.. ''Evliyae'' kelimesi velayet anlamını taşır ve idarî, siyasî ve hukukî ,korunma, gozetilme ve yonetilme demektir.. dost arkadas gibi bir ifade edilemez..
Benim bunu size kanıtlama gibi bir gorevim yok ama yinede gostermek istiyorum.
bakara 254 Turkce:Ey iman edenler! Hicbir alışverişin, hicbir dostluğun ve hicbir şefaatin olmadığı kıyamet gunu gelmeden once, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkÂr edenler ise zalimlerin ta kendileridir.
bakara 254 arapca:Y eyyûhellezîne Âmenû enfikû mimm razaknÂkum min kabli en ye’tiye yevmun l bey’un fîhi ve l hulletun ve l şefÂah(şefÂatun), vel kÂfirûne humuz zÂlimûn(zÂlimûne).
Gorduğunuz gibi yine altını cizdiğim kısımlara baktığımızda bu ayette dostluk. ''hulletun'' kelimesi olarak kur'anda gecmektedir. Dostluk yoktur anlamında tabiki..
Yine başka ayette.
İbrahim 31:İnanan kullarıma soyle, namazı dosdoğru kılsınlar, hicbir alışveriş ve dostluğun bulunmadığı bir gun gelmeden once kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda gizlice ve acıktan harcasınlar.
İbrahim 31 arapca:Kul li ibÂdiyellezîne Âmenû yukîmus salÂte ve yunfikû mimm razaknÂhum sirren ve alÂniyeten min kabli en ye’tiye yevmun l bey’un fîhi ve l hilÂl(hilÂlun).
Yine altını cizdiğim kısımlara dikkat ettiğinizde Dost kelimesi arapca altını cizdiğim kelimedir..
Yani. Yahudileri ve hristiyanlarla arkadaşlık edebilirsiniz.onlarla dost olabilirsiniz. Fakat onları başınıza, gerek siyasi,gerek idari.size emir veren. olarak goremezsiniz ve o kişilerin emrinde calışamazsınız..
Lakin şuan tam tersi bir konumda yaşıyoruz.. yahudi ve hiristiyanları dost edinmiyor. ama emrinde calısabiliyoruz..
bunun icin hesap vereceğiz..
en iyisini yuce Allah c.c bilir. Allah yardımcımız olsun inşAllah.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Yalan hadis teşhiri (3) yahudi ve hristiyanları dost edinme carpıtması
-
12-09-2019, 08:56:36