Bir cinayet işlendi. Katil kesin olarak biliniyor. Oldurulen ortalıkta gorunmuyor. Olduren oldurduğunun farkında değil. Oldurulen oldurulduğunu bilmiyor. Cinayet kesin. Faili mechul değil. Failine mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi. Katil ozellikle kurbanının uzakta olduğu zamanı kolladı. Cinayet işlendiğinde kurban cok uzaklardaydı. Oyle olması gerekti, yoksa cinayet işlenemezdi. Olay mahallinde ceset bulunamadı. Bir ceset hic olmadı. Failine mechul değil sadece. Kurbanına da mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi Gizli saklı olmadı cinayet. Tanıkların toplanması gerekiyordu once. Yoksa, cinayet işlemeye değmezdi. Tanıklar da cinayete katıldı. Cinayet tanıkların gozu onunde işlendi. Sadece oldurulene gizli saklı kaldı. Tanığın sanık kadar suclu olduğu bir cinayetti. Tanıklarıyla meşruydu cinayet.
Bir cinayet işlendi. Katil kurbanı seviyordu. Aralarında hic husumet olmadı. Duşman değillerdi. Kardeş biliyorlardı birbirlerini. Sevdiği icin oldurdu. Cinayetin tanıkları da kardeş biliyordu kurbanı. Sevdikleri icin katıldılar cinayete. Olduren niye oldurduğunu bilmiyor. Oldurulen niye oldurulduğunun farkında değil. Sebebi mechuldu cinayetin.
Bir cinayet işlendi. Katil elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Katledilen yaşıyor. Olen yok gibi. Olduren de yok. Şikayetci yok. Aranan yok. Polis peşinde değil katilin. Savcılar dikkate almıyor cinayeti. Yargılanmıyor failler. Vicdanlara mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi.Katil pişman değil. Severek olduruyor. Oldurduğune seviniyor. Oldurulen de sevildiğini biliyor. Sevildiği icin oldurulmeye razı oluyor. Katil defalarca olduruyor. Maktul defalarca olduruluyor. Olduren oldurduğune doymuyor. Oldurulen oldurulduğunu duymuyor. Kulaklara mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi. Suc aleti bulunamadı. Kesici delici bir şeye rastlanmadı. Hic silah patlamadı. Ne kan izi kaldı ne barut kokusu. Katil, nefesiyle bıcakladı kurbanını. Hic kan akıtmadı. Kurban dille damakla vuruldu. Teninde tek bir cizik olmadı. Gozlere mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi. Katil yargılanmadı, ayıplanmadı, suclanmadı. Maktule acıyan olmadı. Ağlanmadı. Gule oynaya dolaştı dostları arasında. Asıl olen katil oldu. Maktul hayatta kaldı. Cinayet susu verilmiş bir intihardı. Kınayanlara mechuldu cinayet.
Bir cinayet işlendi. Katil her cinayetten sonra sevindi, belki de sevildi. Sectiği kurban en sevdiğiydi. Sevdiğini soylediğini seve seve oldurduğunu herkese soyledi. Pişman olmayı beklemeden, bir başka cinayete daha yoneldi. Seve seve seri katil olmayı kabul etti. Kurbanlarının sayısı arttıkca itibarını artırdığını sandı. Alkışlandı. yuceltildi. El ustunde tutuldu. Curmunu acık ettikce, aklandı. Sırdaşlara bile mechuldu cinayet.
Cinayetin tek sebebi kardeş olmak. Duşmanlarını olduremiyorsun bu cinayette. Birbirlerini sevenler fail ve kurban oluyor. Hasımların fail olması ya da kurban secilmesi mumkun değil. Dostların ve kardeşlerin gıybeti yapılır ancak. Kardeşini oldurmek icin uzaklaşmasını bekliyorsun. Onun hic duymadığı bir koşede, ona hic duyurmayacak tanıkların huzurunda işliyorsun cinayeti. Kardeşini oldurmeyi, hem de tanık kardeşlerini de seve seve suc ortağı edecek kadar planlı bir şekilde oldurmeyi sectiğin halde, canını yakmak istemiyorsun. Dişlerini gecirirken etine, sozlerinin keskin ucunu batırırken goğsune, nefesinle yırtarken tenini, karşı koymasını, bağırıp cağırmasını arzu etmiyorsun. Olabildiğince sessiz gercekleşiyor cinayet. O kadar ki bu sessizlik; kardeşin kendi etini dişlediğini hissetmiyor bile, bedenini yağmaladığını asla bilmiyor. Olduruyorsun ama oldurduğun kardeşin bundan haberdar olmuyor. Kınanmıyorsun. Ayıplanmıyorsun. Aranmıyorsun.
Gıyabında, yani yokluğunu kollayarak, yani işitmediğinden emin olduğunda, kendisine bildirilmeyeceğini garanti bildiğinde, kardeşin hakkında soylediğin doğru şeyler, kardeşini oldurup cesedini dişlemiş gibi iğrenc bir cinayet. Cinayetine ortak ettiğin diğer kardeşlerinle birlikte, hayalini hep birlikte onunuze koyuyorsunuz gıybetini ettiğin kardeşinin. Yuzu orada hayÂlen ama sen "yuzu olsa soylerdim!" kalkanıyla ayıplanmaktan korunarak kardeşinin ayıplarını bir bir sayıyorsun. Bir olu gibi, yuzu var ama tepki vermiyor sana kardeşin. Yuzunu hep birlikte hatırlıyorsunuz; ağzı var, dili var, yanağı var, gozleri var, elleri var hayalinizde. Ama sen "yuzune de soyledim" diyerek, sakladığı ayıplarını, gizlediği kusurlarını, pişmanlık duyduğu/duyacağı gunahlarını bir bir ortaya dokuyorsun. Ne itiraz ediyor sana diliyle ne gozleriyle sitem yolluyor ne de etini oradan buradan kopardığınız halde elini kaldırıyor. Aslında, bir kardeşinizin gıybetini birlikte ettiğiniz kardeşlerine de "Siz de beni bir olu gibi dişleyebilirsiniz yokluğumda..." diye mesaj veriyorsun. Kendini de olduruyorsun; bilmeden. Aslında, bir kardeşinin gıybetini birlikte ettiğiniz diğer kardeşlerine "Yokluğunuzda ben de sizi bir olu gibi dilim damağım arasına alıp ayıplarınızı sayarak dişleyebilirim" diye tehditler gonderiyorsun. Yeni kurbanlar buluyorsun kendine; bilmeden. Yeni yeni kurban oluyorsun sonraki cinayetlere.
"İcinizden olu kardeşinin etini dişlemekten hoşlanan biri cıkar mı hic?" [Hucurat, 12] Hic yakışır mı bize?
"İğrendiniz değil mi?" [Hucurat, 12] İğrendim mi?
Bir iğrenclik kendisiyle iğrenebilen vicdanlar arıyor kendine...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Faili/ne mechul cinayet
-
12-09-2019, 08:39:08