"Deccal cıktığı vakit beraberinde su ve ateş vardır. Ancak halkın ateş olarak gorduğu tatlı sudur; halkın su olarak gorduğu ise yakıcı bir ateştir. Sizden kim o gune ererse, halkın ateş olarak gorduğune duş(meyi kabul et)sin. Cunku o, tatlı soğuk sudur."
Buhari, Fiten 26, Enbiya 50; Muslim, Fiten 105, (2935); Ebu Davud, MelÂhim 14, (4315),
İbnu Omer radıyallahu anhuma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm Veda haccı sırasında (bir ara): "Halk susup dinlesin!" buyurdular. Sonra Allah'a hamd ve senÂda bulunup, arkadan Mesih ve Deccal'den uzunu uzun soz ettiler ve buyurdular ki:
"Allah'ın gonderdiği her peygamber, ummetini onunla inzar etti. Nuh aleyhisselam ummetini onunla inzar etti, ondan sonra gelen peygamberler de. O, sizin aranızda cıkacak. Onun hali sizden gizli kalmayacak. Rabbinizin tek gozlu olmadığı size kapalı değildir. O ise sağ gozu kor birisidir. Onun gozu, sanki (salkımdan) dışa fırlamış bir uzum dÂnesi gibidir. (İki gozunun arasında ke-fe-re yani kÂfir yazılmış olacaktır. Bunu her musluman okuyacaktır)."
Buhari, Fiten 27; Muslim, Fiten 100-103, (169)-(2933).
En’am suresinin (Rabbinin bazı alametleri geldiği gun, iman etmemiş veya imanında hayır kazanmamış olana, [imanı fayda vermez.) mealindeki 158. Âyetini acıklayan peygamber efendimiz buyurdu ki: (Şu uc şey ortaya cıkınca, iman etmemiş veya imanından hayır gormemiş olana, imanı fayda vermez: Guneşin batıdan doğması, Deccal ve Dabbetularz.) [Muslim,Tirmizî,Beyheki]
(Deccal doğu taraftan cıkar.) [Muslim Ebu Davud, Tirmizi İ.MÂce, İ.Ahmed, İ.Ebi Şeybe, HÂkim]
(Deccalın bir gozu kordur.) [Buharî, Muslim, Ebu Davud, Ebu Nuaym]
(Deccalın boyu kısa, sacları kıvırcıktır.) [Ebu DÂvud]
(Ademden, Kıyamete kadar Deccaldan buyuk fitne yoktur.) [Muslim]
(Deccal, bir kimseyi oldurup diriltecektir.) [Buhari, Muslim]
(İsa, Deccalı oldurdukten sonra iki kişi arasında duşmanlık kalmaz.) [Muslim]
(Ummetimden hak uzere devam edenler, Deccalla da savaşırlar.) [Ebu Davud]
(İsa, Deccalla savaşırken, Mehdi, onunla beraber olacaktır.) [İ.Suyuti]
(Yedi şeyden once amelde acele edin. Amel icin neyi bekliyorsunuz, azdırıcı fakirliği ve zenginliği mi, ifsat edici hastalığı mı, aklınızı alacak ihtiyarlığı mı, Âni olumu mu, Deccalı mı, yoksa kıyameti mi bekliyorsunuz? Kıyamet ise hepsinden kotudur.) [Tirmizi, NesÂî]
(Kehf suresinin baş veya sonundan on Âyet ezberleyen Deccalın şerrinden emin olur.) [Muslim, Ebu Davud, Tirmizi, İ.Ahmed]
Peygamber efendimiz, (Deccal’ın son gunleri o kadar kısa olur ki, sizden biriniz Medine kapısından cıkıp, tepesine varıncaya kadar, akşam olacaktır) buyurunca, (Ya Resûlullah, o kısa gunlerde nasıl namaz kılacağız) dediler. Cevaben buyurdu ki: (O uzun gunlerde takdir ettiğiniz gibi takdir edeceksiniz.) [İbni MÂce]
Kendi yorumum :
Bir tahmin olarak deccal doğuda cıkacağına gore İsraille bağlantısı olduğunu duşunuyorum.Allah herşeyi bilendir.Ben sadece tahmin yurutuyorum.İllimunati adlı yahudi orgutunde ve bir dolarda bir goz simgesi vardır piramit ustunde.Bunun bağlantısı olabilir diye duşunuyorum ve ne tesaduf ki israilin bazı ucaklarında 'Kfir' yazıyor buna bir bağlantı olabilir.Bu orgutun amacı dunyayı ele gecirip başkenti Kudus olan bir Tek dunya devleti kurup tek bir din altında toplamaktır.Bunlar sadece tahmin ..
ALLAH HEPIMIZI PEYGAMBER EFENDIMIZ(S.A.V.) ' İN SANCAĞI ALTINDA TOPLANMAYI NASİP ETSİN
Not: Yukarıdaki hadislerde hicbir emeğim yoktur ceşitli sitelerden alıntıdır
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Deccal İle İlgili Hadisler
-
12-09-2019, 07:32:43