MADDE ENERJİ HIZ KANUNLARI
A- KAİNATIN YARATILMASI
ADEM (MEKÂNSIZLIK, YOKLUK)
Gerceklerin neler olduğunu gormek icin once yaratılışa goz atmamız lĂ‚zım. Olayın başından başlarsak once yalnız ALLAH vardı. Allah'dan başka hicbir şey yoktu. Zamanımız ilminin "Uzay Zaman" dediği Kur'Ă‚n-ı Kerim'de de ADEM diye gecen yokluk vardı. Sadece Allah vardı. Allah'dan başka hicbir şey yoktu şeklinde ifade edilebilir. Allah'u TeĂ‚lĂ‚ yaratmayı diledi. Adına zamanımız fiziğinin "notrino" dediği enerjiyi yarattı. Herşeyin aslını bu enerji oluşturur. Allah’ın yarattığı herşey bir gun aslına rucû edecektir. YĂ‚ni, enerjiye donuşecektir. Sonra da yok olacaktır.
55/RAHMAN-26,27: Kullu men aleyh fÂn. Ve yebka vechu Rabbike zulcelÂli vel-ikrÂm.
FĂ‚ni olmak herşeyin uzerinedir (hersey fĂ‚ni olacaktır, yok olacaktır). Sadece celĂ‚l ve ikrĂ‚m sahibi olan Allah’ın vechi (Zat’ı) bĂ‚ki kalacaktır.
Yeryuzunde her şey fĂ‚nidir, yok olacaktır. Fakat Rabbimizin varlığı bĂ‚kidir. YĂ‚ni ADEM'dedir, yokluktadır diyoruz. O, hic bir şey yaratmadan evvel de yokluktaydı. Herşeyi yarattı ve gene yokluktadır.
ENERJİNİN YARATILMASI
Enerji dediğimiz notrino, 4 ayrı Ă‚leme ait 4 ayrı enerji kuresi taşır. ZĂ‚hiri Ă‚lem birinci Ă‚lemdir. BerzĂ‚h Ă‚lemi onun karşıtını oluşturur. Gayb Ă‚lemi ikinci Ă‚lemdir. Gaybın, berzah Ă‚lemi bunun karşıtını oluşturur. Boylece insanların yaşamakta olduğu bu ZĂ‚hirî Ă‚lemin otesinde başka boyutta, cinlerin yaşamakta olduğu farklı bir Ă‚lem var ve ona da "Gayb Âlemi" diyoruz. Bizlerin nasıl nefsleri varsa, olduğumuz zaman nefsler BerzĂ‚h Ă‚lemine gidiyorsa, cinler icin de aynı şey soz konusudur. Onların da nefsleri oldukleri zaman BerzĂ‚h Ă‚lemine gidiyor, kendi BerzĂ‚h Ă‚lemlerine. Allah'u TeĂ‚lĂ‚ bu 4 Ă‚lemi, 4 enerji kuresinden oluşan ve adına notrino dediğimiz enerji ile yaratmıştır. Olay sadece enerjinin maddeye donuşmesidir. Bu enerji kainattaki butun zerrelere her an ulaşmaktadır ve tekrar kaynağına geri donmektedir.
34/SEBE-2: Ya'lemu mĂ‚ yelicû fiyl'ardi ve mĂ‚ yahrûcu minhĂ‚ ve mĂ‚ yenzilû ve minessemĂ‚i ve mĂ‚ ya'rûcu fiyhĂ‚.
O, yere gireni ve yerden cıkanı, gokten ineni ve goğe yukseleni bilir.
HERŞEYİN CİFT YARATILMASI
Rabbimiz her şeyi cift cift yaratmış. Bu cift cift yaratılma notrino dediğimiz enerjinin aslında mevcut olduğu gibi, cennet ve cehennemler icin de bunun gecerli olduğunu goruyoruz. Bizim cennetimiz var. Bizim cehennemimiz var. Cinler'in de cenneti ve cehennemi var. Onun icin Allah'u TeĂ‚lĂ‚ cift cennetlerden cift cehennemlerden bahsediyor. Cinler icin ve insanlar icin ayrı ayrı cehennemler ve cennetler yaratmış. O zaman nasıl oluyor da 7 tane Ă‚lem oluyor? Hem her şey cift yaratıldı diyoruz, hem de Ă‚lemlerin sayısı yedidir. Acaba nasıl oluyor da Allah her şeyi cift yarattığı halde 7 tane Ă‚lemden soz ediyoruz. Allah'u TeĂ‚lĂ‚;
1- ZĂ‚hiri Âlem
2- Onun Karşıtı
3- Gayb Âlemi
4- Onun Karşıtı
5- Emr Âlemi
6- Onun karşıtı, ZulmĂ‚ni Ă‚lem olmak uzere, 6 ayrı Ă‚lem
yaratmıştır.
7- Bir de yaratılmayan ADEM dediğimiz, YOKLUK
dediğimiz, mekansızlık dediğimiz Ă‚lem var.
Hepsi beraber 7 Âlem oluyor.
51/ZARİYAT-49: Ve min kulli şey'in halaknĂ‚ zevceyni le'allekum tezekkerûn.
Biz her şeyden zıtlarıyla birlikte cift cift yarattık, olur ki, tezekkur edersiniz.
36/YASİN-36: Subhanellezi halĂ‚kal ezvace kullehĂ‚ mimmĂ‚ tunbitul ardu ve min enfusihim ve mimmĂ‚ lĂ‚ yĂ‚'lemûn.
