Arkadaşlar yakın zamanda bir adamla tanıştım, adam 33 yaşında, adam da muthiş bir otokontrol ve irade vardı. Adam 28 yaşına kadar gunahkar bir hayat yaşamış sonra, tovbe ediyor ve ALLAH'ın yaratıcılığı hakkında bilimsel konularla ilgilenmeye başlıyor tıp, astronomi fizik vb bircok konuda araştırmalar yapıp kitaplar okumaya başlamış, kalbinde ve beyninde ALLAH 'a karşı muthiş bir sevgi ve korku başlamış, daha sonra namaz kılmaya başlamak icin namaz dualarını cami hocasından oğrenmiş ve namaza başlamış, 2 ay sonra namaza alışmaya başladıktan sonra kur'anı kerimi oğrenmek icin cami deki kursa gitmiş, ve 8 ay gibi bir zamanda okumasını tamamen oğrenmiş ezberlediği duaları namazda okumaya başlayınca buyuk sevinc yaşamış, İŞTE her şey bundan sonra başlamış, insanlar para kazanmak icin iş icin vb, dunyalıklar icin hırs yaptığını duşunmeye başlamış, ve kendini tamamen islami bir hayata adamış, bunun icin beynini ve nefsini eğitmeye başlamış, daha cok ibadet isteği olduğu icin ram uykusu denilen, gunde 1 saatlik uykuya beynini alıştırmak icin 3 ay calışma yapmış, ama bazı şeylerde nefsine hakim olamadığını gorduğu icin, nefsimi nasıl terbiye edebilirim diye duşunmeye başlamış, aclıkla bunu başarcağına inanmış, ve oruca başlamış ilk başlarda zorlanırken daha sonraki gunlerde kendisinde gunahlara karşı bir soğuma başlamış, akıl ve ruh olarak aydınlanmaya başlamış, sadece kurban bayramının ilk 2 gunu ve ramazan bayramının ilk gunu haric butun sene, her gun oruc tutmaya başlamış, bu arada nafile namazlarada başlamış teheccud kuşluk vb gibi butun nafile namazlarada başlamış, ancak hocanın biri birgun kaza namazlarından bahsedince kaza namazlarına başlamış, 14 yaşından itibaren kaza namazlarını hesaplamış, İŞTE burda şaşırdım doğrusu, cunku kendisi ana rahmine duştuğu gunden 33 yaşına kadarki butun namazları hesaplamış ve 2,5 yılda butun kaza namazlarını kılmış bu arada kur'anı kerimide ezberleyip hafız olmuş.
Şimdi arkadaşlar şu başlıklarda ozetliyelim, adama sadece melekler gibi bir hayat istemiş ve tek isteği ALLAH'ın rızasını almak, ve buna kendisini adamış hırs yapmış, ve muthiş bir otokontrol sağlamış, kendisi bu surede bir işde calışmamış, ama hic kimseye muhtac olmamış, yuzu zaten bembayaz, onu gorunce ALLAH aklıma geldi hemen, ve alnında cok namaz kıldığı icin iz kalmış.
1 Boyle bir hayat yaşanabilirmi ?
2 Bu adam gibi dunyada kac kişi vardır?
3 Adam aşırıya kacmışmı?
4 Gece ibadetinde veysel karaniyi ornek almış
5 Kalp gozunun acık olduğunu duşunuyorum.
6 Ram uykusu bana gore, gunde 1 saat uyuyor oda oule namasından sonra
7 Her gun oruc tutuyor,
8 Namazlarında kur'anı kerimi hatim ediyor.
Bence boyle bir hayat muthiş bir şey, kişisel gelişim kitaplarında başarı oykulerinden bahsedilir, bence bu adamın yaptıklarına, o kitaplarda anlatılanlar yanına yaklaşamaz. Bence muthiş bir başarı, sizin bu konuda duşunceleriniz neler arkadaşlar.?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Boyle bir hayat aşırımı?
-
12-09-2019, 07:33:35