Arkadaşlar bu bolumde İslamiyet ve şiddet konusunu tartışmaya acmak istedim.
İlk konu ve yorum benden olsun istiyorum
İslam ve Teror:
“Amerikalı bir yazar ve din bilgininin bir anısı:
İslam’ın teroru telkin ettiği noktasına gelince; kanaatimce, yazar bilmeden yanlış hukum veriyor veya bilerek hakikati carpıtıyor. On dort asırlık gecmişi olan ve hÂlihazırda birkac milyar mensubu olan bir din, gunumuzdeki birkac yuz teroristin yaptıklarıyla mahkûm edilemez. Yazarın yaptığı şuna benzer: Amerika’daki insanları hic gormemiş biri, internet uzerinden, cinayet işleyip hapse giren binlerce Amerikalının hikÂyesini okuyor. Amerikan toplumu cani bir toplumdur diye bir hukme varıyor. Boyle bir hukmun ne kadar haksız ve yanlış olduğunu hepiniz takdir edersiniz. Şu anda İslam namına şiddeti savunan insanların oranı, Amerika’daki mahpusların oranından cok daha azdır. Kur’an’a gore, masum insanları olduren teroristler, bir insanı dahi oldurse, butun insanlığı oldurmuş kadar buyuk bir cinayet işlemiştir. Her toplumda ve her dinde cinayet işleyenler vardır. Ancak, hicbir toplum ve din, canilerden dolayı mahkûm edilemez.”
Konuşmamı bitirirken biri heyecanla soz istedi. Elindeki Harris’in kitabını gosterip “Guzel soyluyorsunuz, ancak bu kitapta anlatıldığına gore Kur’an’da nefret ve duşmanlık telkin eden bircok ayet var; musaade edersiniz birkacını size okuyacağım” diyerek, “Şuphesiz kÂfirler, sizin apacık duşmanınızdır” (Nisa Suresi, 101) gibi kÂfirlere ilişkin ayetlerin meallerini okudu.
'''Kaynak ve daha geniş bilgi icin
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...-bir-etti.html
Gunumuz olaylarını değerlendirirsek ,bu gectiğimiz gunlerde ulkemizde birileri kaos ortamı oluşturmak istedi.Emellerine ulaşamasalarda ciddi miktarda zarar verdiler.
Yaklaşık olarak 20 milyon lira....
Sonuc olarak şiddet,teror,korku gibi kavramlarla Yuce Dinimizin hicbir alakası yoktur.Yani bu gibi eylemleri yapanların dinimize ters duştuklerini soylemek herhalde uygun olacaktır
Sizlerden ricam,siyasete girmeden,buna ozen gostererek tartışalım ve bu şekilde paylaşımlarda bulunalım .
Selametle
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- İslamiyet ve Şiddet
-
12-09-2019, 08:49:57