Yerin bitirdiklerinden, kendi nefslerinden ve bilemediklerinden butun ciftleri yaratan O Allah her şeyden munezzehtir.
Allah'u ZulcelĂ‚l Hz., YĂ‚sin Sûresi’nin 36.Ă‚yeti kerîmesinde "ezvace" (cift cift veya ciftler) kullanmıştır. "Ezvace" zevc ve zevce kelimelerinin ikisini birden ihtiva etmektedir. Karı-koca bir cift teşkil ederler. YĂ‚ni bir karı, bir kocadan oluşan bir cift.
Fakat Zariyat 49'da Yuce Rabbimizin kullandığı kelime "zevceyni" dir. YĂ‚ni hem zevc, hem zevce, hem de zevc'in de zevce'nin de eşitleri. Bunlardan zevc ve zevce ZĂ‚hiri aleme ait olduğu icin onları gorebiliriz. Ama bunların eşitleri olan, (zevcin ve zevcenin fizik cesetlerinin icinde bulunan) nefslerini goremeyiz. Cunku bu Ă‚leme ait değildirler. Boylece 2 ZĂ‚hiri Ă‚leme ait 2 de karşıt Ă‚leme ait 4 varlıktan bahsedilmiş oluyor. YĂ‚ni 2 cift.
ışte bir sağ spinli elektron ve bir sol spinli elektron zevc ve zevceyi, bir sağ spinli karşıt elektron ile bir sol spinli karşıt elektron da 2 elektronunun bu Ă‚leme ait olmayan karşıtlarını ifade etmektedir.
Biliyorsunuz ki; eski kitaplarda oluşumun 4 faktoru şoyle sıralanmaktadır. Su, hava, toprak, ateş. Zamanımızda bunlara verilen isimler tabiatıyla, zamanımız fiziğinin inceliklerini gosteriyor. Toprak deyince katı cisimleri anlıyoruz. Su deyince sıvıları anlıyoruz. Hava deyince gazları anlıyoruz. Ateş deyince de enerjiyi anlıyoruz.
Boylece 4 tane temel faktor zamanımızın gercek ifadeleriyle yerli yerine oturuyor. O zaman da soylenenler doğruydu, şimdi de soylenenler doğrudur. Tabii bu 4 faktoru yaratan Allah'u TeĂ‚lĂ‚’dır. Butun bunları aslında enerjiden oluşturuyor. İşte zamanımız fiziğinin bu enerjiye verdiği isim "notrino"dur.
Yaratılan zıt spinli iki notrino ve iki karşıt notrino ZĂ‚hiri Ă‚lemin en kucuk maddi birimleri olan 2 elektron ve 2 karşıt elektronu vucuda getirir.
Yuce Rabbimiz zıt spinli 2 anti notrino ve 2 karşıt antinotrino'dan 2 cift, Gayb Ă‚leminin en kucuk maddi birimleri olan pozitron ve karşıt pozitronları oluşturur. Buradan anlaşıldığı gibi zıt spinli notrino, karşıt notrino ve anti notrino, karşıt anti-notrinolar daima cift cift yaratıldığı icin hep cift halde bulunurlar. Tek bir notrinodan soz etmek mumkun değildir. Sol spinli bir notrino ile sağ spinli notrino bir cift oluştururlarken sağ spinli bir karşıt notrino ile sol spinli bir karşıt notrino da aynı zamanda başka bir cift oluştururlar.
Diğer taraftan sağ spinli bir anti notrino ile sol spinli bir anti notrino bir cift oluştururlarken sağ spinli bir karşıt anti notrino ile sol spinli bir karşıt anti notrino başka bir cift oluştururlar.
Boylece EMR' Ă‚leminde oluşan zıt spinli notrino cifleri, cift cift olarak gelir ve giderler. Herşeyin cift yaratılması ve her Ă‚lemin kendi icinde zıddı ile kaim kılınması yĂ‚ni dengede olması sebebiyle notrinoların teşekkul etmesi icin mutlaka dort Ă‚leme ait enerji kurelerinin bir araya gelmesi gerekir.
Bu cift yaratılma ve zıtların birlikte bulunması gibi iki ozellik, aynı zamanda her Ă‚leme sağ ve sol spinli olmak uzere, iki cift notrino ve karşıt notrino ile anti-notrino ve karşıt anti-notrino'nun gelme sebebini de teşkil eder. Cunku daha evvel de işaret ettiğimiz gibi notrino ancak karşıt notrino ile anti- notrino da ancak karşıt anti-notrino ile ciftleşerek beraberce bir aksiyonda bulunabilirler.
ATOM VE ELEMENTLERİN OLUŞMASI
Biz, bizim Ă‚lemimizde, yĂ‚ni ZĂ‚hiri Ă‚lemde yaşıyoruz, bu Ă‚lemde Allah'u TeĂ‚lĂ‚, once elektronları ve karşıt elektronları Gayb Ă‚leminde ise, pozitron ve karşıt pozitronları yarattı. Sonra bu elektron ve karşıt elektronlardan notronlar ve protonları yarattı. Pozitron ve karşıt pozitronlardan anti-notron ve anti-protonları vucuda getirdi. Bunlardan da Hunnes ve Kunnes Kanunları gereğince elektron, proton ve notronlardan ZĂ‚hiri Ă‚lemin atom yapısını, pozitron, anti- proton ve anti-notronlardan Gayb Ă‚leminin atom yapısını oluşturdu. Atomlar birleştirilerek gaz molekullerini ve daha sonra ceşitli sayıda atomların bir araya gelmesiyle ZĂ‚hiri ve Gayb Ă‚lemlerinde ceşitli elementler vucuda getirdi. KĂ‚inatta mevcut her madde atomlardan meydana gelir.
