İnsanların ve cinlerin tamamına peygamber olarak gonderilen peygamberimiz halkını imana davet etmek icin gittigi Taifden uzgun donmekteydi. Sabah olmak uzereydi. Namaza durmuştu.
O gun, cinleri hayrete duşuren bir olay olmuştu. Cinler o ana kadar, semÂlara doğru yukselip meleklerin konuşmalarına kulak hırsızlığı yaparak dinlerlerdi. Fakat o gun bu maksatla goklere doğru yukselmek istediklerinde uzerlerine ateşvari gok taşları atılmıştı. Semada meydana gelen bu olayın, yeryuzundeki onemli bir meseleden kaynaklanabilecegini dusunerek her tarafa yayılmış, araştirmaya başlamışlardı.
Nasibin cinlerinden ileri gelen bir heyet, peygamberimizin bulunduğu yere gelmişler, okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinlemişler, semada ceryan hadisenin sebebini anlamışlar ve sonra kavimlerinin yanına donmuşlerdi. Bu durum Âyet-i Kerimelerde şu sekilde acıklanmaktadir:
"Hani cinlerden bir gurubu, Kur'an'i dinlemeleri icin sana yoneltmiştik. Kur'an'i dinlemeye hazır olunca (birbirlerine) "Susun" demişler, Kur'an'ın okunması bitince uyarıcılar olarak kavimlerine donmuşlerdi. Ey kavmimiz! dediler, doğrusu biz Musa'dan sonra indirilen, kendinden oncekini doğrulayan, hakka ve doğru yola ileten bir kitap dinledik. Ey kavmimiz! Allah'in davetcisine uyun. Ona iman edin ki Allah da sizin gunahlarınızı kısmen bağışlasın ve sizi acı bir azaptan korusun."(Ahkam Suresi 29-31)
Bu vak'a, cinlerin Peygamber Efendimizle ilk karsılaşmasıydı. Bundan sonra yine bir gun Peygamber Efendimiz ashabına şoyle hitap etti.:
"Ben gece vakti gidip cinlere Kur'an okumakla emrolundum. Peşimden kim gelecek?" Resûl-i Ekrem bu sozu ikinci ve ucuncu defa tekrarlamissa da ashab gene onlerine bakmışlardı. Son tekrarında Ibn-i Mesud "Ben gelirim" dedi ve birlikte Mekke'nin ust tarafinda Si'b-i Hacûn'a kadar yururler. Oraya vardıklarında Resulullah bir cizgi cizer ve;
"Ben sana donup gelesiye kadar buradan dışarı cıkma!" diye tembih eder ve ayrılır. Ibn-i Mesud siddetli bir gurultu işitir. Cinler Resûl-i Ekrem'in uzerinde keklikler gibi ucusmakta, ayakları ile tasları yuvarlamaktaydılar. Bazilari da def calmaktaydı. Nihayet peygamberimiz kusattılar, ve onu goremez olur. Ayağa kalkar. Resullullah eliyle oturmasını isaret eder. Kur'an okumaya başladıgında, cinler yere yapışır halde dururlar ve gorunmez olurlar.
Nihayet peygamberimiz ona gelir, buyurur ki.
"Bana gelmek istemiştin degil mi? Eger gelseydin sana iyilik getirmezdi. Onlar cindi. Kur'an dinlemek uzere gelmişlerdi, sonra kavimlerini inzar etmek uzere donduler. Benden azık istediler. Ben de kendilerine kemik ve deve pisliğini azık olarak tahsis ettim. Kimse kemikle ve bir de deve pisliği ile taharet almasin" buyurdu.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Cinlerin Peygamber Efendimize İmanı
-
12-09-2019, 07:38:45