İslam hakkında cok şey biliyormuş gibi davranıp,aslında hicbirşeyden haberi olmayan cok fazla insan gormuşsunuzdur..Ama inanın ben bu kadarına şahit olmamıştım...
Gerek dekorasyonu,gerekse de duvarlara asılmış Arapca hadis ve ayetlerle muhafazakar bir ev imajı cizilmeye calışıldığı her halinden belli olan evde benim gozum bir noktaya takılıp kalmıştı..
'Kur'an-Kerim'in yeşil bir ortuye sarılarak evin tavanına asılması!'
Gercekten ilginc bir goruntuydu..Belki de coğumuzun evinde de ayni manzara vardır..Ama sorulmadan edilemezdi,edilmedi..
'Yahu bu kitabın gunahı neydi de tavana astınız?'
Cevap beklenildiği gibiydi:'Saygı oğlum sen anlamazsın'
Doğrudur, ben saygının bu boyutundan anlamam..Ama inanın anlamadığım icin hic de pişman değilim..
-'Yahu sizin ust katınızda birileri oturmuyor mu?'
-'Evet ne olmuş'
-'O zaman şimdi Kur'an onların ayaklarının altında..Demek ki sizin saygınızın apartmanlarda bir gecerliliği yok sadece mustakil evlerde işliyor..!'
Kur'an kitabullahtır.Yani Allah'ın kitabıdır..Allah bu kitabı insanlığa nicin gondermiştir.?Onu okumamız,anlamamız,hayatımıza onunla yon vermemiz yani Kur'an' ı hayatımızın odak merkezine yerleştirmemiz icin..Nasıl olacaktı bu iş?Onu tavana asarak mı??
Biz oyle bir toplum olmuşuz ki Kur'an diyince aklımıza sadece mezarlıkta okunan ve coğu zamanda ne dediğini anlamadığımız Arapca sozler gelmekte..Halbuki Cenab-ı Hakk bu kitabı okuyup anlayalım diye 'dirilere' gondermişti..
Kur'an'a saygıyı,onu sadece gobek hizasının uzerinde tutmakla bağdaştıran,oku okumaktan korkan cekinen,İslam'ı kafasına gore yorumlayan yerin ve goğun hakimi olan Allah'ı ise sadece 'yukarı'ya kiracı yapan bir ummet olup cıkmışız..Bize gore Allah sadece yukardadır..Ve dunya işlerine karışmamalıdır..O'nun işi sadece yağmur yağdırmak,kar yağdırmak ya da bunun gibi tabiat olaylarını ayarlamaktır..Hani elimizden gelse bunu da cok goreceğiz O'na!
Ozetle,eğer muslumanız diyorsak ve muslumanca bir yaşam surmek istiyorsak Kur'an-ı Kerim'i sakladığımız o dolaplardan,tavan aralarından,vitrinlerin en ustunden alıp hakettiği yere,masamızın ustune koymalıyız..
Ve buyuk bir ictenlikle onu okumalıyız.Anlayarak,hissederek,yaşayarak
Selam,dua,saygı..
Alıntıdır.Yorumlarınızı Esirgemeyin ArkadasLar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Kur'an-ı Kerim'e Saygı!
-
12-09-2019, 08:54:04