81/TEKVİR-15,16: FelĂ‚ uksimû bilhunnesi el cevaril kûnnesi
Hunnese (merkezi cekirdeğe) ve etrafında cevelĂ‚n eden, donen kunnese (elektrona) kasem (yemin) ederim ki.
Merkezde 1 proton ve 1 cevre elektronundan oluşan atom bir hidrojen atomudur. Hidrojen atomu ZĂ‚hiri Ă‚lemin başlangıc elementini oluşturur. Daha sonra Hidrojenin izotopları olarak tanımlanan iki atomdan muteşekkil deoteryum, 3 atomdan oluşan tirilyum ondan sonra daha cok atomdan muteşekkil helyum ve sırasıyla diğer başka elementler birer birer oluşturuldu. Allah'u TeĂ‚lĂ‚ bu atomlardan gazları, sıvıları ve katıları oluşturmaktadır.
Rabbimizce Kur’Ă‚n-ı Kerim'de, Allah'u ZulcelĂ‚l Hz.lerinin arşının evvelce su uzerinde olduğuna işaret buyrulmaktadır.
11/HUD-7: Ve huvelleziy halĂ‚kassemĂ‚vĂ‚ti vel'arda fiy sitteti eyyamin ve kĂ‚ne arşuhû Ă‚lel mĂ‚i. Li yeblu vekûm eyyukum ahsenû amela. Ve lein kulte innekum meb'ûsûne min badilmevti leyekuû lenneleziyne keferû in hĂ‚zĂ‚ illĂ‚ sihrûn mubiyn.
O, yeri ve goğu altı, gunde yarattı. O'nun arşı su uzerinde idi. Hanginizin daha guzel amel işleyebileceğini tesbit etmek icin. Eğer sen onlara oldukten sonra mutlaka dirileceksiniz desen, kĂ‚fir olanlar derler ki, bu ancak acık bir sihirdir.
Gercekten goruyoruz ki, hidrojen molekulu ve oksijen atomu bir araya gelerek suyu oluşturuyor. Allah'u TeĂ‚lĂ‚ yeni elementler vucuda getirerek gazları, sıvıları sonra katıları oluşturuyor. Olayın başlangıcında atomu ve atomla beraber hidrojeni goruyoruz. Hidrojen molekul ve arkadan diğer gazların birer birer yaratılması soz konusudur. Daha sonra molekuller ve elementler coğaltılarak Allah'u TeĂ‚lĂ‚ tarafından sıvılar ve katılar oluşturuluyor. Boylece kĂ‚inat ortaya cıkıyor, zĂ‚hir oluyor.
CANLILARIN SUDAN YARATILMASI
Allah'u TeĂ‚lĂ‚ her canlı şeyin sudan yaratıldığını beyan ediyor.
21/ENBIYA-30: Ve cealnĂ‚ minelmai kulle şey'in hayy efela yuminun.
Her canlı şeyi sudan yarattığımızı kĂ‚firler gormuyorlar mı, hĂ‚lĂ‚ inanmayacaklar mı?
Denizlerde tek hucreli amiplerden başlayan hayat zincirine, daha sonraları bir cok hucrelerin oluşturduğu ve suda yaşayan, yeni canlı turleri ilĂ‚ve olunuyor. Bunlar suda yaşayan ceşitli canlı hayvan turlerini meydana getiriyor.
Rabbimiz Kur-Ă‚n'ı Kerim'de buyuruyor ki;
24/NUR-45: Vallahû halaka kulle dĂ‚bbetin min mĂ‚, feminum men yemşiy alĂ‚ batnih minhum men yemşiy alĂ‚ ricleyn ve minhum men yemşiy alĂ‚ erba yahlukullĂ‚hû mĂ‚ yeş'a innallĂ‚he alĂ‚ kulli şey'in kadir.
Allah butun hayvanları sudan yaratmıştır, onların bir kısmı karnı uzerinde, bir kısmı iki ayakla, diğer bir kısmı ise dort ayakla yurur. Allah dilediğini yaratır. Allah herşeye kĂ‚dirdir.
Goruluyor ki, Yuce Rabbimiz suda başlayan hayatı, zamanla ceşitli su hayvanlarını yarattıktan sonra karaya sıcratmıştır. Su hayvanlarıyla başlayan ve karaya sıcrayan canlı hayatın neticede, ceşitli turde kara hayvanlarının oluşmasına sebep olduğunu yukarıdaki Ă‚yeti kerime bize en guzel bicimde acıklıyor. Bu Ă‚yeti kerimede başka işaretler var. Ozellikle bu canlı hayvan turlerinin en son şeklinin 4 ayaklı olmaları, bu suda ve karada devam eden yaratış zincirinin en son halkasında 4 ayaklı maymun turunun olduğunu da acıklıyor. Karada yaratılan en son canlı turu olan maymunların bir gelişme sureci icersinde, kromozomların giderek arttığını goruyoruz.
19 cift kromozomlu maymun turunden 33 cift kromozomlu orangutana kadar bir dizi maymun ceşitleri vardır. Eğer insan bu maymun turlerinin sanıldığı gibi bir devamı olsaydı 35 cift kromozomlu olması gerekirdi.
