GAYEMİZ ALLAH
Ey muslumanlar islam davasının baştan sona kadar yegane gayesi insanların kalplerini temizleyen ruhlarını yucelten bir bağla Allah ile insanlar arasında hakiki bir irtibat kurmaktır.Beşeriyete yaratıcısını doğrudan doğruya tanımaktır.

Goklerin ve yerin yaratılmasının peygamberlerin gonderilmesinin asıl gayeside budur.Salih zatlar da ancak bu gayenin peşindedirler.
Butun insanlar ve onların hareketleri ancak Allah'ı bilmekle duzelecektir.Gunumuzde butun islam ummeti gecmiş milletleri helak eden
şeyleri yapmaktır.
Bunun icindir ki biz musluman kardeşler islam ummetinin Allah'ın emirlerine boyun eğen bir millet olmasını istiyoruz.Bu da ancak muslumanların Allah'ı bilmeleriyle kalplerinin Allah'a tamamen bağlanmasiyle gercekleşecektir.

Allah'ı hakkıyle bilme hissi kulun kalbine sızınca insan eski halinden bambaşka hale doner.Kalp yenpyeni bir hale cevrilince insan da yonunu
hakk'a cevirir.Fert hakk'a donunce aile de doner.Aile hakk'a yonelince millet te yonelir.Zira millet cemiyetten aileden ve fertten başka bir şey değildir.
Bizler Gayemiz Allah'tır diye haykırdığımızda Allah'ın kelamının her nizamdan ustun tutulmasını ve butun muslumanların Allah'ı hakkıyle tanıyan
kimseler olmalarını kastediyoruz.
Gayemiz Allah'tır.Cunku insanları Allah'a davet ediypruz.Onların Allah icin birleşmelerini istiyoruz.Onlara Allah'ı tanıtıyoruz.Kuran-ı kerimin de
ifade buyurduğu gibi sadece Allah'a ibadet etmek icin yaratıldığımızı cok iyi biliyoruz.

Ayeti kerimede Allah (c.c) buyuruyorki;Ben insanları ve cinleri sadece bana ibadet etsinler diye yarattım.

Allah'u Teala bir ayeti kerimede şoyle buyuruyor:Ey kullarım ben sizi az olan mahlukatı coğaltayım diye değil veya ıssızlıktan dolayı sizinle ulfet edeyim diye değil, yahut aciz kaldığım bir işte sizinle yardımlaşayım diye değil yada bana bir menfaat sağlamanız,bir zararı onlemeniz icin değil; sizi ancak uzun zaman bana ibadet edeseniz cokca beni zikredeseniz sabah akşam tesbih edesiniz diye yarattım.
Biz musluman kardeşler Allah'u teala'nın resulune bildirdiği yuce emirine uymak istiyoruz.Allah'u Teala peygamberine şoyle buyuruyor:

Resulum deki şuphesizki benim namazım ibadetlerim hayatım ve olumum alemlerin rabb-i olan Allah icindir.
Biz Resulullah (S.A.V)'ın amcasının oğlu Abdullah b. Abbas (R.A)'a yaptığı nasihatı tutmak istiyoruz.Peygamber efendimiz(S.A.V) şoyle buyurmuştur:
Sen Allah'ın dinini koruki Allah'ta seni korusun.Allah'ın dinini koru O'nu yanında bulursun.Birşey istediğinde Allah'tan iste.Bir yardım istediğinde Allah'tan dile.İyi bilki butun insanlar sana bir fayda temin etmek icin bir araya gelseler Allah'ın sana yazdığından başka hicbir menfaat sağlayamayacalardır.Yine butun insanlar sana bir zarar vermek icin birleşşe Allah'ın takdir ettiğinden başka hicbir zarar veremeyeceklerdir.Kalemler kurudu sayfalar duruldu.
Biz sadece Allah'a tevekkul ederiz.Sadece O'ndan yardım isteriz.Yalnız Allah'tan korkarız.Allah bizimle beraber oldukca elbetteki bize kimsenin zulmu dokunamayacaktır.Butun dunyanın musibetleri başımıza gelsede devamla huzur ve refah icerisinde olacağız.
Bunlar Hakkıyle iman edenler ve Allah'ın zikri ile kalpleri huzura kavuşanlardır.İyi bilinki kalp ancak Allah'ı zikretmekle huzura kavuşur.
Kaynak