Bir zamanlar eski Mısırda Yusuf adında bir genc vardı. Kolesi bulunduğu evin hanımına aşık olmuştu. Ve kadın da ona hayrandı. Ve kadın ona birlikte olmayı teklif etti. Hatta ısrar etti. Fakat Yusuf’un rabbi’ne olan inancı onun boyle bir ilişkiye girmesini engelliyordu. Rabbi’nin yasak etmiş olduğu bir şeyi yapmaktansa, sevgisini kalbine gommeyi tercih etti.
Yûsuf'un, evinde kaldığı kadın, onun nefsinden gonlunu tatmin etmek istedi. Kapıları kilitledi, "Hadi gel!" dedi. Yûsuf: "Allah'a sığınırım, Rabbim beni guzel bir barınağa kavuşturmuştur. Zalimler iflah etmez." dedi. Yemin olsun, kadın onu arzulamıştı. Eğer Rabbinin gerceğe dikkat ceken delilini gormeseydi, o da onu arzulamıştı. Biz boylece ondan, kotuluğu ve fuhşu uzak tutuyorduk. Cunku o, bizim samimi/seckin kullarımızdandı. YÛSUF SURESİ 23-24
Gunumuzde en kucuk topluluk olan ailenin catısını teşkil eden sadakat artık giderek onemini yitirmeye, eski devirlerde pek yaygın olan poligami yeniden itibar gormeye başlamıştır.
Bazen bizi zorlayan, hatta bizi aşan arzularımızla yuz yuze geliriz. Aslında cok şiddetle istediğimiz bazı şeyler bize ve cevremizdekilere zarar vericidir. Bunu bilmeyiz yada umursamayız.
Bir şey sizin icin hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin icin şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. BAKARA SURESİ 216.
Bazen aşk sandığımız şey, yalnızca şehvetten ibarettir. Ve şehvet Hz. Mevlana’nın dediği gibi; ŞEHVET BİR SOBAYA BENZER, NE KADAR ODUN ATARSANIZ, SİZİ O KADAR YAKAR.’’
Genelde kadınlar eşlerinin kendilerini aldatması konusunda duygusal bir yaklaşım icerisindedirler. ‘’benim kocam beni sevdiği icin asla boyle bir şey yapmaz…’’ derler. Yani eşinin kendisine olan sadakatinin ona olan sevgisinden oturu olduğunu duşunur.
Oysa zina, Cenab-ı Allah’ın yasak ettiği ve yol olarak kotu diye tanımladığı bir davranış bicimi olduğu icin benimsenmelidir
Zinaya yaklaşmayın. Cunku o iğrenc bir iştir; yol olarak da cok kotudur. İSRA SURESİ 32.
Fakat eşinize eğer ‘’seni aldatmam mumkun değil,… cunku ben boyle bir şeyi Allah yasak etmiş olduğu icin yapmam…’’ derseniz,…
Size gucenir, kırılır hatta belki de konuşmaz. İsterseniz bir deneyin. Ama doğrusu bu duşunce tarzı olmalıdır.
Eğer eşinize duyduğunuz sevgiden oturu zinadan uzak duruyorsanız, eşinizin sevgisi Allah sevgisini onune gecmiş demektir.
Yok eğer, Allah’ın yasak etmiş olduğu bir şeyi yapmanın, onun nazarında sizi aşağılayacağını, kuculteceğini ve onun size olan sevgisinin azalacağını duşunuyorsanız….
Hz. Yusuf’un sorusuna doğru cevap vermişsiniz demektir.
ALLAH YAR VE YOLDAŞINIZ OLSUN.
-
12-09-2019, 08:51:29