Oysaki insan 23 cift kromozoma sahiptir. Boylece insanın maymundan turemesinin mumkun olmadığı kesinlik kazanmıştır. Maymun ceşitlerinin hepsinde temel ozellik olarak, el huviyetindeki ayakların hicbir zaman ayak huviyetine donuşmediğini goruyoruz. ışte boylece yeryuzunde en son yaratılan canlılardan maymunlar kendi aralarında bir yaşam icinde iken bir gun Allah'u TeĂ‚lĂ‚ bu dunya uzerinde değil, Allah’ın Katı'nda (indi ilahi'de) insanı yaratıyor. Âdem A.S. ve Havva Anamız bu dunyada yaratılmadılar. Bu dunyaya indirildiler.
2/BAKARA-36: Ve kulnehbitu bağdukûm li bağdin aduvv ve lekum filardi mustekarûn ve meta'un ilĂ‚'hıyn.
Birbirinize duşman olarak yeryuzune inin. Sizin icin orada belli bir zaman kalmak vardır.
O halde Âdem A.S.'ın vucudunu oluşturan toprak bu dunyanın toprağı ve camuru değil, ındi ılĂ‚hi'nin toprağı ve camurudur. Dunya Âdem A.S.'ın ineceği bir yerdi. Onun icin Arz kendisine hayat veren guneş sisteminden belli bir uzaklıkta yaratıldı. Belli bir eliptik yorunge uzerinde ve belli bir eksen eğimiyle yaratıldı. Etrafına ozon tabakası dizildi. Van allain kuşakları yerleştirildi ve dunya insan adı verilen Allah'u ZulcelĂ‚l Hz.nin bu en kıymetli mahlûkunu sinesinde barındırabilecek bir huviyet kazandı.(Milyarlarca veya trilyonlarca yılda).
Sonra insanoğlu yukardaki Ă‚yeti kerime gereğince yeryuzune indirildi. Sadece insan değil, insanla beraber cinler de dunya uzerine indirildi. Dunya adı verilen bu gezegeni sadece biz insanlar paylaşmıyoruz. Aynı koordinatlarda yaşayan Cin adı verilen Gayb Ă‚leminin sakinleri de var. Fakat koordinatlar aynı olduğu halde boyutlar farklı olduğu icin, yapı farklı olduğu icin, ne onlar bizi, ne de biz onları goremiyoruz. Eğer bir insanın hucresindeki atom yapısına dikkatle bakarsanız hĂ‚kim unsurun elektron, (-) elektrik yuklu elektron olduğunu goreceksiniz. Bir cinin de hucresindeki atom yapısına bakmanız mumkun olsaydı, onun da (+) elektrik yuklu pozitronun hĂ‚kim olduğu bir sistem icinde yaşamakta olduğunu gorecektiniz. ZĂ‚hiri Ă‚lemin butun atomları merkezde (+) elektrik yuklu protonlar, cevrede de (-) elektrik yuklu elektronlardan oluşur. Halbuki Gayb Âleminin butun atomlarında merkezde (-) elektrik yuklu anti protonlar ile cevrede de tam zıt yapıda (+) elektrik yuklu pozitronların olduğunu goruyoruz. Dolayısıyla bizim (-) elektrik yuklu olan elektronlarımız butun dunyanın madde adını verdiği sisteminin yarısını icerirken diğer yarısını da (+) elektrik yuklu karşıt elektronlar oluşturuyor.
B- HIZ KANUNLARI
ENERJİ
Madde enerjiden oluşur. Enerjinin strukturel (yapısal) acıdan ne olduğu zamanımız ilim adamları tarafından henuz bilinmemektedir. Hız kanunları dediğimiz zaman mesele once maddenin yapısına dayanır. Madde ve Ă‚lem farklılıklarında uc hız kanunu gecerlidir. Madde farklılığını anlayabilmek maddenin nasıl oluştuğunu, maddenin ic yapısını bilmekle mumkundur.
Madde enerjiden oluştuğu cihetle de enerjinin strukturunu (yapısını) bilmek ve bu temelden hareket etmek gerekir. Maddeyi meydana getiren enerji, notrino adı verilen ilĂ‚hi enerjidir. Allah'tan gelir. Asıl kaynaktan gelir ve butun yaratıkları oluşturur. Bu enerjinin Kur'Ă‚n-ı Kerim'deki adı "Emir" dir. Talak Suresinin 13. Ă‚yeti kerîmesinde mealen Rabbimiz; şoyle buyuruyor; "O'dur ki yedi gok yaratmıştır ve onun bir mislini de yerde yaratmıştır. Allah'ın emri bunlar arasında iner ve cıkar."
Allah'dan gelen ve Kur’Ă‚n-ı Kerim'de "Emir" adı ile anılan bu enerjinin zamanımız ilminin nukleer kimya ve nukleer fizikteki adı notrinodur. Her notrino dort Ă‚leme ait dort enerji kuresinden oluşur. Bunlar iki cift enerji kuresi teşkil ederler. Primer kureler dış enerji kurelerini, sekonder kureler ise ikincil (ic) enerji kurelerini meydana getirir. Primer kureler cifti ve sekonder kureler cifti devamlı enerji uretirler. Enerjinin maddeyi oluşturması şoyle olmaktadır;
Bir sağ spinli ve bir sol spinli notrino ile bir sağ spinli ve bir sol spinli karşıt notrinonun primer ve sekonder enerji kureleri birbirinden ayrılır ve notrinodaki primer kure diğer notrinonun sekonder kuresi ile ve karşıt notrinonun sekonder kuresi ise diğer karşıt notrinonun primer kuresi ile birleşir. Bu birleşme sadece zıt spinli notrinolar ve karşıt Ă‚leme ait notrinolarla gercekleşir. Her dortlu notrino grubundan ZĂ‚hiri Ă‚leme ait iki elektron ve iki karşıt elektron oluşur.
