beyler biraz bakıyorumda coğu şey gunah insanın yaşadığı coğu zevkler gunah.Bazı gunah olan eylemlere baktım hemen hemen coğunu yapmısım.Dinin bence icine ettiler.1 yıl once amcamla Somaliye buyuk tasıma gemileriyle gittik.Sevkiyat icin sırf el kaide orgutu dunyadaki amerika fransa ingiltere gibi yerlere asker yetiştirmek icin somaliyi almak istiyor hukumette direniyor.2tarafda musluman el kaide orgutu somalideki kadınlara mesaj cekerek sevgilileriyle konusmamalarını yoksa olduruceklerini mesaj yolluyorlardı.Gozlerimle gordum bu nun gibi mesajları sonra sınır tarafını gectik sıcak catısmanın yaşandıgı yer deki el kaide askeri oradan ibrahim isimli ticaret adamına gidicektik sordum boyle boyle onlar dinen uygunsuz şeyler yaptıkları icin yapılıyor dedi.Ben birşoka ugradım o sıra her taraf kendi inanclarını savunuyor ve birbirlerini kotuluyorlardı.Halbuki aynı inancı paylaşıyorlar ama gidin cogu şeyi farklı yaparlar.Sonra Mısırda kaireye gittim bir kac yıl once gezi turlarıyla.İslamiyeti doruklarında yaşayıcak olan yerde cogu şey haram diye ot diye yaşayanları gordum.Zevklerden hayatta tad sız tutsuz.Boyle herşey gunah olmamalı bence.