Oncelikle S.a. Arkadaşlar...

Nereden başlıyacağımı bilemiyorum.Akşam arkadaşla bi dolaşmaya cıktık ve bir yere oturduk.Arkadaşla konuşurken yanımıza bir amca geldi ve oturabilir miyim yanınıza dedi.Tabi diğer yerler dolu olduğu icin.Her neyse biz arkadaşla yine sohbete devam ederken amca kendisininde yediği fıstıktan ikram etti Allah razı olsun.Bizde alıp teşekkur ettik.Sonra bizimle sohbete başladı.''sizleri gorunce cocukluğum aklıma geldi.Tabi sizler gibi serbest değildik'' dedi.Sonra bize tahsil durumunuz ne diye sordu.Bende bu sene İmam Hatip Lisesinden mezun olduğumu ve oss girdiğimi soyledim.Bunu dedikten sonra adamda bi acayiplik oldu.Ocu gozuyle bakmaya başladıağıza alınmayacak laflar soylemeye başladı.Bana bi iki soru sordu.Okulda arapca felan gordunuz mu diye.Ben de gorduk dedim.Adam bana arapcadan nasıl şeyler işlediniz gibisine şeyler sordu.Bende; tercume,kelimeler,konuşma gibi şeyler oğrencik.Sonra konuyu siyasete bağlayarak dedi ki sozunun başında ''afedersiniz ama o turgut ozal mezarına s... ozalı vs vs. demeye başladı.Ya adam yanımıza geldiği zaman cok mazlum felan duruyoduBen İmam Hatipliyim dediğim andan itibaren adamda değişiklik oldu bunun farkındaydımPeki nedennn??Sadece başımdan gecen bir olay bu.Peki ya diğerileri.

Orneğin Hangi okul mezunusun diyenlere yalan soylemeden direk İmam Hatip Lisesi diyorum ve bana dedikleri ilk şey Neden oraya gittin diyorlarBende canım istedi gittim diyorum.Bu soruyu bana neden soruyorlar?Sanki bi değişiklik olacak mı 4 sene okumuş ve bitirmişim.Bunlar bana inadına mo soruyorlarBu sene Oss'ye girdim ve 4 yıllığa gitmem imkansız.Calıştım puanımda iyi ancak gidemiyorum istediğim bolumePişmalığımda bu yuzden olsa gerek.

Ancak ; Herşeye rağmen,ne olursa olsun kim sorarsa nere mezunusun? diye ''GOĞUSUMU GERE GERE İMAM HATİPLİYİM'' diyeceğim.Allah hayırlısını nasip eder inaşallah.Bu boyle gitmez.Elbet Allah bizlerede bir kapı acar.Cok şukur İmam Hatipliyim bundan ne kadar utanma duygusu taşısamda pişmanlık duysamda...

Birde şu sorum olacak.Ben insanlara İmam Hatipliyim dediğim zaman neden tipime bakarak on yargılı davranırlar.İmam Hatipliler saclarını tarayamaz mı??Onemli olan insanın ici midir dışı mı??Bunu herkese soruyorum.Genclik var tamam,saclarımı tarıyorum,birazda hiperaktifimdir.Din dıştan belli mi oluyorda onyargılı davranıyorlar..Allah ezze ve celle Kur'anda şoyle cevap veriyor;"Muhakkakki Allah sizin kalplerinize bakar suretlerinize değil'' Başka soz bulamıyorum...

Sizlere icimi dokmek istedim arkadaşlar.Yanlış bişey yazdıysam kusura bakmayın.Olumsız şekilde duşunenler lutfen konuya mesaj atmasınlar.Zaten uzgunum.Bazen oluyor ki ağlayasım geliyor...

Selametle...

Dipnot: Arkadaşlar puanımızı yarı yarıya kestikleri halde ilk girişimde Mersin unv. bilgisayar tekn. ve programlama bolumune yerleştim.Mutluyum.İmam hatip mezunuyum ve onumdeki engelleride teker teker yıkacağım Allah'ın izniyle...