Enerji maddeyi oluşturmadan evvel notrinoda primer grubun ilk kuresi ile, sekonder grubun ilk kuresi aynı yonde donerken, maddeyi oluşturduktan sonra, elektronda ise primer grubunun ilk kuresi ile sekonder grubunun ilk kuresi zıt (aksi) yonde donerler. Bu da lineer momentumun acısal momentuma donuşmesine sebep olur.
- ZÂhiri Âlem
- Karşıt ZĂ‚hiri Ă‚lem
- Gayb Âlemi
- Karşıt Gayb Ă‚lemi
Rabbimiz, enerjinin maddeye donuşturulmesiyle bu dort Ă‚lemi yaratmıştır. Ancak enerjinin bu yapısal analizi bilindikten sonra hız konusuna girmek mumkundur.
HIZ KANUNLARI
- Işık hızının altındaki hızlara ait alt hız kanunu
- Işık hızı kanunu
- Işık hızından otede olan hızlara ait ust hız kanunu olmak uzere 3 hız
kanunu vardır.
Hız kanunlarının belirleyici ve ayırıcı unsuru Ă‚lem farklılıkları ve maddenin ic yapısıdır.
ALT HIZ KANUNU VE ELEKTRONLAR
Dunya uzerinde bilinen sadece alt hız kanunu vardır. Einstein'in ortaya koyduğu bu hız kanunu kinetik enerji ile ilgili olup sadece ZĂ‚hiri Ă‚lem icinde gecerlidir. Bir kutleye, ona hız verecek olan enerji tatbik edildiğinde ust hız sınırı muhakkak ışık hızının altında olacaktır. Bu kanun sadece madde adını verdiğimiz kesimin var olduğu ve sadece bir tek Ă‚lemin mevcut olduğu varsayımına dayalıdır. Bir tek kutle vardır. Kutle bu Ă‚lemin kutlesidir. Ve bu Ă‚lemde (Kendi Ă‚leminde) hareket halindedir. O halde bir kutle, kendi Ă‚leminde hareket halinde ise alt hız kanununa tabidir. Bu kutle kendi Ă‚leminde pozitif (+) ağırlığa sahiptir. Kutle elektronlardan oluşmuştur. Elektronlar hĂ‚kim unsur olup asıl Ă‚leme (ZĂ‚hiri Ă‚lem) aittir. Karşıt elektronlar ise bağımlı unsur olup karşıt Ă‚leme aittir. Bu durumda karşıt Ă‚leme ait olan karşıt elektronların negatif (-) ağırlığı, asıl Ă‚leme ait olan elektronların net pozitif ağırlığının yarısı kadardır. Buna “Yarım Ağırlıklar Kanunu” denir. Ve her Ă‚lem icin gecerlidir. Her parcacık kendi Ă‚leminde gozlenebilmektedir. Ona bağlı bağımlı unsur ise bağımlı Ă‚leme ait olup saniyenin milyarda bir zaman aralığında gozlenip derhal kaybolur, yĂ‚ni kendi Ă‚lemine gider. O halde klasik hız kanunu bu alemin temel yapı taşı olan elektronlar icin gecerlidir.
Bir madde parcacığına ait De Broglie dalgasının hızının parcacığın hızı ile aynı olması şart değildir. Bu iki hız arasındaki bağlılık kolayca cıkarılabilir. De Broglie dalgasının dalga boyu "d" ve frekansı "n" ise bu dalganın "W" hızı bildiğimiz W = d . n
bağıntısı ile verilmiştir. ªimdi parcacığın "S" toplam enerjisi ile ortak dalganın "n" frekansı arasındaki bağlılığın S = h . n denklemi ile verilmiş olduğunu biliyoruz.
Buna gore; n = S / h değeri hız formulunde yerine konursa W = S . d / h denklemi elde edilir.
Parcacığın "p" momentumu dalga uzunluğuna p = h / d temel denklemi ile bağlıdır.
Buradan 1/p = d/h değeri hız formulunde yerine konursa W = S/p bağıntısı elde edilir.
Toplam S enerjisi ile durgun kutleyi de icine alan toplam " m " kutlesinin Einstein'in S = mc2 relativite denklemi ile bağlı olduğunu ve parcacığın hızı " " olduğuna gore momentumu p = m. n olduğu kabul edilir. "W" hız denkleminde yerlerine konursa
W = S/p = m.c2/m.V = c2/V olur.
Buradan da W = c2/V cıkar.
Madde parcacığın "V" hızı ışığın "c" yayılma hızından hep daha kucuk olduğuna gore parcacığa bağlı De Broglie dalgasının hızı her zaman "c" den daha buyuk olacaktır. Buna gore hic bir kutlenin yĂ‚ni parcacığın cok daha buyuk bir hızla taşınamayacağını bildiren relativite teorisi postulatı sadece madde adını verdiğimiz kesimin var olduğu ve sadece bir tek Ă‚lemin mevcut olduğu varsayımlarına dayalıdır. Bir tek kutle vardır. Kutle bu Ă‚lemin kutlesindendir ve bu Ă‚lemde hareket halindedir. Bu varsayımın sonucu daima ışık hızının altında bir hızın elde edilmesidir. Elektronlar bu Ă‚lemin temel taşları oldukları icin alt hız kanununa tabidirler.
