Bu habere rastladım internette neye gerekse aşağıdaki cıkarımı yaptım ve uşenmeden hazırlayıp sizlere sunmak istedim.
Alıntı:
Horozların, 24 saatlik biyolojik ritme sahip olduğu ortaya cıktı.
Japonya'daki Nagoya Universitesi'nden Suyoshi Shimmura ve Takashi Yoshimura, gun doğumunda oten horozların zamanı nasıl bilebildiğini araştırdı.
Araştırma kapsamında, bir grup horoz, daha onceden icine kamera yerleştirilmiş karanlık bir odaya koyuldu. Horozlar gunun her saati otse de buyuk bir kısmı gun doğumunda ottu.
Hic guneş ışığı gormeden 2 hafta karanlık odada tutulan horozların, biyolojik saatleri giderek bozuldu ve daha sık zamansız otmeye başladı.
Deneyin diğer 2 haftalık donemini de karanlık odada geciren horozlar, 24 saate dayanan biyolojik ritimlerini tamamen kaybederek, gun doğuşunu ayırt edemez hale geldi.
Toplamda 4 hafta karanlık odada tutulan horozların, ışık gormedikleri icin biyolojik ritimlerinin tamamen bozulduğu ve yeniden harekete gecmesi icin ışığa ihtiyac duydukları belirlendi.
Araştırma, Current Biology dergisinde yayımlandı.
KAYNAK: http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/0...sabahlari-oter
1-) Horozlar her sabah "sabah ezanı vakitlerinde" oter. Bu horozun yaratılışından gelir icguduseldir.
1-) Mumin İslam aydınlığında yaşadığı surece Allah'a inanır.
2-) Karanlıkta yaşayan horoz ezanın sesini duymadığı icin otmez olur. Işığı gormediği icin gun ağarınca otmez olur.
2-) Mumin İslam aydınlığından uzak yaşadığı surece Allah'tan uzak olur. Her zaman kendisi icin anlam ifade eden o ezanlar artık bir anlam ifade etmez olur. O muminin artık gozunun feri soner. O mumin, karanlıkta yaşamış horozun sabah ezanına tepki vermemesi gibi ezanlara tepkisiz kalır. Ne namaz kılar ne Allah'ı zikreder. Tıpkı ezan okununca Allah'ı zikretmeyi unutan karanlıkta ki horoz gibi.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Japonyadaki horoz deneyi ve benim yorumum!
-
12-09-2019, 07:32:51