Selamun Aleykum kardeslerim, oncelikle tek istedigim lutfen copy/paste yaparak bana cevap vermeyin, kalbinizden gecenle cevabinizi oyle vermenizi istiyorum.

Oncelikle Efendimiz s.a.v'in evlilikle ilgili su hadisiyle baslayayim "Siz iffetli olursanız, kadınlarınız da iffetli olur" (Taberani). Simdi ben gecmiste cidden cok hatalar yaptim, elhamdulillah zina felan yapmadik. Hata dedigim yani cogu kisinin basina gelmis olan olaylar, bir bayanla cikmak gibi. Ve ben cidden surekli dusunuyorum esime temiz gidemicem sonucta birisiyle ciktim veya birisine asik oldum vs vs. Esimin boyle olmasini istemiorum ama bunu demeyede hakkim yok, kaldiki hadis oyle diyor yani sonucta buda iffete girer, illa zina iffetsizlik degilki, haliyle bu tur iliskilerden iffeti korumak icin kacinmak lazim. Tovbe ettik elbette bidaha donmucem diye, ama halen icimde cok buyuk bir korku var esimin temiz olup olmamasi hakkinda. Simdi elbette sunu biliyorum evlencegimiz insan asla degistiremeyiz, lehvi mahfuzda yazilidir bunu biliyoruz, ancak dua ederek ahlakli olabilmesini veya iyi birisi hayirli birisi olabilmesini isteyebiliriz Rabbimizden..

Ben bunlari yapmama ragmem halen vesvesemidir yoksa baska biseymidir nedir bilmiorum surekli kafama su geliyor "Esin asla temiz birisi olmucak".. Bildiginiz bir dua varmidir Hz.Ali'nin su duasi disinda ''Rabbim bana oyle bir eş nasip et ki; O'nun muslumanlığının mukemmelliğine bakıp, kendi muslumanlığıma ceki duzen vereyim..” - Hz. Ali (r.a)

D.N: bana hadis yok hadise inanma felan tarzi yazilar yazmayin, o yorumlara cevap vermicem, ama o arkadaslarin onerileride olursa basimizin ustunde yeri var tabiki

Okuyup yardimci olacak veya yardim edemese bile icinden dua eden bana butun arkadaslar simdiden Allah sizden sonsuz kere razi olsun sizden