IŞIK HIZI KANUNU VE FOTONLAR
Işık hızı kanununun gecerli olması icin bir partikulde karşıt Ă‚lemlere ait parcaların eş değer ağırlıkta olması gerekir. Başka bir deyimle fotonun oluşabilmesi icin bir partikul ile karşıtının eşit pozitif ve negatif ağırlıklarla oluşuma girmesi gerekir. Boyle bir sistemin oluşabilmesi ise partikulu teşkil eden parcalarının her birinin kendi Ă‚leminde bulunması gerekir.
Bir oluşumun ikinci parcasının da ilk parcasıyla eşit negatif ağırlıkta olması icin, birinci parca nasıl kendi Ă‚leminde ise ikinci parcanın da kendi Ă‚leminde olması gerekir. Kendi Ă‚leminde olan ikinci parca kendi Ă‚lemine gore (+) pozitif ama ikinci parcanın Ă‚lemine gore (-) negatif ağırlık taşıyacaktır. Boyle bir sistemin oluşabilmesi ise birinci parca ile ikinci parca arasında bir ışık duvarının mevcut olmasını gerektirir. Ancak iki Ă‚lemi birbirinden ayıran bir ışık duvarı var olduğu taktirde her oluşumun icindeki iki parcacık da kendi aleminde var olabilir ve ağırlıklar eşit olabilir. Oyleyse her foton kendi icindeki bir ışık duvarı uzerinde saniyede yaklaşık olarak 300.000 km hızla hareket halindedir. Foton var olduğu surece bu hızı muhafaza eder. Bu hıza ışık hızı denmektedir. Bu ışık duvarı birinci parcaya ait olan asıl Ă‚lemle, ikinci parcaya ait olan onun karşıtını birbirinden ayırmaktadır. Ve birinci parca asıl Ă‚lemde ikinci parca ise bunun karşıtı olan Ă‚lemde hareket etmektedir. Bu taktirde birinci parca (+X) ağırlığında ise, ikinci parca (-X) ağırlığında olacaktır. Birinci parca bir elektrondur ve (+X) ağırlığındadır, ikinci parca bir karşıt elektrondur ve (-X) ağırlığındadır.
Fotondaki parcacıklardan dominant olan fotonun oluşturduğu Ă‚leme ait parcacıktır. Bu parcacık kendi Ă‚leminde olduğu icin foton gozlenebilir. O halde foton hangi Ă‚lemde gozleniyorsa o Ă‚leme ait parca dominanttır. Karşıtı ise bağımlı unsur olarak oluşuma girmektedir. (+) ve (-) ağırlıkları dengede olan bir fotonda parcalar oluşumun vucut bulduğu Ă‚leme gore aynı yonde spine (donuşe) sahiptir. Aynı yonde ve eşit gucte spin sebebiyle bir foton her iki Ă‚lemdeki parcalar eşit itici guce sahip olduğundan lineer istikametde hareket edecektir. YĂ‚ni arabanın her iki Ă‚lemde donen tekerleri de aynı yonde donmektedir. Ve aynı hızla donmektedir. Işık duvarının ozelliği odur ki butun fotonlardaki parcaların kendi Ă‚lemlerinde bulunmalarını sağlar.
Karşıt elektronlar elektronların yarısı kadar (-) negatif ağırlığa sahiptirler. Enerji bu karşıt elektronların (-) negatif ağırlıklarını arttırarak, elektronların (+) ağırlıklarına eşit kılar. Boylece bir elektronun ağırlığı (x) ise, karşıt elektronun ağırlığı (-x) olur. x[-x) = 0 dır. ışte ışık duvarı sadece bu sıfır noktasında gorev yapar. Butun fotonların ağırlığı sıfırdır, yĂ‚ni ağırlıksızdır.
Elektronlar ZĂ‚hiri Ă‚lemin temel taşları olmaları sebebiyle alt hız kanununa tabidirler ve ZĂ‚hiri Ă‚lemde daima V parcacık hızları C ışık hızının altında seyredecektir. Halbuki tanecik ve dalga ozelliği gosteren fotonun her iki kanadı kendi Ă‚leminde seyretmesi nedeniyle V parcacık hızı C ışık hızına eşittir.
Bunu gostermek icin: P = m v momentum ifadesini yazalım ve
S = mc2 m = S/ c2
enerji ifadesini dikkate alarak momentumu
P = S / c2 . V V = Pc2/S
şeklinde ifade edelim. Parcacığın relativistik kutle ifadesini kullanarak momentumu veren denklem
mo
P = . V
V2
1-
C2
şeklinde yazabiliriz. Son iki denklemden V'yi yok edersek
mo Pc2 mo c2
P = ? 1 =
V2 V2
1- S 1- S
C2 C2
Her iki tarafin karesini alarak mo icin
mo = S/c2 (1-v2/c2)1/2 mo2 =S2/c4-P2/c2
bağıntısı elde edilir. ªimdi,
P = h / d ve S = h . n olduğuna gore
h n2 1
mo = - yazabiliriz.
c c2 d2
De Broglie dalgalari icin W = n.d dir. Bu değeri yerine koyarsak;
h w2 1
mo = - bulunur.
c c2d2 d2
Buradan w cekersek,
mo2c2
w = c 1 + d2 elde edilir.
h2
Bu denklem, durgun kutlesi sıfırdan buyuk olan (mo > 0) bir parcacık icin w dalga hızının daima c den buyuk olduğunu gosterir.
De Broglie dalgalarının ozel bir hali olarak w = c hızı ile yayılan dalgaları dikkate alalım. Bu elektromanyetik dalgadır, yĂ‚ni fotondur. Bu dalgalara ait ortak parcacığın, yĂ‚ni fotonun v hızı da c' ye eşittir. Yukarıdaki denklemde w = c alınırsa fotonun durgun kutlesi icin
m = 0 bulunur. O halde fotonlar icin v hızı c' ye eşittir.
Dunya adı verilen bu gezegen, bize gore insanlara ait ZĂ‚hiri Ă‚lemdir. Ama bu gezegende yaşayan ve farklı yaratılan cinler de bizimle dunyayı paylaşmaktadır. Onlar gene bu dunyamız uzerinde Kur'an-ı Kerim'imizin "Gayb Ă‚lemi" adını verdiği Ă‚lemde yaşamaktadırlar. Gayb Ă‚lemi dunyadan başka bir yer değildir. Farklı yaratılmamız sebebiyle cinler ve biz insanlar aynı koordinatlarda yaşadığımız halde fizik algılama sistemlerimizle birbirimizi farketmemekteyiz.
Gorulmektedir ki ZĂ‚hiri Ă‚lemin her noktası aynı zamanda Gayb Ă‚lemidir. Gayb Ă‚leminin her noktası da aynı zamanda ZĂ‚hiri Ă‚lemdir. Oyleyse her nokta ZĂ‚hiri Ă‚lemde de Gayb Ă‚leminde de aynı koordinatlara sahiptir ve her iki Ă‚lemde de vardır.
ışte bu sebeple foton bir Ă‚lemde nerede hangi noktada bulunursa bulunsun karşıt Ă‚lemde de aynı noktada bulunmaktadır. O noktada iki Ă‚lem de mevcuttur. Işık duvarı dediğimiz şey her noktada fotonun ic bunyesindeki iki karşıt unsurun kendi Ă‚lemlerindeki standartlarda olmasını temin eden, zaten her noktada mevcut olan bir ayıractır. Bu ayırac fotonun yapısındaki karşıt unsurları kendi Ă‚lemlerine ait oluşumlarında tutan bir rol oynar. Ve sadece foton icin gecerlidir.
UST HIZ KANUNU VE NOTRiNOLAR
Ust hız kanunu ışık hızının otesine taşan yĂ‚ni sn. de 300 000 km lik hız duvarını aşan hızların kanunudur.
Sonsuz hıza en guzel ornek notrinolardır. Notrinolar hangi Ă‚lemde gorev yapacaklar ise o Ă‚lemin dışında bir yol izlerler. Hareketleri doğrusaldır. Kendi Ă‚lemlerinde bulunmadıkları icin hızları ışık hızının cok otesindedir. YĂ‚ni sonsuz hızla hareket ederler. Madde parcacığın v hızını w dalga hızına bağlayan temel denklemi,
w = c2/v olarak elde etmiştik. Notrinolar daima bize gore kendi Ă‚lemlerinin dışında bir yol izledikleri icin v parcacık hızları sıfır kabul edilebilir. Bunu yukarıdaki denklemde yerine koyarsak notrinolara bağlı dalga icin sonsuz hız elde ederiz.
w c2/0 = ¥ O halde notrinolar kendi Ă‚lemlerinin dışındaki Ă‚lemler de doğrusal hareket ettikleri icin sonsuz dalga hızı ile hareket ederler. Kısaca duşunce hızı ile hareket ederler.
Bu kanunda ust hızların en ust sınırı duşunce hızıdır. Duşunce, kendi boyutları icinde her an hareket halinde olan bir sistemdir. Bu sistemin ozelliği duşuncenin ne zahiri aleme, ne karşıt ZĂ‚hiri Ă‚leme, ne Gayb Ă‚lemine, ne de karşıt Gayb Ă‚lemine ait olmamasıdır. Butun Ă‚lemlerden farklı boyuttadır. Bu farklı boyutta hem mekĂ‚n itibariyle, hem de zaman itibariyle duşunce her koordinatta var olabilir. YĂ‚ni hem bugunu, hem dunu, hem de yarını duşunebiliriz. Bulun- duğumuz yeri de dunyamızı da, kainatı da, kainatın otesini de yĂ‚ni yokluğu da duşunebiliriz. Ve duşuncenin asıl ozelliği, duşuncenin, duşunduğumuz yere, duşunduğumuz an ulaşması ve orada tecelli etmesidir.
Once kendinizi oturduğunuz yerin dışında duşunun, sonra başka bir şehirde, sonra başka bir kıtada, sonra ayda, sonra guneşte ve nihĂ‚yet başka bir guneş sisteminde... Bir kac metre otesini ne kadar zaman aralığı icinde duşundu iseniz sonsuz uzaklığı da aynı zaman aralığı icinde duşunursunuz. ışte duşunceniz, mesafe ne kadar uzak olursa olsun her yere aynı zaman aralığı icinde ulaşır. Bu hıza "duşunce hızı" denir.
Duşunce hic bir Ă‚leme ait olmaması sebebiyle her Ă‚lemde sonsuz hızla hareket kabiliyetine sahiptir. Sonsuz hızın oluşabilmesi, bir Ă‚leme ait bir partikulun, bir birimin veya maddenin, başka bir Ă‚lemde hareket etmesi şartına bağlıdır.
Bir hidrojen atomuna eşdeğer olan bir notron, icinde hem bu aleme ait olan elektronları, hem de aynı sayıda karşıt elektronları barındırmaktadır. Kısaca madde, bunyesinde maddeyi ve karşıt maddeyi eşit sayıda bulundurur. Karşıt elektronların frekansı sıfırla (-) sonsuz arasında bir deger taşımaktadır. Yani karşıt elektronlar (-) değerli frekansa sahiptir. Elektronlar ise (+) değerli frekansa sahiptir. Frekans ile ağırlık arasında kesin bir ilişki vardır. Bu ilişki paraleldir. YĂ‚ni frekans arttıkca ağırlık artar. Boylece (+) frekans artırılırsa bu Ă‚lemde ağırlık artacaktır.
Bir Ă‚lemde olculebilen ağırlık ise (+) ağırlıktan (-) ağırlık cıkarıldıktan sonra kalan (+) ağırlıktır. Eğer (-) frekans artırılırsa (+) frekans aynı kaldığı taktirde maddenin ağırlığı azalır. (-) ağırlığı arttırmaya devam ederseniz (-) ve (+) değerlerin eşdeğer olduğu noktada foton oluşur. (-) ağırlık daha da arttırılırsa madde (-) ağırlık taşır.
Ust hıza ulaşmak ise maddenin icindeki karşıt maddeyi (-) ağırlığı ağırlık itibariyle maddeninkinden oteye gecirmekle mumkundur. Boylece (+) ağırlık (-) ağırlığa donuşur. Ve madde artık karşıt madde olur. YĂ‚ni maddenin icindeki hakim unsur elektron iken karşıt elektron olur. Bağımlı unsur ise karşıt elektron iken elektron olur. Boylece bir Ă‚lemde, o Ă‚leme ait olan madde artık o Ă‚leme ait olmayan karşıt maddeye donuşmuştur.
Bu karşıt maddenin ağırlığı (-) negatiftir. Boylece bir Ă‚lemde o Ă‚leme ait olmayan bir madde elde edilmiş olur. Ust hıza ulaşmak ancak bir Ă‚lemde o Ă‚leme ait olmayan bir madde icin mumkundur. ışte bu Ă‚lemde elde edilen bu karşıt madde yercekimi kuvvetini yenecek olan ve ust hıza ulaşabilen maddedir.
Not: Formullerde gecen 8 dalga boyu ve frekansı gostermektedir.
ZAMAN, MEKAN VE HIZ UCLUSU
Zaman-mekan ve hız uclusu birbirinden ayrılmayan zaman-mekan ve hız birliği icindedirler. Hız, zaman ile mekĂ‚n arasında aralığı kısaltmaktadır. Ne zaman gozlemcinin hızı artarsa aynı anda, zaman ve mekĂ‚ndaki mesafeler de kısalmış olur. Hızın sonsuz olması halinde yĂ‚ni duşunce hızında, zaman ve mekĂ‚n sonsuz yavaşlayıp buzulecektir.
22/HAC-47: ....Ve inne yevmen ınde Rabbike keelfi senetin mimma tûadûn.
Rabbinin indinde bir gun sizin saydığınızdan bin yıl gibidir.
ındi ilĂ‚hi’deki bir gozlemci icin sahip olduğu hız sebebiyle bin yıllık dunya zamanı bir gun olmuştur. Ne zaman gozlemcinin hızı azalırsa zaman ve mekĂ‚nın mesafesi artar. Dunyadaki bir gozlemcinin hızı alt hız kanununa tĂ‚bî olduğu icin indi ilĂ‚hi’deki bir gun bin yıl kadar genişlemiş olur. Bu nedenledirki hız zaman ve mekĂ‚ndaki mesafeleri kısaltan cift etkili bir fren gibi calışmaktadır.
Hız kanunlarının varlığına bağlı olarak değişik mekĂ‚n ve zamandan sozedebiliriz.
32/SECDE-5: Yudebbirul-emre minessemĂ‚i ilel-ardı summe ya'rucu ileyhi fî yevmin kĂ‚ne mikdĂ‚ruhû elfe senetin mimmĂ‚tûadûn.
Gokten yere kadar butun işleri O tedbir eder. Sonra emir (Enerji), miktarı 1000 yıl olan bir gunde ona yukselir.
70/MEARIC-4: Ta'ruculmelĂ‚iketu verrûhu ileyhi fî yevmin kĂ‚ne mikdĂ‚ruhû hamsîne elfe senetin.
Melekler ve ruh ona miktarı 50.000 sene olan bir gunde cıkar.
Dunyada bir gun, dunyanın, kendi ekseni etrafında 23 saat 56 dakika ve 4 saniyede bir devrini tamamlamasıyla meydana gelir. Yıl ise, dunyanın guneş etrafında 365 gun 5 saat 4 dakika ve 46 saniyede tam devrini tamamlamasıyla oluşur. Bir yıl 31470786 saniyeye eşittir. Bir dunya saniyesi dunyanın guneş etrafında seyrettiği yorungenin 31470786 saniyesinde bir parcasıdır.
Diğer bir tabirle dunya saniyesi dunyanın guneş etrafındaki yorungesinde 29.8 km/sn bir hareketi temsil eder. Bir ilĂ‚hi gunun 50.000 seneye tekabul ettiği zikredilen Mearic suresindeki zaman 1,5735393x1012 sn ve 46,89147114x1012 km ye eşdeğerdir.
Melekler ve ruh bu mesafeyi 86164 sn.de aldıklarına gore hızları 544211865 km/sn olup ışık hızından 1814 kat daha buyuktur. Secde Sûresi’nin 5. Âyet-i Kerîme'sinde belirtildiği gibi aynı mesafeyi enerji 1000 yılda aldığına gore, enerjinin hızı, ışık hızından 90700 kat daha buyuk olur.
__________________
madde enerji hız kanunları
Dini Sohbetler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eđitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- madde enerji hız kanunları
-
12-09-2019, 07:35:55